БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!

Магистралите – кражба, затова Нинова иска оставка на кабинета
Обновена: 28 авг 2018 17:10 | 28 авг 2018 15:37, Камелия Цветанова
174
БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!
Снимка: Булфото, архив

БСП хвърли вината за жертвите на катастрофи и по-специално за смъртта на 17-те души, загубили живота си в след падането на автобуса край Своге, на правителство и лично на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

"Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали, за да загиват по тях? Трябва политическа отговорност", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Според нея гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането, което също става с пари от държавата.

"Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата. Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", скочи тя.

Така че социалистите вече не искат оставката на отделни министри, а на цялото правителство, защото наглостта вече стигала дотам, че кабинетът да се оправдае с експремиерите Сергей Станишев, Пламен Орешарски и някой друг по веригата.

А за евентуален вот на недоверие към правителството, БСП щяла да мисли преди началото на новия парламентарен сезон.

Нинова смята, че проблемът няма да се реши само с проверка на пътните фирми, в това число и на "Трейс груп", която е последната ремонтирала фаталната, за загиналите в събота, отсечка край Своге. 

"Да се извадят всички договори на фирма "Трейс груп", добре, да ги извадим, но една фирма ще бъде подменена с друга", каза Нинова.

По думите й това е моделът на прехода: "Ще се смени тази фирма с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ сигурно пак ще се заговори за Закона за обществените поръчки.

"Не е това проблемът. Проблемът е, че хората, които са политическата класа на България, така правят законите, че фирмите и политиците, които крадат заедно, да не могат да бъдат хванати", коментира Нинова.

Червената шефка коментира и казуса със строителството на плажа "Силистар". Тя отсече, че общинските ни съветници от БСП в Царево ще внесат жалба в съда за отмяна на решението на местният парламент, с което беше дадена зелена светлина за строеж.

Преди дни стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил на кмета на Царево Георги Лапчев да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет за "Силистар"до пълното убеждаване на обществеността в правотата му.

Нинова пък упрекна Борисов и за това действие. Според нея той смята, че може да бъде и съд, и прокуратура, и всичко.

"Премиерът си позволи за пореден път да нареди на някого. Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забави тази случка и докато си извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така. Съветниците на БСП гласуваха "против" това и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет", зарече се Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле- мале , голяма защита на ГЕРБ от тук присъстващите .Дано не ви се случи случка , я с магистрала , я със самолет или да ви падне на главите мазилка от т.нар. санирани обекти., или да ви окраде банка или застрахователно дружество, или да попаднете в болница или, или......много са възможните несгоди ,свързани с управлението на ГЕРБ Амин
127
12
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Вие не разбрахте ли,че има само една партия- БКП ?! Всички останали са за камуфлаж ..
126
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права е жената .
125
11
 
31
 
! Отговори
Камата преди 5 години
Недоумявам.Всички ли в БСП са откачалки.Няма ли един разумен комунист,да каже на курлеля да се спре с глупавите изказвания.В лудница ли живеем,хора.
124
12
 
30
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Брей, много огладнели тези от БСП, почнаха всеки ден да искат оставка на правителството ........
123
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невероятен упадък на морала и човечността...политическо самоубийство на БСП. При едни нормални избиратели тази партия няма шанс за парламента. Да вадиш политически дивиденти от една трагедия, която вероятно е резултат от човешка грешка е изключително пошло и грозно ...
122
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Бойко да излезе и да каже, че българите са виновни, щото не проучват пътищата, по които минават. Както каза за Олимпик, че не проучвали компаниите, където се застраховали.
121
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после Цецо отпусна порите за троловете! Като бик на червено! Ама за 17-те жертви цяла седмица бяхте в нелегалност! Плъхове! Оставка!
120
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност по времето на БСП се построиха повече магистрали, отколкото при ГЕРБ. Разлика е в качеството, което при ГЕРБ е престъпно
119
8
 
25
 
! Отговори
вип преди 5 години
Хайде милионерката социалистка пак се обади.... Май само за нещо не обвини Борисов тава лято за многото дъждове... То бива бива ама да обвиняваш правителството за всичко лошо дето се случва в страната е много тъпо и глупаво... Какво иска тази да дойде на власт с философа хидроинженер, батко и братка и да си крадат на воля....
118
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая мноооого му се е нaдъpвилa на Бойко. Само да го гепне и ша го .......
117
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Епа по добре да няма магистрали за да се убиват повече хора по двупосочните пътища . Това е комунистическата логика. А пък аз викам да няма пътища въобще, да си джиткаме с конски каруци за да се изпъни мечтата Нинова за светло комунистически бъдеще.
116
6
 
20
 
! Отговори
Чоки преди 5 години
***,твойта маниакална любов към Бойко ще те доведе до пълна лудост.Спри се.Жалко за теб.Ще го преодолееш.Времето лекува.
115
4
 
22
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Голяма димка е за БСП-то тази катастрофа!Вече не се сещам за какво ли не БСП-то не иска оставката на ГЕРБ. То не беше за наводненията, за суджукейт, за Хасковогейт, за чумата по домашните животни......сега за катастрофата.Катастрофи стават навсякъде и то много по - големи, но никъде не съм чул, за катастрофа да се иска оставка на правителство.
114
5
 
27
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Баххти наглата и гнусна червена крава! Все едно, че при управленията на БСП не са правени и ремонтирани пътища и не е имало никакви катастрофи.
113
21
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не БСП да се изхвърлят от властта а Герб трябва си ходи заедно с Бойко Борисов Много точно го е казала Нинова на цялото правителство
112
3
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Важно е да се държи електората буден, щото техният е спящ!
111
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб и БСП трябва да бъдат изхвърлени от властта
110
4
 
19
 
! Отговори
НИНОВА. преди 5 години
спри се.ОИтвратителна ставащ.БКП 45 години краде.1990г. каквото остана наше, общо, го раздаде вкуфарчета на БКП дейци и ДС.Оттам се пръкнахте вие.Сега се биете в гърдите, че сте НОВА???, 100годишна партия.АНАХРОНИЗЪМ.ГЛУПОСТ.ДОСАЖДАШ.Не може да управлявате, щом се АФИШИРАТЕ, че сте СЪЩИТЕ, които СВЕТЪТ махна през 1989.Разпуснете се.НЕ СЕ "ГУШЕТЕ" в ЗАПАДНИТЕ соцпартии. Има разлика между тях и вас.
109
4
 
18
 
! Отговори
аз преди 5 години
Е това е истината - няма магистрала, няма проблеми. Те затова от БСП-то 1 км. не са направили.