Службите нащрек: Провокатори влизат утре на "Дондуков" 2?

Утре е обявен ден на отворените врати в институцията
Обновена: 15 сеп 2018 14:42 | 15 сеп 2018 12:34,
357
Службите нащрек: Провокатори влизат утре на "Дондуков" 2?
Снимка: Булфото, архив

Вътрешното министерство е предупредило НСО да бъде нащрек пред сградата на президентсвото утре. Неделя е ден на отворени врати на почти всички големи институции.

Според достоверен източник във вътрешното министерство, били получени сигнали, че е възможно хора с оръжие да влязат заедно с гражданите, пожелали да разгледат президентската институция, пише "24часа". Твърди се, че са били засечени разговори на провокатори.

"Ние сме в непрекъснат контакт с МВР и другите служби от сектор "Сигурност", увериха от НСО.

На същата дата 16 септември, обявена за ден на отворени врати в близо 40 институции, във Facebook от месеци се организира протест на българи от чужбина.

Петък организаторите дадоха и пресконференция и обявиха каква е тяхната цел. Исканията на групата "Против геноцида на Борисов и всички останали управляващи партии" е сваляне на правителството, но без да се разпуска 44-тото народно събрание. Според организатора Емил Русинов, живеещ в Лондон българин, трябва да се състави преходно правителство за 9 месеца и да се свика Велико народно събрание.

Не е ясно дали засечените разговори са на хора, които организират протеста на 16 или друга група, също готви румънски сценарий.

Източници в МВР допускат и участие на групите начело с Марин Маринов, в които участват русофилски организации, чиято премиера бе по време на протестите през януари 2013 г. В България от няколко дни е пристигнала и голяма група от рокерите на руския президент Владимир Путин "Нощните вълци". Техни български последователи вече си пускат снимки с тях във Facebook.

Вероятно предупреждението на МВР към НСО е и презастраховане от евентуални политически провокатори, които целят да предизвикат схватки с полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
7
 
15
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
До Един от СеверозападаТогава Б.Б. беше кмет на столицата и ИМЕННО ТОЙ ДОНЕСЕ НОВИНАТА, ЧЕ ИМА ОПАСНОСТ ОТ БОМБЕН АТЕНТАТ, затова протестът се отменя. Спецполицаите и жандармеристите това чакаха и веднага започнаха свиреп побой над младите хора. Стигнаха дотам, че гонеха студентите и ги пребиваха по алеите на Борисовата градина. Други пък сваляха студентите от автобусите за Дървеница и ги пребиваха намясто. Държаха се като садисти. Това стана на 14 януари 2009 г..
214
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След такава медийно-правителствена канонада,със сигурност ВЕЧЕ Е ПОДГОТВЕНА ОТ "ОРГАНИТЕ",някаква провокация,с цел УНИЩОЖЕНИЕ НА ПРОТЕСТА ОЩЕ В ЗАРОДИШ,в унисон с "демократичните" похвати на най-великите демонократи в свет,ФАЩ - да си спомним 11/9,или "ядреното и химическо оръжие на Саддам",след които какви бяха последствията.Сега,в умален мащаб,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ОЧАКВА ПОДОБНА ПРОВОКАЦИЯ!!!Която може и въобще да не се реализира,поради получаването на някакъв мижав протест-по традици
213
5
 
17
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
Прочетете в БЛИЦ какви ги брътви Ив.Крачунов, шеф на сайта и слуга на Б.Б.: имало утре опасност от въоръжени провокации, протестиращите са хора на Сорос и Цв. Василев ... В ход е подготовка за смазване на протеста, а преди два дни шефът на ГДБОП си направи репетиция за утре. И този човек Боце го е определил за гл.секретар! Утре не се очакват много протестиращи, но трябва да се започне някак. Вече не може да се търпи: гаф след гаф, скандал след скандал. В пет държави медиите гърмят за нас!
212
4
 
12
 
! Отговори
П.Младенов преди 5 години
Другари, добре е да дойдат танковете.Въпроса е дали останаха танкове или и те се разпродадоха от другите другари?
211
4
 
13
 
! Отговори
Държание на ДСофицер преди 5 години
Не смятам, че е презастраховане от евентуални провокативни действия, а развързване на ръцете на полицаите и спецполицаите да бият и пребиват при най-малък повод и без повод. Нали квндидатите за министър и гл.секретар на МВР трябва да отработят постовете си. И ако М.Маринов все пак е по-мълчалив, макар че ареста на двамата журналисти е бил съгласуван с него, то Ив.Спиридонов се представи в целия си "блясък". Слушайки го какви ги говори и как се държи, все едно че гледах офицер от ДС. Трагедия!
210
4
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
МВР с агентурата и методите си, ще направи всичко, за да попречи на провеждането на протеста.Представяте ли си, каква ще е реакцията, ако в съвремена просперираща, демократична България, икономически стабилна, толерантна, стриктно следваща заръките на ЕС ,Сащ и Нато, успешен Европредседател, и всичко, каквото искат да я изкарат Гербаджийте, пред НС се съберат 10, 20, 30 хиляди протестиращи и дни наред искат оставки, служебно правителство и свикване на велико НС, при това със справедливи искания?
209
4
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Очаквам, МВР да действа по добре познатия сценарии-ще се получи в разгара на протестите заплаха за бомбен атентат на площада, ще се наложи полиция и жандармерия да опразнят площада, и пак ще гледаме как русата полицайка скача по гърба на някой повален по корем, с белезници на гърба мъж.Така действаха, когато народът на малко да влезе в НС да им търси сметка, и тогава и Борисов и Станишев действаха в синхрон, а МВР за свой срам и позор-би буквално баби и старци пред НС.Сега е същото, подготвени с
208
2
 
1
 
! Отговори
рот кръкант преди 5 години
цялата държава, с целият си народ и всичките си институции плаче за Социялизъм от комунистически тип и всенародна демомкрация!АГресорите потъпкали нашето бъдеще трябва да бъдат продадени в робство на людоедите които почват от краката, супа праат ората, бедрата сушени с чесъм праат орта, и после от черепухите стакани за червения джус праат ортаотиами да кръками
207
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Твърди се, че са били засечени разговори на провокатори."И как ги засекохте тия разговори? СРС-та? Технически средства? :)))Иначе не можете да засечете всичките тия държавни служители когато си уреждат техни хора за назначения на държавна работа, ама Сульo и Пyльо ги засекли, моля ти се!Едно време имало в България един държавник, който се борил с "Шуробаджанащината", опитал да изкорени връзкарството от държавата и изведнъж България станала една от първенците за времето си. (Стамболов)
206
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са БКП - крилото на живковистите.БСП са БКП - крилото на Луканов, Добри Джуров и Лилов - тези, дето свалиха Живков.От там иде омразата.
205
5
 
34
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 5 години
Идеята за сваляне на режима на пожарникаря никак не е лоша.
204
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че гледам медии особено, но днес от полицията разбирам че хората готвят голям протест утре.Не трябва ли това е да е водеща новина навсякъде по наще смешни медии.
203
18
 
3
 
! Отговори
Там ще съм преди 5 години
Fатмака само на един метър да ми дойде, толккова ми трябва, такъв ще му отперя, че ще играе Тайсън кючек една седмица.
202
13
 
16
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Вие сте кофти матриал и не ме е страх от вас, защото сте мишки и ще се съберете само 10-15 човека утре, дреме ми овце смотани, аз ви е ба всеки ден и на вас ви харесва да ми поемате бойковия и после гласувате пак за,мен, защото ви кефи как ви го набивам ан ално
201
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1360 АВТОБУСА С ПРОТЕСТИРАЩИ НАПРАВИЛИ ТАПА В СОФИЯ.
200
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЪ КЪФ СТРАХ- 3000 ЛВ 1 ДОЛАР- СЛЕД ТУЙ КЪФ СТРАХ- НИЙ СМЕ БЕЗСТРАШНИ
199
3
 
33
 
! Отговори
WTF???? преди 5 години
ГЕРБ нали врякат, че Президента бил русофил? Защо сега разпространяват информация, че "лошите русофили" щели да влязат с оръжие при Президента??? И не трябва ли тази информация да се пази в тайна? Откога тайните служби споделят информацията си с медиите????Като имат информация, да ловят нарушилите закона и в затвора?!?!?!Или пък се търси начин утрешните протести да бъдат разгонени с полиция? Уж, за да предпазят Президента? А? Много плоски милиционерско-герберунделски изпълнения!!!
198
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберските *** отново внушават страх у народа. Видите ли, ако не са ГЕРБ на власт, ще стане много лошо. Така са се вкопчили в кокала, че са готови да разкъсат хората.
197
5
 
3
 
! Отговори
varg преди 5 години
Хаха няма нищо такова.
196
19
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
А който не желае Емо Русланов да управлява България? Може ли тоя неприятен прасляк с ония Светослав от Англия да се махат баси наглите чорби?