Цветанов убеден: Няма обществена нагласа за предсрочни избори

Ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени, заяви той
150
Цветанов убеден: Няма обществена нагласа за предсрочни избори
Снимка: Dnes.bg

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не смята, че има обществено настроение за провеждане на предсрочни избори на фона на протести в центъра на София и заради факта, че в петък депутатите не успяха да осигурят кворум в парламента.

"Не обвинявам опозицията. Кворумът е задължение на управляващото мнозинство. Имахме хора в болнични, както и депутати, които са в командировка", коментира той проблема в Народното събрание пред Нова тв.

Той упрекна опозицията, за това, че говорят за смяна на модела, а в същото време ги няма в парламента.

"Бих могъл да ги укоря за това, че петък е пленарният ден на опозицията. Тогава се осигурява парламентарният контрол върху изпълнителната власт. Когато говориш, че искаш да бъдеш някаква алтернатива и да предлагаш други модели, трябва да бъдеш в парламента", каза Цветанов.

На въпрос възможно ли бойкотът на БСП и ДПС да доведе до парламентарна криза, Цветанов заяви, че няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори.

Цветан Цветанов бе категоричен, че поетите ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени.

"В средата на декември ще бъдат приети законодателните промени, за да може в новия бюджет, който ще бъде приет, да има заделени 150 млн. лв. за социалната политика, свързана с децата с увреждания".

Той коментира и проверките и арестите, които текат в Агенцията за българите в чужбина.

"Това, което е видно, е че има политическа воля, за да може да се даде пълна гаранция на българските институции да си вършат работата. Нека да е ясно, че за да се получи българско гражданство, има много институции. В крайна сметка като се подготвят документите, вицепрезидентът е този, който подписва получаването на българско гражданство", допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив! Точно обратното!Защо група непочтени си позволяват да говорят от името на целия народ?!
22
2
 
19
 
! Отговори
Цветанов преди 5 години
Освен това обществените нагласи сочат, че мандатът ни трябва да бъде пожизнен, заплатите ни 50 000 евро, а след нас управляващи да са роднините ни.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Най-добре да се казват W.C., W.C. и К.К. (Иван),(Дончо).
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагляри грозни.Оставка !
19
3
 
35
 
! Отговори
Анкета преди 5 години
Има ли обществена нагласа за изритване на ББ и ЦЦ?Палец нагоре (има)палец надолу(няма)
18
0
 
36
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Има, има нагласа и то категорична! И всеки ден да повтаряте по всички медии, че избори сега са невъзможни и безмислени и не знам си какви ... Е ВРЕМЕ не само да си ходите а и всеки един от редиците ви и фирмите покрай вас да отговаря за кражбите и далаверите през хиладите поръчки за "ремонти" и разкрасявания! Най-накгла и лицемерна крадлива шайка от политици и кметове сте вие!
17
2
 
34
 
! Отговори
Цветанов преди 5 години
Това показват данните на социологическите агенции, които манипулирам. Обществените нагласи подкрепят да си пълня офшорката и да си увеличавам броя на апартаментите.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе туй за комунистите е вернои трябва да се започне от тия дето са второ поколение комунисти като банкянскотодето напуснало работа но не си предало партийната книжкаайде започвайте- стига сте се плюнчили
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как трябва да се казват? Кн, таско и ровч ли?
14
0
 
33
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Докато не стане като в Румъния през декември 1989г, тия бивши комунисти все ще крадат и наглеят !!! Да си бивш служител на Държавна сигурност и да плюеш *** ,какъв наглец трябва да си ...
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е добре работата, когато някой представя ЛИЧНИТЕ си нагласи като обществени.
12
1
 
12
 
! Отговори
РР преди 5 години
До Анонимен 10Не имената и инициалите са важни, а БИОГРАФИИТЕ!Иначе си на 100% прав!
11
2
 
23
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
Вярваме на г-н Цветанов , защото той от ГЕРБ представлява обществото и каквото каже, винаги е истина. Може би трябва преди такова отговорно изказване да ходи на лекар и да декларира, че е в добро душевно здраве.
10
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Фандъкова още ли не е подала оставка заради ремонта на Граф Игнатиев.Такава гавра със софиянци не си е позволявал никой и никога.
9
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не чакайте нищо добро от държава, в която първият и вторият човек се казват ББ и ЦЦ.Наистина няма толкова жалкарска нация.
8
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този крадец имам чувството че нарочно дразни хората, за да види дали някой е в състояние да му пооправи кривата ченгесаро милиционерска празна лейка.
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я виж ти..... Цецо - цвичката/физкултурника/апартамента продължава да изумява с дарби. В случая - дарбата да усеща какво искат хората!
6
3
 
41
 
! Отговори
многоимотен преди 5 години
Нищо подобно, многоимотен физкултурнико! Нищо подобно! не само че има обществена нагласа, но цял един народ е вече по улиците и много скоро ще ви измете! Ще ви измете веднъж завинаги - цялата ви толкова престъпна, корумпирана, неграмотна и просташка ГЕРБаджийска пасмина! И само каква радост ще настане, като ви изметем, всенародни тържества, веселие и сълзи от щастие! Ти много добре го знаеш, неграмотен физкултурнико, но се самоуспокояваш, защото отлично знаеш какво те чака - съд и завор!
5
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тука се появи нещо ново и интересно както едно време като се появи ГЕРБ може и да има предпоставки за предсрочни избори, ама червените дето са зациклили и искат избори, губят ги, пак искат, пак ги губят и после пак искат еми не е сериозно с червена деменция да се занимаваме всички
4
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие нормални ли сте да търпите тези муцуни да ви управляват?