БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!

Магистралите – кражба, затова Нинова иска оставка на кабинета
Обновена: 28 авг 2018 17:10 | 28 авг 2018 15:37, Камелия Цветанова
174
БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!
Снимка: Булфото, архив

БСП хвърли вината за жертвите на катастрофи и по-специално за смъртта на 17-те души, загубили живота си в след падането на автобуса край Своге, на правителство и лично на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

"Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали, за да загиват по тях? Трябва политическа отговорност", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Според нея гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането, което също става с пари от държавата.

"Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата. Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", скочи тя.

Така че социалистите вече не искат оставката на отделни министри, а на цялото правителство, защото наглостта вече стигала дотам, че кабинетът да се оправдае с експремиерите Сергей Станишев, Пламен Орешарски и някой друг по веригата.

А за евентуален вот на недоверие към правителството, БСП щяла да мисли преди началото на новия парламентарен сезон.

Нинова смята, че проблемът няма да се реши само с проверка на пътните фирми, в това число и на "Трейс груп", която е последната ремонтирала фаталната, за загиналите в събота, отсечка край Своге. 

"Да се извадят всички договори на фирма "Трейс груп", добре, да ги извадим, но една фирма ще бъде подменена с друга", каза Нинова.

По думите й това е моделът на прехода: "Ще се смени тази фирма с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ сигурно пак ще се заговори за Закона за обществените поръчки.

"Не е това проблемът. Проблемът е, че хората, които са политическата класа на България, така правят законите, че фирмите и политиците, които крадат заедно, да не могат да бъдат хванати", коментира Нинова.

Червената шефка коментира и казуса със строителството на плажа "Силистар". Тя отсече, че общинските ни съветници от БСП в Царево ще внесат жалба в съда за отмяна на решението на местният парламент, с което беше дадена зелена светлина за строеж.

Преди дни стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил на кмета на Царево Георги Лапчев да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет за "Силистар"до пълното убеждаване на обществеността в правотата му.

Нинова пък упрекна Борисов и за това действие. Според нея той смята, че може да бъде и съд, и прокуратура, и всичко.

"Премиерът си позволи за пореден път да нареди на някого. Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забави тази случка и докато си извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така. Съветниците на БСП гласуваха "против" това и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет", зарече се Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
15
 
! Отговори
Опорни точки преди 5 години
По времето на комунизма нямаше магистрали а колите бяха бавни. Затова хората не можеха свободно да загиват в катастрофи по пътищата.А сега при демокрацията имаме хубави пътища и магистрали. Колите са бързи и хората са своводни да загиват във катастрофи.
47
12
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименБойко ще отговори. Аз ще го принудя;))) ще го принуда да влезе в собствнеото му Блатно Безвремие и да затъне там,з аедно с кухият си селски електорат!
46
5
 
16
 
! Отговори
Аз съм ! преди 5 години
Като ще коментира строителството на плажа " Силистар" да коментира и плажа в Каварна и действията общински съвет и на кметицата от БСП Нина Ставрева.
45
11
 
10
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Любимите магистралки на Бойко , трябва да са напълнили доста от задгранични му сметки а сега народа ще плаща , че не го е утрепал с камъни пред МС!
44
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
леле гробтроловете ще зарабптят с тая статия
43
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НовТая злобарка няма ли срам да си прави PR от нещастието на хората ------------------Комунист и срам !!! Дано Бойко не й отговори и да влиза в нейното блато.
42
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нейните магистрали къде са да ги видим.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в БГ я умреш от птп я те убият при битова предтъпност, видими резултати !
40
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсата на правосъдие другарко е ВИНОВНО ЗА ТРАГЕДИИТЕ а съдиите и прокурорите,и медиите ,и бизнесмените СА ВСЕ ВАШИ!АКО ЗНАЕ ИЗР.ДА ЧЕ ЩЕ СЕ СКАПЕ В ЗАТВОРА НЯМА ДА КАРА ПИЯН И ДРОГИРАН,С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ЦЪКАЩ НА ЖИЕСЕМА ще внимава.Вие скапахте държавата СЪВСЕМ УМИШЛЕНО в продължение на половин век И СЕГА БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ НА РАЗВИТИЯ ЦОЦИАЛИЗЪМ,АНАРХИЯ КОЯТО ВИЕ ПОСТРОИХТЕ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СТРОИТЕ.ГЕРБ,ми и ГЕРБ са ваши наследници *** и всички останали,от един .й сте правени.
39
13
 
23
 
! Отговори
Един папуняк преди 5 години
Борисов = кражба + магистралиНинова = кражба БЕЗ магистрали
38
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В някой норални държави транспортният министър отдавна да си е взел шапката и да си е отишъл...ако не от срам, поне от уважение към паметта на загиналите, щото май станаха прекалено много инциденти в транспорта със загинали хора!
37
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще и повярвам, че говори искрено когато изгони от партията си назначените червени милионери и даде обяснение за едни нещица във връзка с "Техноимпекс" иначе излиза , че "крадеца вика дръжте крадеца".
36
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електората и измира свикнали са само на каруци и волове ми не карайте по магисралите като са убийци возете се по черните пътища, никой с нищо не ви задължава много ви здраве. Ние другите ке се возиме по магисралите
35
9
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Малко се забави, Нинова, трябва ти още малко стиковка с мен;))) Само, като си помисля изречението и ти трябва вече да го кажеш по медиите. Щот нъл, тука, в тоя форум, има модератори, но при тебе няма;))) Трябва да сме като юмрук, тежък като планина и светкавично бърз, защото на Бойко, Тиквата е твърда шопска банкянска с Тел-Авив закваска;)))
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и 3та на гроб драскачи с еднакви изкази и правопис и грешки , колеги идкайте ппвече пари и изкарайте училището докрай
33
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази пък да не изпусне да яхне някоя вълна на протест.
32
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приватизаторката не е върху себе си :)А прецедента се е скрил като мишка милия, случайно да не го питат за катастрофата на баща му :))) Мъжкаря увехна :)
31
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после един човек да се птестраши да извика, че Царят е гол.
30
11
 
19
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Платените тролчета на БСП(БКП) боядисаното и забрането със закон 2 пъти изплуваха пак.Къде бяхте за Нарувашането на закона от другаря ви Радев.Подправянето на документи и Факти .Жалки плужаци.цвъканите минуси.В каква среда сте расли и какви кози сте пасли:)))))))))))) .Освен да крадете,лъжете и убивате друго не знаете.Ценостна система нулева:))))))) Доказвате го редовно.И е В национален ефир заевено от ваш лидер че80% от вас са,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
29
15
 
10
 
! Отговори
факт преди 5 години
гроб намали населението в БГ повече от всички други партии заедно -я емиграция, я умреш...ама така е с герб