Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа

До дни у нас идват лидерът на ЕНП и вътрешният министър на Германия
Обновена: 20 авг 2018 11:13 | 20 авг 2018 07:00,
238
Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа
Снимка: архив Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е поискала от премиера Бойко Борисов България да приеме обратно бежанци по примера на Гърция. Борисов обаче е отказал.

Канцлерът и българският министър-председател са провели тежкия телефонен разговор преди дни, информират запознати правителствени източници пред "Труд".

По време на разговора Меркел в прав текст поискала от Борисов България да приема отново бежанци.

Премиерът обаче отказал категорично с мотива, че страна ни има позиция за обратното, която е изразена многократно.

Още по темата

Борисов припомнил на Меркел и че не веднъж е настоявал ЕС да дава средства за организиране на hotspot-ове - горещи точки, с временни центрове в държавите, близки до района на конфликт.

Германия вече подписа споразумение с Гърция, според което ще връща кандидатите за убежище и южната ни съседка ще приема обратно мигрантите, влезли в ЕС от нейна територия.

Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът.

До дни предстои у нас да пристигнат европейски лидери, които да инспектират сигурността на границата ни, която е външна на ЕС. Очаква се в България да дойдат председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и експерти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер.

Именно Зеехофер и неговата партия Христоянсоциалният съюз като част от властта в Германия настоява Германия да търси начини да връща бежанците в страните, от които са влезли на територията на ЕС.

От Министерски съвет не коментират дали очакват нов натиск по време на визитите за приемане на бежанци в България.

Днес от управляващата коалиция у нас отново заявиха, че България има изготвена рамкова позиция по реформата за регламент Дъблин, като част от общата реформа на европейската система за убежище.

А на срещата на върха в Брюксел в края на юни премиерът Борисов предложи сключване на споразумения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове. Пак тогава българският министър-председател заяви, че ЕС трябва да приложи строга система за охрана на външните си граници и отчете нулев натиск по българските.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
4
 
! Отговори
Циник до 95 преди 5 години
Не вярваш - но е факт!Ако четеш немски..anonymousnews.ru/category/deutschland/
95
1
 
40
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Тая вещица ги покани ! Тя ги искаше ! Нейни чеда бяха ! Да си ги държи какъв е този сценарий да се вмъкнат през България амуджите после да може да се върнат тук и да стане хаус в Европейския "близък изток" ....стига бе филмите им край нямат ! В Сирия няма война защо не се върнат там ? Няма ли кой да я попита ?
94
1
 
48
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Само не ми се обяснявайте, че "те няма да стоят в България", защото това е наивно! Който не вярва да се разходи в карето между джамията, Лъвов Мост и Симеон - все едно си в Дамаск - пълчища грозни, миризливи, уродливи араби насядали по дюкяни и тротоари! Отврат!
93
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦиникНе вярвам.От доста време оказват натиск на Меркел,искат да я изтикат,точно защото защитава интересите на европейските страни и собствената си страна и не е удобна.Отначало и аз вярвах на статиите+коментарите против ББ,но разбрах,че ако се махне ББ,ще настане много по-зле и голяма кървава касапница в България и той е по-добрия вариант.
92
5
 
30
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Бойко да я контрира и да си поиска немският дълг от 9 милиарда долара неплатен и досега ,които Германия дължи на България за доставени стоки и услуги по време на втората световна война.Гърция води дело срещу Германия и иска репарации също за времето на войната.
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който знае немски може сам да провери в гугъл ..............за глупавите ам нека четът както со ***
90
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко мн Уфце коментират нещо което не съществува , новина *** друг път
89
1
 
10
 
! Отговори
Предположения преди 5 години
Некви Предположения на вестник Труд ако въобще е тяхно дело , няма в нито една Немска медия такава фейк нюз новина
88
3
 
25
 
! Отговори
мак преди 5 години
Не се отказва тая, много е отчаяна и нагла, щом все натиска други да й оправят бакиите и да вземат "отговорност" за нейни грешки. Гостите ще идват вечно, щом спасителите ги превозват направо в Европа и все ще се намери кой да приеме кораби със стотици. бб засега издържа на натиск, но докога?
87
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затегнете границите и граничния контрол!И вместо да натискат Бойко,да приемат закон и да отменят споразуменията.Едно време,преди да влезем в ЕС,когато хванеха нелегални или навлезли българи в Германия,ги качваха на автобус или самолет и директно ги връщаха,без обяснения.Защо тогава можеше,а сега не може?
86
0
 
22
 
! Отговори
Циник 2 преди 5 години
Чрез маси ... гладни африканци и бангладешци..заплатите , и социалните придобивки бавно - но сигурно да се изравнят с тези в Индия и Африка!По-нататък четем за "индустриалните и финансови ползи" от вкарване на евтина работна ръка в Европа.Европа е вече неудобна за шепата милиардери - управляващи пренаселената планета!
85
1
 
8
 
! Отговори
Агджата преди 5 години
Меркел що не говори с Путин? Да ги засели в Сибир на хладно :)))))))))))))))
84
4
 
20
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Поредното доказателство, че юдеоболшевиките командват света от края на WW2 до днес. Меркел е тяхна пионка. Когато Национал-Социалистическа Германия загуби войната, загубата не беше за Германия, а за цялата Бяла, Християнска, Европейска хилядолетна цивилизация (за чието добруване се бореше Фюрера). Който не ми вярва - да се разходи за ден по улиците на Мюнхен, Париж, Стокхолм или Лондон.
83
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ, НЕ, НЕ, НЕ и още 100 пъти НЕ! Който си ги е канил да си ги гледа! А после Орбан бил лош!
82
3
 
17
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Току що - колега ми прати статия - озаглавена "Меркел ще нанесе смъртоносния удар на Германия - през декември в Маракеш"Тогава тя ще подпише( Global Compact on Migration) съгласуван с ООН "Миграционспакет" , Цитирам..."Тогава новата съгласувана вълна от мигранти - ще накара досегашната - да изглежда , като виц! Цитират се имена участвали в изготвянето му , като бившия еврокомисар Peter Sutherland работещ за интересите на Билдерберг и Голдмън Сакс...Целта - чрез маси африканци и бангладешци - да
81
2
 
24
 
! Отговори
Нищо не е подписано преди 5 години
стига манипалурали, никой не може да ни задължи да приемаме на влеци. Как Орбан може да отказва и да си пази държавата, а тука някакви мижи турки ни подготвят, че нямало как да не приемем. Айде марш в Африка подло ги долни
80
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като ги върнат в България трябва да ги държим вързани, иначе те пак ще духнат на някъде. На Меркел не и ли е ясно, че никой не иска да живее при нас и винаги ще намери начин да се евакуира от пределите на милата ни родина.
79
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Борисов. Хвана им тактиката . Сега да иска нещо важно за България и тогава да взема бежанци. Повече евро фондове, германски инвестиции , германски пазар. Така или иначе тея бежанци няма да св задържат много тук. По-добре са вземем нещо насреща.
78
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле-мале, преди дни Меркел я стегнла шапката и ... веднага телефона, според "запознати източници". И естествено нашия и е свил сърмите.
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами товарим на самолети и връщаме в страните по произход, а Меркел да плаща полетите. Ето това, ако успее да договори Баце, ще го призная! Иначе само крепи разклатения стол на Меркел за сметка на България.