Премиер, президент, министър... Кой трябваше да отиде в Ню Йорк?

Какво си казаха Борисов и Тръмп на Общото събрание на ООН
Обновена: 25 сеп 2018 18:34 | 25 сеп 2018 14:00,
244

Първото ръкостискане на българския премиер Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп е факт, а моментът бе увековечен със снимки и видео. Това се случи на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, където Борисов ръководи българската делегация.

Още по темата

Премиерът изнесе и реч, свързана с основната тема на общия дебат: "ООН за всички хора: Глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества".

Какви са обаче по-дълбоките измерения на най-високия дипломатически форум?

Според бившия посланик на България в САЩ Елена Поптодорова спорът, който се разрази у нас между президент и премиер за това кой да отиде в Ню Йорк за форума, е по-скоро вътрешнополитически проблем и не е станал известен на международната сцена.

"За тези събрания на ООН може да бъде изпратен и държавен глава, и премиер, и външен министър. Това е процедурната страна на въпроса, по-важно е какво ще прозвучи от тази трибуна", категорична бе Поптодорова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ Тръмп няма да се откаже от любимата си тема - за важността на суверенитета на една държава, а напълно е възможно президентът на САЩ пак да скандализира с някоя своя реч.

Мнението на международния анализатор проф. Владимир Чуков е, че Общото събрание на ООН е по-скоро територия за държавен глава или външен министър.

"Караниците между премиера и президента са вътрешнополитически проблеми. Борисов, появявайки се в Ню Йорк, прави нов анонс. Президентът и премиерът трябва да си преценят сферите на влияние", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова НИЩО не ще де роди от българска майка и СЛЕД ВЕКОВЕ. ***, измамник, сатрап. И Шайка около него
22
20
 
8
 
! Отговори
Грипен преди 5 години
Гимнастика в Маскве не го искат вие в Щатите го пращате
21
9
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 23 преди 5 години
В грешка си. България е парламентарна република, не президентска
20
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪЛЕН РЕЗИЛ. БАСИ СЕЛЯ НДУРА. НЯМА ДЪРЖАНИЕ , НЯМА МАНИЕРИ , НЯМА ДАР СЛОВО, НЯМА ЦЕНЗ . ББ Е ДОЛЕН ПРО СТАК, КОЙТО НИ ИЗЛАГА ПО СВЕТА . БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ. БОЙКО БОРИСОВ *** В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ.
19
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко е повече от жалък. Съчувствам му.Сега и навън го вадях какъв *** и пародия на премиер е.
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На международни събития ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изпраща държавният глава. Нито един външен договор не може да бъде утвърден, ако той не го подпечата.
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръкостискане, продължило 3 секунди, когато Тръмп ставаше да си тръгне.А видяхме Борисов как тичаше от средатата на залата да го свариА вероятно нищо не са си казали, защото Борисов не може да каже нищо на английски, а Тръмп беше изненадан.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Напънала се планината,и родила.....мишка."
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По страшен от спина, по-жилав от рака, сега за сега се оказа простака." Великият бай Радой.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На простака, някой друг ли му е виновен за простотата?
13
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да отиде Ушатия ***, но ако бяхме президентска република, но тъй като сме парламентарна и шефа на държавата е премиера е редно той да отиде!
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой пита ли я нашата Тиква за какво е против и за какво за? От него се иска да слушка и да изпълнява нарежданията на "началниците", което той и прави! Че чак отишъл в ООН да дебатира и да решава нещо, видите ли?! Както обикновено на 5 -тата минута на него му става скучно, понеже не разбира за какво се говори и е излязъл навън в коридарите да дава интервюта, за да не заспи.Естествено довел си е придворните "журналистки" от БГ /начело с Беновска/ и им дава брифинг, вместо да го направи у нас
11
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ООН'ето да не е щаба на БНА или погребална агенция та да отиде Радев !
10
5
 
14
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
Срещата е заради Тръмпета по повод борба с наркотиците..Вулгарно лицемерие. Наркотиците са 10% от световния БВП. Те се плащат в амарикански долари. САЩ печелят най-много от наркоразпространението. Бойко е по-обигран лицемер от Румен. В този смисъл, той трябва да е там.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютна пародия! Най-големия трафикант на дрога САЩ/ЦРУ/ се "бори" с наркотиците и то с помощта на замесения в производство и трафик на амфетамини - Бойко Борисов. Остана и Хашим Тачи да е бил там и съвсем ще им повярвам, че се борят срещу наркотиците. По-вероятно е да преразпределят пазара!
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е Тиквата да е против легализирането на наркотиците.Нали ако ги легализират, бизнесът му с амфети отива на кино.А той му носи около 16 милиарда годишно.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов тези неща въобще не ги е говорил с Тръмп, той не може да встъпи във власт все още заради дийп стейта. Тези неща на Мухобойко му ги пускат от Ц Р У, същите дето викат Цвъки на ченгесарски конференции да им съобщават за плановете. За това и тези ги търпят западняците, понеже са удобни и са компроментирани, демек държат ги за топките докато изпълняват послушно нареждания.Само дето хората почват да се осъзнават и тяхното време наближава.
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стенограма от 2-секундната среща :ББ - Приятно ми е,Бойко!Тръмп - Едно еспресо с мляко,моля.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадливото ленче може да дава мнение само за кремчета и помади. Чудя ви се след като се смятате за сериозна медия или греша как може да публикувате думите на една крадла.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемите на правителствените пиари идват не от конфузната снимка "във врат", от която нищо не се вижда и разбира, а от идиотското видео, което сами разпространиха ! Видеото показва, че анонсираната като "историческа" среща е просто "Здравей - Здрасти!" ръкостискане, продължи точно 2,7 секунди ! Видеото сложи кръст на мечтите за волни интерпретации и измислени разговори, защото какво ли пък толкова историческо могат да си кажат в 2,7 секунди ?!