Мисията успешна: Първото ни еврошефство – 144 милиона лева

Утре НС трябва да закрие министерството на Павлова
Обновена: 19 дек 2018 16:18 | 19 дек 2018 15:15, Веселина Йорданова
159
Мисията успешна: Първото ни еврошефство – 144 милиона лева
Снимка: БТА

Първото ни еврошефство струва 144 млн. лева, стана ясно от думите на ресорния министър Лиляна Павлова. Тя обясни, че са били предвидени общо 166 млн. лв. за разходите, от които са били спестени 22 млн. лв.

62 млн. лева са били похарчени за организация и събития, ако се извадят разходите за ремонти. У нас са проведени над 300 събития.

"Мисията е завършена успешно", отчете Павлова, която днес запозна колегите си министри със свършеното от триото Естония, България, Австрия в периода 1 юли 2017 г. насам.

Министърът каза, че председателството ни на Съвета на ЕС е било динамично и от 105 наследени досиета, сме успели да придвижим и затворим 78, а взаимодействието между трите държави определи с думите диалог, приемственост, партньорство.

Още по темата

"Председателството не може да се отнася с приемането в Шенген и Еврозоната, защото нямат нищо общо. Променихме имиджа на България, повишихме доверието, показахме, че можем да бъдем честен, лоялен партньор", изтъкна Павлова на пресконференция в Министерския съвет.

Министърът увери, че ще продължат всички усилия да бъде защитен интересът на българските превозвачи, а като несвършено посочи липсата на решение към момента по темата за единната система за миграцията.

По думите й България ще бъде запомнена с това, че успя да върне Западните Балкани в европейския дневен ред.

Павлова напомни, че започва Румънско председателство във важен момент за Европа, защото предстоят евроизбори, след които ще има нова ЕК. Приоритетите на шефството при съседите, които ще следим с особен интерес, са дебатът за бъдещия бюджет, темата за миграцията и единната европейска система за убежище, дигитална Европа, темата за Брекзит.

Утре предстои парламентът да вземе решение за закриване на министерството за председателството. Засега Павлова, която дойде на пресконференцията с патерици, щяла се заеме с рехабилитация. След това тя допусна, че най-вероятно ще се върне в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
36
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще запомня 2018 с изцепките на *** Нинова и безличния пРезидент.Ако не бяха те ГЕРБ нямаше да изпъкне като голям камък всред равно окосена ливада.
92
0
 
39
 
! Отговори
Евала преди 5 години
Тая е взимала 6 месеца народна пара след края на европрецедателството
91
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадци
90
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех след успех . Само 150 милиона за за еврошефството и теменужките пред НДК . Едни 150 милиона за ЕК защото монопола на Булгаргаз храни Партията. Някакви си милиард и половина за ремонти ала Графа в София . Милиард и половина за няколко десетки километра в северна България . Успехи , успехи . Българина трудно свързва двата края , но можеше и да го направят и по лошо .За това внимавайте .
89
1
 
43
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Безкрайно нагла де.бе.ланка. От нея и портиерка не става.
88
1
 
26
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Само да питам този излишен мост към Терминал 2 колко струва. Спряха ли задръстванията? Защо не се направи безкрайно по-удобната връзка с околовръстното на изток, която нямаше да струва и 1/10 от моста.
87
0
 
21
 
! Отговори
Маймай преди 5 години
Май не си правим сметката. Добре е да видим съпоставителна таблица по държави - брой мероприятия, решени теми, общ разход...
86
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли,че това е най-скъпото председателство от всички държави в Европа?Комунистическа дебела *** ненаядена!
85
0
 
28
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 5 години
Ако тия шарлатани бяха предвидили 1 милиард и 144 милиона лева, щяха да спестят цял един милиард лева!
84
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свинката къде ще я натирят сега? на някой паричен пост, нали?
83
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някой да гласува за Лилиту и Цвъки Ушков ?
82
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да дадат разбивка къде колко за какво са харчени поливин година не могат да направят стъкмистиката Абе ние да не сме правили св първенство ( св и..н..ко 100 % е било) гати позора. Ром- ания да направят тяхното у нас !!
81
1
 
29
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Ми трябват и пари на лилитото!! Кой ще я.....мммм таквоз, ремонтира без париНа час си плаща сигурно колко за чанта 3-4 хил Гербарастията е напаст,пораженията са като по време на чума
80
1
 
32
 
! Отговори
Друг преди 5 години
166 !!!! Милиона Карл!! Австрия 25 млн евро!! Една трета от нашето!! На бас че.60 млн поне са позволили на мн герберасти и свързани с тях да увеличат имотите и автопарковете си!! Лилавото и тя..се поналяла с поне една 5-тица!! Най хуб на европреДателството е че е през 15 год!! Ужас..как нагло крадат!! Лилавото..ще е евродепутутка от лятото!!..егати държавата ..и..( 5 неценз думи)
79
0
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Евро председателство 6 месеца, министерствуване 12 месеца , ха сега си раздайте спестеното като БОНУСИ !
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
140 млн да върнем западните балкани за малко в дневния ред на ЕС. Евала....
77
6
 
3
 
! Отговори
не ме интересувате преди 5 години
не ви отразявам,не ме впечатлявате,толкова сте противни
76
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех тези ге(р)паджии как умеят да извъртат нещата. Вчера тиквун каза за глобата от 77 млн , че първо била 300 млн, ама балгодарение на тях паднала на 77. Сега и Лилето изкарала 22 млн лева на ползу роду. Ами да и дадат 2-3 милиона комисион бе, заслужава си ги...
75
2
 
5
 
! Отговори
гледай си работата преди 5 години
нас пък вие отдавна не ни интересувате какво правите,крадете,мамон и Бог,два различни полюса,не пречете на нормалните да живеят нормално,можем и без вас,изпотрябвали сте ни
74
0
 
31
 
! Отговори
Погледнете я преди 5 години
Тази червена внучка от раждането си досега си живее като принцеса. Ето, това са гербаджиите.