След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!

Няма да се присъединяваме към пакта за миграцията на ООН
Обновена: 12 ное 2018 13:51 | 12 ное 2018 11:00,
386
След коалиционния съвет: "Гражданска" от 1000 лева – спекулация!
Снимка: Facebook

Цената на горивата не се формира от правителството, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след Коалиционния съвет в МС, свикан заради вчерашните протестите в страната срещу високите цени на горивата.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни, че цените не зависят от България, защото тя не произвежда суров петрол. "Цените у нас следват тенденцията в света", поясни той.

По думите му очакванията са цените на суровия петрол да се успокоят, дори да има леки намалния в следващите месеци през 2019 г.

Още по темата

Той отбеляза, че не е изключено да се осъществи среща с петролната и газова асоциация, за да се обсъди веригата на доставки и да се докаже на българските граждани, че това са ценовите равнища, които могат да се прилагат в една пазарна икономика.

"Цена - 1000 лв. за гражданска отговорност, не стои на дневен ред. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение", отсече министър Горанов.

По думите му на Съвета е било застъпено мнението, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече. Той обаче отбеляза, че наредбата на КФН, която се обсъжда, е на много ранен етап и дали ще остане в този вид, с такава ескалация на "Гражданската отговорност", в зависимост от рисковото поведение на шофьорите, тепърва щяло да се анализира.

"Дебат за 1000 лв. "Гражданска отговорност - няма, и такива цени в момента няма", категоричен бе Горанов.

Що се отнася до данъците за старите автомобили, министърът обави, че увеличението ще е с до 10 лева.

Цветан Цветанов коментира, че във вчерашния ден на протести е имало доста провокации и в не малко от случаите се е целял сблъсък между протестиращи и тези, които са блокирани на пътя.

Той отбеляза, че гражданите са достатъчно интелигентни, за да преценят откъде и кой би искал и има интерес да има политическо състресение, криза или хаос.

"Всеки има право да избира какво желае - да имаме политическа криза и хаос или да имаме стабилност", заяви Цветанов.

Коалиционният съвет днес е решил още, България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН. Според решението на Съвета, този документ застрашава националния интерес на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar PowerЦялата простотия която ни заобикаля е в името на печалбата за която говориш ти . Ти сега сам си седни и като си много умен си направи анализ с тоя модел на управления другарю , капиталист до къде ще стигнат "развиващите се " икономики ? Или си *** който защитава правителството и модела на държавен рекет , или си тотално объркан ама не се чувствай длъжен да ни даваш акъл за това кое е правилно и какво трябва да стане.
305
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МРЗ трябва да стане 700-800 лв още от НГ. Пари има- и бюджета, и частният сектор имат пари.МП трябва да стане 300лв още от НГ. Пари има.
304
6
 
10
 
! Отговори
До никадее... преди 5 години
Пак до никаде..вчера се разпалихте днеска ви изгасиха....физкултурника с апартаментите пак ви проми главите...не народ а м.ъ.р.ш.а....до като свят светува българина ще е роб..Ще ви стигнат ли двайсете лв надник за довечера,да се приберете в панелките,да си налейте по една ментелива ракия?.
303
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви ги обещавахте.А то к'во стана .От бедни по бедни с всеки нов мандат на Боко и сие.
302
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar PowerТи май нещо си тотално промит мозък . Ти знаеш ли изобщо какво ядеш и какво пиеш , четеш ли етикетите в магазина ? А знаеш ли изобщо разни ракообразни вещества като мононатриев глутамат и карагенан кой и защо изобщо ги слага в храните , ами флуорида над 1.5 мг>лв минералната вода ?Т Ти ли точно ще ни обясниш как колите ти скъсявали живота ? Висока концентрация на хора и коли от малоумно строителство и придошли от провинцията хора защото няма какво да работят по градовете си ..
301
17
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Аз протестирам срещу цената на златото. Искам унцията да е 600 долара вместо 1200 :)Същото е и с петрола ... другари.... когато си копаме петрола и газта сами може и да падне цената както е в Русия, но до момента когато това може да се случи ще трябва да се молите на зелените да пуснат шистаците :) Е винаги може да замените Борко с Корнелия , но цената на бензина не зависи от тях :)
300
11
 
5
 
! Отговори
Боб преди 5 години
Мисля, че от оставка на правителството има само опозицията. Ползва за държавата и нареда е сегашните хрантутници да свършат работата. Следващите ще са същите като тези. Няма нужда от суетнята да отделям време да ходя да гласувам като ще получа същото. Моя интерес е сегашните да се стегнат! Не мисля, че който казва ОСТАВКА мисли за народа.....
299
11
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Операцията на баща ми си я платих. НЕ вярвам в безплатните неща освен в Линукс :)Поради тази причина имам 3-4 застраховки и се осигурявам във всички доброволни фондове, включително и в 2 извън България. Започнал съм още когато бях на 20 години. От ден първи мисля за пенсионирането :)
298
15
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Пич: кола от 100 к.с. на над 20 , заради тази твоя скапана трошка и още една камара такива на по 20 години,че и с десен волан , аз ще живея а и ти също средно с 10 години по малко.Същото е и с отоплението на дърва. Отделно от тези 10 години ... още една камара ще се разболеят от рак или други болести които ще платим всички ние. КУПИ си просто нова кола вместо да караш трошка от 2000 лева, в бокса през седмица , гори повече, живееш по малко...... сметни си часовете загубено време по ремонти. ...
297
0
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
КОЙТО ПЪТУВА ИЗВЪН СТРАНАТА С АВТОМОБИЛА СИ, ДА ПЛАЩА ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЗАСТРАХОВКИ /нали затова е зелената карта/. ТОЗИ, КОЙТО НЕ ПЪТУВА В ЧУЖБИНА ЗАЩО ДА ПЛАЩА СЪЩАТА ЦЕНА? ЦЕЦО, ОТГОВОРИ НА ТОЗИ ВЪПРОС?????
296
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solor PanelЗащо трябва, да работи на печалба? Хубаво ли ти е, когато оперираха баща ти, а болницата или по-скоро един лекар, реализира солидна печалба?
295
0
 
15
 
! Отговори
И пак... преди 5 години
излезна оня маниполатор,дето се хвали как от Брюксел ги хвалили,как българина живее добре,как коалицията е стабилна....как хората ги искали,как държава е икономически стабилна и има икономически растеж при тяхното управление...Алоооо къде е тоз ръстеж бе фъфльо...!?че то в държава работещите са само държавната администрация,бизнеса е скопен от вас...растеж може да имаш сами ти и още двама трима в банковите си сметки и офшорки...
294
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само на Цвък и Бок вервам язе,а и от време-на време и на Мендито,честно!
293
11
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Нали имаме държавно БДЖ :) Колко още държавни фирми искаш да се нароят всяка с по 150 милиона МИНУС (-) всяка година ? До момента по света няма нищо държавно което да работи на печалба. Ако имаме добър бизнес и богата държава може държавата да спонсорира някой отрасъл например космонавтиката или друго, но дотогава създаването на още държавни предприятия само ще ни тегли котвата надолу......
292
1
 
13
 
! Отговори
Лъжат преди 5 години
Лъжат герберастите, за всичко лъжат.Например за Данък МПСВсеки може и сам да пресметне как се мени данъка. Примерно кола от 100 к.с. на над 20 години без екокатегория с катализатор. Минималният размера на данъка става от 23.98 лева на 61.54 лева, а максималният размер на данъка става от 71.93 лева на 184.62 лева. Това ли са 10 лева увеличение?
291
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМИ БЕНЗИНА БЕНЗИНА БЕ, ГАДОВЕ? АМИ ДАНЪКА НА КОЛАТА? АМИ ЦЕНАТА НА ХЛЯБА... МНОГО СТАНА ДА СЕ ОБЯСНЯВАТЕ! ВЪЪЪН!
290
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУКА И ДА ПИШЕТЕ - ФАЙДА... ДОВЕЧЕРА - ПО МАГИСТРАЛИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ, КАТО СНОЩИ!
289
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата спокойно може да има държавна застрахователна компания. Когато тя е налице застрахователите не могат да направят картелно споразумение, с което да държат цените изкуствено високи и след като застраховането е задължително няма как да избягате от техните цени. Само че българската държава не е на страната на гражданите си, а на страната на мафиотския бизнес и политиците са заети единствено как да им осигурят печалбите.
288
2
 
7
 
! Отговори
един от нас преди 5 години
*** да не излизат сега като спасители и видите ли няма да е 1000 щото е спекула ама едни 500-600 .....? Да стават и да се уриват и да не пипат цените повече на нищо понеже на народа ни дойде байгън да храним мутрите в мутренската държава .
287
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА!