Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично въоръжение

Бившият външен министър иска нови бази на НАТО у нас
843
Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично  въоръжение
Снимка: Булфото

Има едно правило в дипломацията, което трябва да бъде прилагано към Русия и към други велики сили, но специално към Русия и специално в Черно море - с Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение. Това обяви бившият външен министър Соломон Паси в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Още по темата
По думите на Паси обаче, Украйна няма нито едното, нито другото.

"Погледнете в Черноморския регион въоръжението на Русия - то е три пъти по-голямо отколкото въоръжението на Румъния, България и Турция взети заедно. Това е огромната причина за нарастване на апетита на Русия в Черноморския регион и единственото лекарство срещу този апетит е повече постоянно стационирано въоръжение на НАТО, на Запада, на ЕС в Черноморския басейн", отбеляза политикът.

По думите му в календара на "териториалните агресии на Русия" се наблюдава аритметична прогресия. 

"2000 година на власт идва премиерът Путин. Първата териториална агресия става 8 години по-късно в Грузия - 2008. Следващата е 6 години по-късно - 2014, в Украйна. Следващата е 4 години по-късно - 2018, в Азовско море. 8 - 6 - 4 - това се нарича аритметична прогресия, аритметичната прогресия на агресията. Това, което можем да очакваме, ако тази закономерност се потвърди за напред, до 2-3 години може да има следваща такава агресия, но тук става дума само за териториалната агресия", посочи Паси и продължи:

"Иначе моралната, пропагандната агресия, тя не е спирала никога и в момента България се намира в една от най-големите жертви на фалшивите новини и на пропагандната агресия, която идва от Русия", посочи бившият външен министър.

Той определи като "безсмислици" призивите за пращане на кораби в Азовско море.

"Да изпратиш военни кораби, които няма да използваш, това се нарича блъф. С руснаците да се блъфира е напълно ненужно и контрапродуктивно, с тях трябва да се разговаря от положението на равнопоставеността. В момента Запада и Русия не са равнопоставени в Черноморския басейн и това, което ние спешно трябва да направим - нови черноморски бази на НАТО в Черноморския басейн, включително около Варна и Бургас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
495
1
 
4
 
! Отговори
baihui преди 5 години
Верен син на ПЛЕМЕТО!
494
3
 
3
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До От Руснска Той и затова Вазов е написал стихотворението Жидов Гроб ,ама няма кой да го чете тук.
493
2
 
5
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Един от Дивия Запад Такива като теб трябва не само да се обиждат ,но и да те унижават ,защото ти си злото на България .Такива *** като теб нямат място в живота на Българина .Ти си цирият на това общество а нали знаеш какво правят хирурзите с един голям цирей .
492
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради такива като Паси е лесно да станеш антисемит. А иначе сигурно има и умни и добронамерени евреи.
491
3
 
9
 
! Отговори
От Руснска преди 5 години
Всеки които дойде в нашата държава с добро е добре дошъл , а всеки който е дошъл с лошо костите му дълго време се белят по обширните ни полета.
490
2
 
5
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Един от Дивия Запад Жал ми е за теб ,животът в дивият запад те е направил мутант . .Ама то е така с какъвто се събереш такъв и ставаш *** и нищо друго .
489
2
 
4
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Мда ... мъка.Мъката в България я създават българите, а във Франция - французите. Това са голями теми и не могат да бъдат изчерпани с една обида.Но човек разговаря с хора, които искат да чуят какво мисли, а не да го плашат и обиждат.
488
3
 
10
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Как да респектират Русите като Американците във Виетнам ли ? Гледал ли си филмът апокалипсис сега и как малките виетнамски маймунки докараха дотам великата американска армия да се ядат един други за да не умрат от глад във джунглите на Виетнам .Та твойте смели американски войници нямат нито една спечелена война извън САЩ колкото войни започнаха извън САЩ всичките ги загубиха . И затова сега действат подмолно и карат другите да вадят картофите от жарта .
487
4
 
4
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Здравейте Ким Чен Юн!Нали не смятате, че ще пътувам до Югозападна България, само заради удоволствието да се видя с вас?Стига ми вашата литературна изява в настоящия сайт.А и като вие нещете да додите и тъй ще си се разминем в живота, но аз пак ви обичам.Цунк!
486
6
 
5
 
! Отговори
бъркаш са преди 5 години
До Анонимен 562 Всяко село , град и курорт с натовска база - поне 50 да са
485
3
 
9
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Един от Дивия Запад Тази мъка я създадоха твоите господари с атлантическите ценности и докараха народите по света до пълна мизерия и разруха .Те затова и във Франция са се вдигнали хората защото до гуша им дойде да ги управляват крадливи либерали и демократи слуги на олигархичният световен елит
484
3
 
9
 
! Отговори
Паси... преди 5 години
...нидей рива отново за харизана кола - БМВ с емблема НАТО - на гърба на булгарина. Номерът ти НЯМА да мине! А и българинът НЕ ти верва повеке.
483
2
 
5
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Един от Дивия Запад Има и друг вариант на неутрална територия някъде в дивият югозапад на България .Ама не ти стиска страхливицо мръсен .Ето това сте вие либералите страхливи и подли анонимници .
482
4
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Боже!Колко мъка има по този свят боже!
481
1
 
10
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Не искам англосаксонски бандити и разбойници да ме пазят .Ако се стигне до война с Русия те първи ще побягнат яко дим и ще оставят такива *** като теб на произвола на съдбата .Ами ти му мисли какво ще става с теб тогава и къде ще се дяваш . Така че не бъди толкова курназ страхливците от Лос говедарос ги боли грездея за теб и за всички като теб
480
1
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Координати: Дивия Запад!Виж ... глей там да уредиш визата.А като кацнеш тук ще те арестуват тутакси за заплаха за убийство.Но туй е по-добрия вариянт за теб.:-)
479
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко са само две натовски бази по нашето крайбрежие, трябва да са поне 5.
478
7
 
4
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Страхливи Руски *** ама друг път .Я си дай координатите и да се срещнем някъде за да видим кой е страхлив .И мога да те уверя че това ще е последният ден в живота ти ,за да видиш Русофил как бие *** на англосаксонците и неолибералите .
477
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой подписа България да дава военни бази на САЩ, без да получава и стотинка за това??Прокуратурата да не спи, ами да се самосезира..............има хора за затвора!!!На юридически език се казва............за пропуснати ползи!!
476
5
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
Искам да го лапам на ПутинЖената и тя искаСамо се караме!