БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!

Магистралите – кражба, затова Нинова иска оставка на кабинета
Обновена: 28 авг 2018 17:10 | 28 авг 2018 15:37, Камелия Цветанова
174
БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!
Снимка: Булфото, архив

БСП хвърли вината за жертвите на катастрофи и по-специално за смъртта на 17-те души, загубили живота си в след падането на автобуса край Своге, на правителство и лично на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

"Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали, за да загиват по тях? Трябва политическа отговорност", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Според нея гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането, което също става с пари от държавата.

"Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата. Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", скочи тя.

Така че социалистите вече не искат оставката на отделни министри, а на цялото правителство, защото наглостта вече стигала дотам, че кабинетът да се оправдае с експремиерите Сергей Станишев, Пламен Орешарски и някой друг по веригата.

А за евентуален вот на недоверие към правителството, БСП щяла да мисли преди началото на новия парламентарен сезон.

Нинова смята, че проблемът няма да се реши само с проверка на пътните фирми, в това число и на "Трейс груп", която е последната ремонтирала фаталната, за загиналите в събота, отсечка край Своге. 

"Да се извадят всички договори на фирма "Трейс груп", добре, да ги извадим, но една фирма ще бъде подменена с друга", каза Нинова.

По думите й това е моделът на прехода: "Ще се смени тази фирма с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ сигурно пак ще се заговори за Закона за обществените поръчки.

"Не е това проблемът. Проблемът е, че хората, които са политическата класа на България, така правят законите, че фирмите и политиците, които крадат заедно, да не могат да бъдат хванати", коментира Нинова.

Червената шефка коментира и казуса със строителството на плажа "Силистар". Тя отсече, че общинските ни съветници от БСП в Царево ще внесат жалба в съда за отмяна на решението на местният парламент, с което беше дадена зелена светлина за строеж.

Преди дни стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил на кмета на Царево Георги Лапчев да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет за "Силистар"до пълното убеждаване на обществеността в правотата му.

Нинова пък упрекна Борисов и за това действие. Според нея той смята, че може да бъде и съд, и прокуратура, и всичко.

"Премиерът си позволи за пореден път да нареди на някого. Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забави тази случка и докато си извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така. Съветниците на БСП гласуваха "против" това и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет", зарече се Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Злобна лелка-милионерка с окраднати милиони! За тея соцкапиталисти няма ли закони?! Спасява ги само мутрокомунистическия съд, който се реформира от соцкапиталистите по времето на властването на Първанов и БСП по такъв начин, че стана недосегаем за техните кадри (съдиите), спасява от правосъдие и техните началници червените олигарси В съдебната ни система вече няма как да се извършат реформи! Спасението е само Президенска република и то само ако президент е ББ! Тогава миже да уволнява съдийтт
67
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права е другарката Нинова, едно време при другаря Серж кражбите бяха 100% и за път нищо не оставаше, дупките си зееха и народа се трепеше по-малко защото в дупките няма как да кара бързо. Сега другаря Борисов краде само 50%, а с останалите 50 прави некачествен път и така подлъгва хората да карат бързо и стават много повече бели.
66
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако нямаше пътища няма как да умира никой по тях. Това е мъдростта на комунистите. Те затова нищо не построиха 60 години.
65
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБраво, ***. Мачкай Тиквите.*** !!!
64
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", скочи тя.----------------------------И страх и срам от Бога няма тая. Сега вече показа истинското си лице - на тъмночервена комунистка - СЕГА ЛИ ТОЧНО Е МОМЕНТА БЕ - хора умряха, а тя лае като дръгливо псе. Безобразна си !!!
63
17
 
14
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Борисов да поема отговорност?Няма такъв филм!Той може само да бяга като стане напечено!
62
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, ***. Мачкай Тиквите.
61
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали иде реч за компютри или компоти ... жената иска оставката на правителството.и е права да иска, само че единственото което ще получи е един xXx без помощта на братската съветска армия, тая власт няма да види.
60
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Абе, защо в този сайт половината новини станаха свързани с пътища и катастрофи? Случайност...немисля.
59
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме отново БК(С)П на власт! Искаме си Ладите, Москвичите и Чавдарките обратно на пътя! С превозни средства, дето вдигат пряко сили 80км/ч, няма какво да се случи. Още повече че в блока само 3ма ще имат коли. Останалите - пешеходци.
58
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече на 1000 места пишеше, че фирмата е негова. Не може с една фирма да се справи, а се опитва да управлява държава.
57
6
 
24
 
! Отговори
месара преди 5 години
*** къде се губиш бе другарко?! отдавна не си заставата пред камерата, отдавна не си ръсила глупости и лъжи. тия дни явно си мислила какво да кажеш, или си плакала за козичките.
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 33 преди 5 години
Президента може и да се покаже там няма смъртен случай, но тук има 17 загинали, основна вина за която носи онзи п***пуняк със запретнати ръкави който режеше лентички.Мишока се е скрил и чака да поотмине малко време, тази мишка никога не е бил мъж, винаги наведен я на ердоган, я на ЕС или на господарите от америка.
55
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая нагла крадла съвсем откачи! КрадниНинова върни немедлено милионите, които открадна от държавата, тоест от всички нас! Накрая с цялото си дебелоочие и гьонсуратлук ще обвиниш ББ, че е виновен и за всичките твои кражби на милиони, които така нагло извърши и сега се правиш на ни лук яла, ни лук мерисала!
54
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драга моя, издаваш безсилие и толкоз много злоба, че се чудя, как не си се тръшнала още /за жалост/. От друга страна - тогава кой ще ни развеселява ???
53
6
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Аз съм !Сега БСП не управлява, за да се коментират действията на кемтовете му, по Черноморието, което е 99% ПП ГЕРБ в местната власт. Затова ще се коментира само ПП ГЕРБ на правителствнео ниво, ниво МС, отдлени министри, членове на партията, както и ще се коментират само излагациите на герберските суджуци в местната власт. За да може ГЕРБ, ако и да спечели местните избори, да загуби повече места, от обикновено. Тук говоримз а политика, а не за справедливост, мойто момче;)))
52
8
 
20
 
! Отговори
Наивник преди 5 години
Мислех, че Корнелия ще се посвени да политизира една катастрофа, но съм бил много наивен.
51
10
 
19
 
! Отговори
шматка преди 5 години
ХехеА за гафа с Радев старши нито дума:)Курнииии.много си плоска.Пътищата са виновни за човешката простотия.Тва трябва да се вкара в тезисите на Партията.ЗиЛа на моста и той падна заради пътищата
50
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да каже колко катастрофи направи нейния личен шофьор, че дори тя се претрепа заради него, пак ли Баце е виновен.
49
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо лошо да се строят пътища, хората на запад си направиха магистралите в средата на миналия век, проблема е че няма контрол никъде в държавата, и смея да твърда, че най виновни за това са БСП. Социалистическата партия на олигарсите в България.