БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!

Магистралите – кражба, затова Нинова иска оставка на кабинета
Обновена: 28 авг 2018 17:10 | 28 авг 2018 15:37, Камелия Цветанова
174
БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!
Снимка: Булфото, архив

БСП хвърли вината за жертвите на катастрофи и по-специално за смъртта на 17-те души, загубили живота си в след падането на автобуса край Своге, на правителство и лично на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

"Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали, за да загиват по тях? Трябва политическа отговорност", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Според нея гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането, което също става с пари от държавата.

"Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата. Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", скочи тя.

Така че социалистите вече не искат оставката на отделни министри, а на цялото правителство, защото наглостта вече стигала дотам, че кабинетът да се оправдае с експремиерите Сергей Станишев, Пламен Орешарски и някой друг по веригата.

А за евентуален вот на недоверие към правителството, БСП щяла да мисли преди началото на новия парламентарен сезон.

Нинова смята, че проблемът няма да се реши само с проверка на пътните фирми, в това число и на "Трейс груп", която е последната ремонтирала фаталната, за загиналите в събота, отсечка край Своге. 

"Да се извадят всички договори на фирма "Трейс груп", добре, да ги извадим, но една фирма ще бъде подменена с друга", каза Нинова.

По думите й това е моделът на прехода: "Ще се смени тази фирма с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ сигурно пак ще се заговори за Закона за обществените поръчки.

"Не е това проблемът. Проблемът е, че хората, които са политическата класа на България, така правят законите, че фирмите и политиците, които крадат заедно, да не могат да бъдат хванати", коментира Нинова.

Червената шефка коментира и казуса със строителството на плажа "Силистар". Тя отсече, че общинските ни съветници от БСП в Царево ще внесат жалба в съда за отмяна на решението на местният парламент, с което беше дадена зелена светлина за строеж.

Преди дни стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил на кмета на Царево Георги Лапчев да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет за "Силистар"до пълното убеждаване на обществеността в правотата му.

Нинова пък упрекна Борисов и за това действие. Според нея той смята, че може да бъде и съд, и прокуратура, и всичко.

"Премиерът си позволи за пореден път да нареди на някого. Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забави тази случка и докато си извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така. Съветниците на БСП гласуваха "против" това и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет", зарече се Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой трябва да го е срам?Борисов ли, който е собственик на некадърната и крадлива компания, или Нинова?Като са започнали да се получават сигнали, че пътя не е направен добре и е опасен, кой трябваше да вземе мерки? Май Борисов. Но той си пита капата.А сега ох, леле-мале тая лоша, лоша Нинова какво иска от нашето Слънце.Слънце ама друг път. Колко прибра от спестенето?
87
6
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Простотията на премиера от типа "аз ги построих" е логично последвана от простащината от типа "ти строиш-ти си виновен". Тези двамата що не си направят една нова МПП - Махленско Просташка Партия.
86
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, Нинова! Не те ли е срам? Нагло и цинично същество си, щом се възпозваш от тази трагедия, да си правиш пр. И вие не сте по-различни от Боко и компания. Крадете като невидили с шепите и се криете като мишки. Няма ли да се окажете и вие в един такъв автобус и да се отървем от вас един път завинаги?!
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз написах същото преди 2 дни.
84
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Борисов се скри като плъх у трици. На острова ли замина, на къщата в Испания ли?. Некъде по-далече от гробищата, в които превърна държавата.
83
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже не им дава да дишат. Понеже им вади на показ кирливите ризи.Затова са всичките тия вопли. Я да беше някоя мижитурка като Миков с перо щяха да го гладят и да му се радват колко е послушна опозицията.Браво, Нинова! Опозицията не трябва да си мълчи.Обединените Прос.....ки ги озаптихте. Нинова няма да можете.
82
5
 
20
 
! Отговори
ivan4o преди 5 години
права е др Нинова _ да се разрушат пътищата и всеки да кара където иска
81
8
 
13
 
! Отговори
Аз съм преди 5 години
Ще ми е драго тази досадна леля да не я виждам след следващите избори. Тъй пък няма някой харизматичен веселяк, който да смени и ББ...
80
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадла, лъжкиня, безочлива и злобна соцкапиталистка мултимилионерка просто плаче за затвора! Първо върни откраднатите милиони, чак тогава плачи за бедните и неоправданите, станали такива след като ти и твоята шайка червени номенклатурчици ограбихте народа както и турчин не го е грабил!
79
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не стига, че направил некадърно пътя при Своге, ами на всичките сигнали, че пътя е опасен, никой не обърнал внимание. Нали парите вече са `усвоени` какво им пука.
78
1
 
31
 
! Отговори
Йори преди 5 години
Догодина има избори-СПЕЧЕЛИ ГИ..... Омръзна с това хлипане и омръзна...... Всички управлявали досега имат вина за състоянието на държавата............
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трейс груп строи и метрото. Все тлъсти залъци.Ако по магистрала се обърне кола, ще загинат само хората в нея. Ако се срути метрото колко жертви ще има?
76
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече грехове върши ГЕРБ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЕЛЕКТОРАТА МУ СЕ СТОПЯВА. Затова са всички тия тролски напъни.Навремето бай ви Тошо направи сума ти виадукти, направи Аспаруховия мост. Сега освен да се дерете не можете друго. Да се опита Тиквата поне да ги боядиса.
75
1
 
15
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Трейс Груп строи и новия участък на магистрала Тракия, където и в двете посоки дясната лента е неизползваема от пропадания и неравности.
74
6
 
31
 
! Отговори
payak преди 5 години
Някой да обясни на тази тетка, че с това махленско говорене няма как да спечели електората!П.С. Не съм от електората на ГЕРБ и не съм фен на Борисов. Но и тази тетка не може да ме спечели.
73
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно за Нинова ще гласувам. И цялата ми рода.Айде сега почвайте да п~каете газ.
72
8
 
33
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 5 години
НИНОВАаааа... СПРИ СЕ ***!!! ОТВРАЩАВАШ И ПОСЛЕДНИТЕ СИМПАТИЗАНТИ НА БСП!!!
71
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права е Корнелия,при комунизма нямаше пътища,нямаше коли,нямаше виновни.Имаше само светло бъдеще.
70
10
 
27
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Не знам за кого ще гласувате на следващите избори но си опичайте акъла.Не ви агитирам за Боко Симо и т н но не гласувайте за тази.От злобна и нагла жена по лошо на този свят няма.Не се посвени да използва тази трагедия за лична облагаТова безкруполно нещо иска да ни управряваЖална ни майка ако се случи
69
14
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-68,комунистите,са построили,малко повече,от комуниста бойко.