Политиката – "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза

Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев?
3 яну 2019 10:45,
419

Оказа ли се политиката "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза? Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев в празничното му слово, секунди преди настъпването на 2019 година? Тези и други въпроси коментират социологът Кольо Колев и политическият PR Нидал Алгафари.

Социологът Кольо Колев е сигурен, че политиката винаги е неканен гост на трапезата - дори вие да не се интересувате от политика, то тя се интересува от вас.

"Това, което президентът каза, е доста вярно. Мнозина ще се съгласят с това, че 2018 година не беше добра година. Радев спазва обещанието да не бъде послушният президент. Никой принципно не обръща внимание на обръщението на президента за Нова година, но ето, че сега се обърна", обясни Колев в "България сутрин".

Социологът е категоричен, че това, което се случва в държавата, определено е натиск върху най-бедните от обществото, а пък средната класа бива притисната с повишаващите се цени.

Според Нидал Алгафари словото е било прекалено мрачно и без никаква надежда.

"На мен словото ми прозвуча по малко по-различен начин - като слово на пастор. Той не даде надежда за следващата година. Според мен тази реч не бе подходяща за новогодишната нощ. Има много други способи да изрази своето мнение за политическата 2018 година", допълни Алгафари.

По думите на политическия PR не са верни думите на Радев, че през изминалата година не е постигнато нищо.

Нима Радев забравя майките на деца с увреждания и техните протести? Те постигнаха своето, въпреки всичко. Имаше и протести срещу високите цени на горивата и ниските доходи", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Удивително е как номерата на болшевиките минават вече повече от 100 години. Удивително е как успяват да убедят толкова много хора, че ***, в която живеят е "върхът на прогреса", и как "тези на Запад мизерстват". Напълно удивително е как марионетката на *** и Решетников беше избран за президент, а е твърде вероятно да бъде избран и за примиер в близкото бъдеще. Удивително е как хора, които имат по 2 коли и ходят на почивка в чужбина, продължават да твърдят колко добре е било преди.
53
10
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
гербави папуняци, само това ли ви е аргумента - вижте колко е зле в Русия? Като ни надмине с кой ще ни утешавате - Венецуела? После кой? Сомалия? А като ударим последно място в света заради безобразията ви?
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сорта брент падне ли под 20 и Русия се разпада!
51
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, ако Радев беше казал, че Русия е агресор, да видите какви щяха да са коментарите на русофилите !Но като чете некролог за България русофилите злобеят от щастие !Е затова българите наричат русофилите предатели !
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗаплатите в Москва стигат до 200 хил. Извън Москва са около 70-100 хиляди.
49
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 46"олкова цъфнали в Рашката"Русия се развива, ЕС се разпада, а 3 милиона българи слугуват и мият улиците на Запад.
48
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе стига сте говорили глупости за Русия, че знаем руски. Червените *** забравят, че по времето на комунизма руският се учеше в училище задължително.Вижте в ютуб там как в провинцията лекар специалист взима 24000 рубли заплата и как пенсионерки питат как да живеят с 8000 рубли пенсия. Защото с такива пенсионерки е пълно в Москва и Питер.Миналата година около половин милион руснаци са избягали от режима. То ако беше хубаво хората нямаше да бягат.
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИзвън Масква заплати 25-35 000 рубли, максимум. Средно около 14-17 000 рубли, което е смятай при 80 рубли да евро. В Масква, заплати от 30 до 70 000 рубли максимум. Средно 35-45 000 . Само членовете на Организираната престъпна група са с доходи от 200 000 нагоре.
46
10
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
а кой кани политиката в ежедневието ми да ми бърка постоянно в джоба с винетки, граждански, води, тоци... Щом може ежедневно, значи може и на Нова година. Гербавите да си отиват с мир, че вече им ида реда
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи много ли мърдаш извън центъра на "мАсква", та ги знаеш заплатите извън "мАсква". Какво каза президентът Радев за заплатите извън центъра на "мАсква"?
44
6
 
11
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
Хахаха затова ли всички по-нормални руснаци бягат в Запада при първата възможност, защото са толкова цъфнали в Рашката? Затова ли всичките деца на властта в Русия (включително на Путин) отдавна учат и живият в лошия Запад?
43
7
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ми не е прав Радев, в новогодишната нощ можеше като Бойко да ни обясни колко добре живеем да се почувстваме щастливи както сме щастливи с Бойко и ГЕРБ.
42
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да пали волгата и задружно с Корнелия да я бутат отбратно към Мурманск. На България не ни трябва българомразещ комунист на президентския пост.
41
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 34"Мръдни извън центъра на мАсква да видиш как 90% от населението на Русия живее в пълна мизерия"В Москва заплатите са около 100-140 хил рубли, а има специалисти които взимат над 200 хил. Извън Москва са около 50-70 хил рубли, но има и скъпи градова където са като в Москва. Безработицата в Русия е под 4% и се търсят работници.
40
9
 
14
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Да, тежко е да ти се напомнят неща, които са ясни на всички, но след като се опиташ да си купиш винетка и те таксуват два пъти, и ти откажат всякаква помощ. И накрая се молиш в банката да оспорят транзакцията. И те е много яд на всички, и накрая осъзнаваш, че речта е била точно такава, каквото е и положението със Всичко. Има винетки на северната тангента- няма винетки. Има ремонт на Графа - не няма ремонт на графа. Изхарчихме "резерва" 2 милиарда, асфалтирахме върху снега да използваме парите.
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня как по-младия Бойко също бе наперен бабаит срещу слабия и непрактикуваш бойни спортове Станишев та Бойко ходеше по улицата с още10-15 гербера и приканваше Станишев да се разберат--най малкото пък Станишев му беше противник, ама нали така е по-лесно , а и за Доган имаше нещо-пера ,перушина...идва време чонвек остарява и идват други по-млади непримирими сега те ще напъват ще правят коремни, а бате ще си ходи....
38
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво позитивно да каже? Официално на 31.12.2018 г. паднахме под 7 000 000 души! През 2018 се нагледахме на срив в търговският регистър за срок от 30 дни. Платиха се милиони за сайта bgtol , който сега работи когато си поиска, а за това което предлага не заслужава и 500 000 лв. Минахме през ремонтите в столицата, на които и кучетата се смеят. Какво хубаво се случи през 2018 г., Европредседателството ли, какво получихме от него? Австрия бие ли се в гърдите със своето председателство в момента?
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП толкова си мислеха, че са победили на изборите за резидент, а то Мутрата им подари тази позиция дето в България е само проформа без никаква власт, за да може малко да отбива ударите на тези дето го обвиняват, че се обгражда много с власт. Защото ако беше сложил за кандидат Фандъкова, този щеше да спечели друг път.Та така Мутрата сложи оная за кандидат президент и филмът свърши.Мутрата си прави каквото си иска, а някои само лаят. И на следващите парламентарни избори какво стана?
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако остане ГЕРБ на власт заплатите ще станат 3 хил евро, това са 240 000 рубли!
35
7
 
12
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Това в някой комсомолси форум от Сибир ли го извади? Мръдни извън центъра на мАсква да видиш как 90% от населението на Русия живее в пълна мизерия, несравнима дори с някои африкански държави.