Премиерът Борисов зове Украйна и Русия за разум и сдържаност

"В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с диалог"
Обновена: 27 ное 2018 07:18 | 26 ное 2018 23:10, Красимир Ангелов
227
Премиерът Борисов зове Украйна и Русия за разум и сдържаност
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова лидерите на Украйна и Русия за разум и сдържаност във връзка с конфликта в Азовско море, при който бяха задържани украински моряци.

Още по темата
"С тревога следя напрежението между военноморските сили на Украйна и на Руската федерация в Азовско море. Винаги съм отстоявал тезата, че трябва да развиваме отношенията си прагматично, на принципа на икономическите ползи и спазването на правилата на международното сътрудничество", написа Борисов в своя профил във Facebook.

"Призовавам колегите от Украйна и Руската федерация за разум и сдържаност, защото лесно може да бъде премината границата, от която няма връщане назад. В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с диалог, а задържаните моряци незабавно да бъдат освободени", написа още българският министър-председател.

Както Dnes.bg съобщи, тази вечер Върховната рада на Украйна утвърди въвеждането на военно положение в граничните райони на страната за 30 дни, считано от 28 ноември.

Президентът Петро Порошенко внесе в парлламента съответния законопроект, който беше одобрен от депутатите с 276 срещу 30 гласа при необходим минимум от 226 гласа.

Пред депутатите Порошенко заяви, че военното положение се въвежда не на цялата територия на страната, а само в тези райони, които непосредствено граничат с Русия, Молдова, включително Приднестровието, а също по крайбрежието на Черно и Азовско море, а "именно там, където може да бъде нанесен удар", както уточни той.

Първоначално Порошенко искаше въвеждането на военно положение за 2 месеца, но после промени искането си на 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
***! Кога ли тоя народ ще се събуди да ти резне алчната и нагла тиква?
43
0
 
4
 
! Отговори
tv entertainment преди 5 години
"именно там, където може да бъде нанесен удар"..=======================================Абе ***, те от Руската федерация сигурно ще ти дадат отчет къде ще нанесат удар! Ако искаха да го направят, досега хиляда пъти да са те разкарвали като панаирджийска мечка из руските медии с белезници на ръцете и пранги на краката и нямаше на никой през ум да му мине, че скапаните ти бонбони от палмово масло и оцветители щяха да се продават чак в България... Да се благодаря, че все още Путин ги съжалява!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44 суша да се чете вода
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО сложиха бази в Украйна и Русия се готви за война.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
коментари
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБе самолетите са важни , но никоя конвенционална война не може да се води само от въздух и суша , трябват си и пешаци . А ние имаме силен дефицит от всичко :)А за ядрена война - всякви коментари стават излишни.
38
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф 16 е самолетът водил реални войни, той е с антена и радар на ф 18 и ф 35 .Мига няма шанс ....ф 16 сваляше наред всеки миг на Садам Хюсеин !Предпоследния гаден диктатор ,явно има още все последни диктатори !Срамота да нямаш ф 16 ,това е самолета на всички времена и да искаш някакви грипен! Швеция,тя пък даже не в Алианса !От 200 г не са водили войни !
37
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 40 Професорче, както Нато не сваля гащите и се напика у тях, когато руските моряци арестуваха украинските и сега само им се моли да ги пуснат!Знам!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Американските F-16 са едни щайги, дето не стават за нищо, България е в ЕС и трябва да вземем самолети , произведени в ЕС................шведските Грипени са много добри за нас!!!-половината грипен е с американски части
35
3
 
1
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Разбира се че ако пишеше "USA" щеше да се изпикаеш. И то без да сваляш гащите.
34
0
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Американското посолство му е наредило,и Боко изпълнява.Послушен вицегубернатор си имаме,ц,ц.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36.шведските Грипени са много добри за нас!!!-не и този модел, който е в офетата , а това не е последният модел!
32
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Професорче, ако пишеше "USA" на самолета със сигурност само бих се изпикал от гледката.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските F-16 са едни щайги, дето не стават за нищо, България е в ЕС и трябва да вземем самолети , произведени в ЕС................шведските Грипени са много добри за нас!!!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Професор 30Жалко, че света не се управлява от лидери като Борисов. -тук мога да се съглася, че е така. боко е миролюбив...
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е в НАТО незаконно, без референдум...............там ни вкара един антибългарин с трабант.................ревлюто Соломон Паси..............дето ревеше като лигльо на химна на НАТО.................така че може да излезем от НАТО...................руснаците са наши братя...................никога няма да се бием с тях!!!!
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Преди се колебаех, но вече личното ми мнение, че никакъв Грипен не трябва да се взима, а Ф16. Руското лоби затова натискат за шведа, защото предлаганият модел (не е най-новия) е много по-слаб от предлаганият последен модел Ф16. А су-та и миг-ове са я тупалката на Ф16...
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф 16 трябваше да са тук още 2001 преди влизането ни НАТО за да сме съвместими с всички съюзници !Свалиха Костов и *** спряха модернизацията !Влязохме в НАТО ,а армията ни руска !Една Украйна е по смела на бойната линия .Ние сме предателите в НАТО ...Какви самолети ,късно е вече ...Щяло да купят ,на месец сме от ТСВ .
26
10
 
1
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Жалко, че света не се управлява от лидери като Борисов. Щеше да цари мир и стабилност. Но за съжаление рядко се раждат такива Държавници.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще дойде края на фашисткия режим на олигарха-алкохолик-шоколадов бос Потрошенко!!!