Премиер, президент, министър... Кой трябваше да отиде в Ню Йорк?

Какво си казаха Борисов и Тръмп на Общото събрание на ООН
Обновена: 25 сеп 2018 18:34 | 25 сеп 2018 14:00,
244

Първото ръкостискане на българския премиер Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп е факт, а моментът бе увековечен със снимки и видео. Това се случи на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, където Борисов ръководи българската делегация.

Още по темата

Премиерът изнесе и реч, свързана с основната тема на общия дебат: "ООН за всички хора: Глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества".

Какви са обаче по-дълбоките измерения на най-високия дипломатически форум?

Според бившия посланик на България в САЩ Елена Поптодорова спорът, който се разрази у нас между президент и премиер за това кой да отиде в Ню Йорк за форума, е по-скоро вътрешнополитически проблем и не е станал известен на международната сцена.

"За тези събрания на ООН може да бъде изпратен и държавен глава, и премиер, и външен министър. Това е процедурната страна на въпроса, по-важно е какво ще прозвучи от тази трибуна", категорична бе Поптодорова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ Тръмп няма да се откаже от любимата си тема - за важността на суверенитета на една държава, а напълно е възможно президентът на САЩ пак да скандализира с някоя своя реч.

Мнението на международния анализатор проф. Владимир Чуков е, че Общото събрание на ООН е по-скоро територия за държавен глава или външен министър.

"Караниците между премиера и президента са вътрешнополитически проблеми. Борисов, появявайки се в Ню Йорк, прави нов анонс. Президентът и премиерът трябва да си преценят сферите на влияние", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авторката, какво да си кажат Борисов и Тръм като те въобще не са разговаряли.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО РЕАЛИСТА ТИ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ ПРЕЗИДЕНТ НИТО С ЧОРАПИ, НИТО БЕЗ ЧОРАПИ.КАКВА МЪКА, А ?
41
2
 
25
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Бай *** до ... Ню Йорк и назад.
40
2
 
27
 
! Отговори
хахахахахахахахахаха преди 5 години
Тиквун как се натискаше да докосне Тръмп.. Бай Дончо не знаеше изобщо кой е този навлек и побърза да стане и да си тръгне. Уникална излагация за Тиквун. Трагедия в три действия.
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше ли да се похарчат 1 000 024 лв от парите на данъкоплатците за да може около 4- герберасти да си направят екскуризя-пазар до Ню Йорк и за една снимка на Борисов с Тръмп, при това в гръб ?
38
3
 
35
 
! Отговори
Фенчета, споко! преди 5 години
За всички бързоизоставащи фенове на Бидоня:Заглавие от близкото минало - юли 2018 - "Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по време на дискусиите за бюджета на НАТО."Радев е добре приет и в Москва, и във Вашингтон, и в Париж. Скоро ще го приеме и Кралицата на Обединеното кралство. Бидончето пак ще бърше сълзи и сополи.
37
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първото ръкостискане на българския премиер Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп е факт, а моментът бе увековечен със снимки и видео. Това се случи на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, където Борисов ръководи българската делегация........Няма нищо вярно.Случи се не на сесията на Общото събрание, а на среща за наркотицитеИ ръкостискането беше доста изнасилено, записахме го, после го видяхме и по снн, ама не показваха Борисов, а Тръмп как става и напуска залата.
36
2
 
34
 
! Отговори
И З Л А Г А Ц И Я преди 5 години
Голям резил с тая тиква ...
35
21
 
5
 
! Отговори
Ударник преди 5 години
Тиква, ама ви бие като маче у дирек на всички избори до сега и това ще продължи още поне 4 петилетки!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До zeusВ бг пареламента 99 прозента говорят руски а само един английски
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново МАНИПУЛАТИВНО ЗАГЛАВИЕ и ПОДЗАГЛАВИЕ.Какво си казаха Борисов и Тръмп.Ами те въобще не са говорили поради няколко причини:1. Така нарчената им СРЕЩА продължи точно 2.7 секунди.2. Борисов трудно говори и български, така че няма как физически да комуникира с Тръмп.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито единия и нито другия искам да ни представляват по света.
31
3
 
25
 
! Отговори
Нека видят!!! преди 5 години
Какви тиокви отглежда земята българска!
30
2
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Тръмп го помисли за човек от охраната или за сервитьор ...Здрависа се от любезност и го подмина като бърз влак ...
29
2
 
35
 
! Отговори
:) преди 5 години
Тиквата отиде, за да пипне Тръмп и да си направи селфи с него, като фенка ученичка. Не можеше да спи, че Радев вече се срещна с Тръмп тази година и говориха като равни.
28
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фърчилото на кобилата си Деса, чемодана и право в Маскве!
27
3
 
20
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Минимума беше да отиде някой, който говори свободно английски.
26
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев Е нещо друго, разбира се, най-малко поради факта,че може свободно да комуникира с държавните глави на други страни, ползвайки свободно английски език. ББ може само да клепа като мишка в брашно и да мучи неразбираеми за останалите фрази ... Изключително падение!
25
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво въобще му трябваше да ходи да се излага публично.И да похарчи толкова пари.Все пак делегацията от герберастки слуги и лакеи и придоврни пажове и шутове, която води със себе си в Ню Йорк наброяваше 43 човека.
24
23
 
9
 
! Отговори
А пък преди 5 години
Фъчилото е бесно, че ББ му резна крилцата с ножицата с която режеше ленти и не можа да отлети за Америка и сега му остава само и единствено да се превърта на висилката, ама ББ може и нея да клъцне!