Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично въоръжение

Бившият външен министър иска нови бази на НАТО у нас
843
Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично  въоръжение
Снимка: Булфото

Има едно правило в дипломацията, което трябва да бъде прилагано към Русия и към други велики сили, но специално към Русия и специално в Черно море - с Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение. Това обяви бившият външен министър Соломон Паси в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Още по темата
По думите на Паси обаче, Украйна няма нито едното, нито другото.

"Погледнете в Черноморския регион въоръжението на Русия - то е три пъти по-голямо отколкото въоръжението на Румъния, България и Турция взети заедно. Това е огромната причина за нарастване на апетита на Русия в Черноморския регион и единственото лекарство срещу този апетит е повече постоянно стационирано въоръжение на НАТО, на Запада, на ЕС в Черноморския басейн", отбеляза политикът.

По думите му в календара на "териториалните агресии на Русия" се наблюдава аритметична прогресия. 

"2000 година на власт идва премиерът Путин. Първата териториална агресия става 8 години по-късно в Грузия - 2008. Следващата е 6 години по-късно - 2014, в Украйна. Следващата е 4 години по-късно - 2018, в Азовско море. 8 - 6 - 4 - това се нарича аритметична прогресия, аритметичната прогресия на агресията. Това, което можем да очакваме, ако тази закономерност се потвърди за напред, до 2-3 години може да има следваща такава агресия, но тук става дума само за териториалната агресия", посочи Паси и продължи:

"Иначе моралната, пропагандната агресия, тя не е спирала никога и в момента България се намира в една от най-големите жертви на фалшивите новини и на пропагандната агресия, която идва от Русия", посочи бившият външен министър.

Той определи като "безсмислици" призивите за пращане на кораби в Азовско море.

"Да изпратиш военни кораби, които няма да използваш, това се нарича блъф. С руснаците да се блъфира е напълно ненужно и контрапродуктивно, с тях трябва да се разговаря от положението на равнопоставеността. В момента Запада и Русия не са равнопоставени в Черноморския басейн и това, което ние спешно трябва да направим - нови черноморски бази на НАТО в Черноморския басейн, включително около Варна и Бургас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
475
3
 
10
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Ей същият анбонимен страхливец я ми обясни как ни пазят насраните от Лос Говедарос ? Че по големи страхливци от тях няма на този свят .Преди време Иранците им плениха един кораб в персиският залив и след това за да гин унижат дадоха снимки как ревват със сълзи и се молят за милост .Та тези страхливци могат да пазят такива страхливци като теб и никой друг.
474
3
 
10
 
! Отговори
hotlips преди 5 години
какви бази на нато в във варна и бургас г-н паси вие май насила искате да ни забъркате във чужда война с чужди интереси. ние какво общо имаме русия ни предложи транзит на газ за 400 мил годишно сигурни доходи и ние отказахме защото сме П..ТКИ .нито америка нито европейския съюз не ни дойдоха подобна оферта нито комисия за това че я отказахме за да и направим кефа.путин е велик народ
473
10
 
8
 
! Отговори
Руските лайна преди 5 години
Нямат място у нас!Пуснахме Лукоил и ни грабят както и турчин не го е правил!
472
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е другаря Ким Чен Ун, който пише по-долу..........100% !!Американците защо не плащат и една стотинка за базите си в България??В целия свят плащат, само в България............не!!!Е...............суверенна държава ли сме или колония?Или само територия остана от България???
471
8
 
7
 
! Отговори
Рашка-говняшка преди 5 години
Винаги е била *** А НАТО винаги е бил около десет пъти от Алкашите Така че кой му дреме за северните диваци
470
1
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Ей анонимният страхливец тогава що ще тук друговереца Ние в България ,не искаме такива да ни определят живота .
469
14
 
8
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Само поради тези 4 бази не сме присъединени или анексирани.
468
5
 
22
 
! Отговори
123 преди 5 години
Паси - марионетка на САЩ. България е колония на Юдомасоните-евреи (САЩ и ЕС)
467
8
 
17
 
! Отговори
Анал либераст преди 5 години
По времето на омразният социализъм бяхме мощна регионална държава , нямаше бездомни и всички имаха работа.И това под крилото на Русия. Сега сме под друго крило, караме 20 год. трошки и оцеляваме защото децата ни работят за някой друг и пращат пари. От 9млн сме 5 млн. И това му викаме прогрес и ценности и демокрация. Хахахах евалла на българският ген и БЪГЪ интелект.
466
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стигам до извода, че предателството е нещо типично за БГ-племе.............старата БГ-история е много интересна и поучителна за тези неща ............има такива случаи доста, братовчеди се убиват един друг за трона!!
465
2
 
9
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Драги г-н Паси!Разрешете ми да ви опонирам.Ако имаш отлични оръжия можеш да бъдеш и възпитан с Русия ... ако искаш.Si vis pacem para bellum.
464
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Чен Ун 546Соломон Паси си мрази православието.........това не е нещо ново, той изповядва друга религия.............тя се казва юдаизъм, той не признава Библията, а само Тората и Кабала!!
463
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пасето е прдставител на най долната част от обществото-уууууууууууууууууууу
462
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският народ не е избирал гадината Паси да вкарва държавата в НАТО................а за министрите от БСП..............те също бяха предатели. довчера се кълняха във вярност към великия СССР, а после станаха първи НАТО-вци!!!
461
6
 
14
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
Този мерзавец защо още не е в затвора ? Ние никога няма да забравим думите му Майната му на Православието .И защо БНТ която се финансира от народа кани такива национални предатели в студията си .Трябва да се потърси отговорност от генералният директор на БНТ и ако трябва да си ходи ,той не заслужава да ръководи националната ни телевизия
460
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на социализма (комунизъм никога не е имало) България имаше армия, индустрия и всички характеристики на една нормална държава.Сега при тъпата демокрация България остана само една територия.............младите хора я напускат, старите измират...................изобщо трагедия!!От близо 9 милиона скоро ще станем 5 милиона..........от хубав живот, нали???
459
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският народ избра с голямо мнозинство правителството на Симеон, което вкара България в НАТО. И на което половината министри бяха от БСП между впрочем.Късно е либе за китка!
458
2
 
7
 
! Отговори
za RU преди 5 години
До Анонимен 5371.Русия не е империя, ами капиталистическа държава..............Русия има всички характеристики на капиталистическа държава, както ги пише по дебелите книги.2.Мечтай си...........мечтите са безплатни, тя и дъртата вещица Маргарет Тачър искаше да разпадне Русия, но пукна без да види реализирана мечтата си!!
457
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е тръгнало русофилите ще имат честта да оправдаят любовта си към Русия пращайки вниците си на фронта да се бият срещу българи.
456
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката...............един от най-вредните елементи за България за последните 30 години!!!