Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!

Според вицепремиера законът е "опит да се угоди на една група хора"
Обновена: 19 окт 2018 15:00 | 19 окт 2018 13:00,
356
Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!
Валери Симеонов: Снимка: архив, Булфото

Протестиращите родители на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му, че майките са "група кресливи жени, които спекулират с децата си".

Този коментар той направи след Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се обсъжда законопроекта за хората с увреждания.

Според Симеонов законът е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели", каза във вторник той пред телевизия СКАТ.

Думите му разгневиха протестиращите майки на деца с увреждания и те настояха в Народното събрание вицепремиерът да напусне поста си. Заради случая и БСП поиска оставката на вицепремиера и настояха, че той не може да остане на този пост.

"В никоя цивилизована държава не може да остане такъв човек и минута повече на поста си. Призовавам премиерът да се определи, това ли е мнението на правителството, това ли ще е политиката, която ще провеждат за тези деца", запита соцлидерката Корнелия Нинова.

Според протестиращите майки е недопустимо Валери Симеонов да изразява такова мнение. Те настояха той да си подаде оставката лично и го поканиха да дойде при тях на палатките.

"Като родители имаме богат набор от управленски обиди към нас. Обидно е, че нашите деца не са уж болни. Очевидно е болно и обществото, за да има на управленски постове такива хора. Обществото ни е болно, ако този човек остане на поста си. Нямам идея как премиерът ще погледне някого изобщо в очите. Такива хора нямат място като лице на България. Лицето на България е моето дете, тези жени. Те не са кресливи. За да крещят, значи някой не ги е чул", коментира емоционално една от протестиращите майки.

Запитани дали не се притесняват, че на брифинга в Народното събрание застават до Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП, протестиращите родители настояха, че "техните проблеми нямат политически цвят".

Родителите се заканиха с протести и гражданско неподчинение, ако вицепремиерът Валери Симеонов не напусне поста си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
13
 
! Отговори
Xxxxx преди 5 години
Tozi e BOLEN.
27
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ЗАЩО СА ТУМБА , ТИ ИМАЛ ЛИ СИ БОЛНО ДЕТЕ СИМИОНОВ, СРАМОТА, ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ ДА ЛИ ГИ ЗАСЛУЖАВАТЕ , АТДЕЛНО ПРИВИЛЕГИИ, НИЩО ДОБРО НЯМА В ТОВА СЪБРАНИЕ ЗА НАРОДА , СТАРИТЕ КОЛИ ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ , АМИ ВДИГНЕТЕ НА НОВИТЕ , ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИ ТОЗ НАРОД
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Астмата е дехидратация, дайте им да пият по една студена.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще си подаде оствката, но Боко няма да я приеме...
24
3
 
61
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Наистина има едни кресливи жени с уж болни деца, ама те са предимно от мypгaвия електорат на Баце. Всяко второ чaвe се води с астма или нещо подобно, източват се парите от държавата, а после белите деца стоят без лечение.
23
4
 
27
 
! Отговори
V преди 5 години
Тоя душманин въобще не трябваше да влиза там.Прекалено краен ,,либерал,, е.Той е виновен за 4 часовите ,,трудови договори,, Крайно либерална постъпка и незаконна ;)
22
6
 
27
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Споко, то тая телевизия само Симеонов си я гледа. Време е на този шут да му де набие шута!
21
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам да има чак толкова нагли хора!!!Всъщност - защо пък да не? В България сме. Дето има депутати, които сричат, но пък са със самочувствие до небесата.Какво ли правя и аз още тук? Да си обирам крушите, че това вече не се трае.
20
40
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми прав е !Има истина в каквото казва!
19
4
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Оставка на псевдопатриотичната власт !
18
41
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са майки. Майка може да бъде само здрава привлекателна физически селсапилна добре поддържана непушачка неалкохоличка с високи IQ и предварително направени тестове за наследствени генетични дефекти преди зачеване. Това са отхвърлени генетични експерименти.
17
22
 
7
 
! Отговори
ДО МЕН преди 5 години
МНОГО ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ.ТИПИЧНО ЗА КРЕСЛИВА МАЙКА!
16
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя очи явно няма, не само че обеща нагло 300лева пенсия също и на тези "деца" и ги излъга, ами сега има и наглоста да коментира хора оставини на произвола от държавата.
15
4
 
45
 
! Отговори
пак го изберете преди 5 години
Логична позиция на псевдопатриот .
14
7
 
57
 
! Отговори
2019 преди 5 години
Симеонов догодина идват избори......ще ядеш дедовия...заедно с пожарникаря...
13
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм го казвала, но сега не мога да се въздържа - да се връща на всеки нагъл грубиянин грубостта към страдащите и без неговата намеса хора.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Такива, като него нямат близки, а заинтересовани роднини.
11
5
 
31
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
Много ***
10
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви материални цели бе, нещастие. Ако бяха материални цели, щяха д афо изоставят в дом за деца с увреждания и да гонят кариера и пари, а не да ти се молят за 150 лева за лекарства отгоре...
9
7
 
36
 
! Отговори
Бойко самосезирай се преди 5 години
Уж болни деца---много арогантен бе ,мноого....