Политиката – "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза

Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев?
3 яну 2019 10:45,
419

Оказа ли се политиката "неканен гост" на празничната новогодишна трапеза? Основателни ли бяха критиките на президента Румен Радев в празничното му слово, секунди преди настъпването на 2019 година? Тези и други въпроси коментират социологът Кольо Колев и политическият PR Нидал Алгафари.

Социологът Кольо Колев е сигурен, че политиката винаги е неканен гост на трапезата - дори вие да не се интересувате от политика, то тя се интересува от вас.

"Това, което президентът каза, е доста вярно. Мнозина ще се съгласят с това, че 2018 година не беше добра година. Радев спазва обещанието да не бъде послушният президент. Никой принципно не обръща внимание на обръщението на президента за Нова година, но ето, че сега се обърна", обясни Колев в "България сутрин".

Социологът е категоричен, че това, което се случва в държавата, определено е натиск върху най-бедните от обществото, а пък средната класа бива притисната с повишаващите се цени.

Според Нидал Алгафари словото е било прекалено мрачно и без никаква надежда.

"На мен словото ми прозвуча по малко по-различен начин - като слово на пастор. Той не даде надежда за следващата година. Според мен тази реч не бе подходяща за новогодишната нощ. Има много други способи да изрази своето мнение за политическата 2018 година", допълни Алгафари.

По думите на политическия PR не са верни думите на Радев, че през изминалата година не е постигнато нищо.

Нима Радев забравя майките на деца с увреждания и техните протести? Те постигнаха своето, въпреки всичко. Имаше и протести срещу високите цени на горивата и ниските доходи", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
6
 
12
 
! Отговори
ПРОСТО ОБЪРКАН преди 5 години
НА ТОЗИ ЧОВЕЧЕЦ МЯСТОТО МУ Е ЧУЖДО.ПРЕЗИДЕНТСКИЯ СТОЛ Е ЕВРОПЕЙСКИ.КАТО КОМАНДВАЩ ВОЕННИТЕ ВОЙСКИ СЕ ЗАДУШАВА,ЗАЩОТО ВЪЗДУХА Е НАТОВСКИ,НАРОДА НА ТАЗИ СТРАНА Е ЕВРОПЕЙСКИ ОРИЕНТИРАН И ГОВОРИ НЕРАЗБИРАЕМИ ЗА НЕГО НЕЩА.КАТО СПУСНАТ ПАРАШУТИСТ Е.НЯКОЙ ГО Е НАКАРАЛ ДА СКОЧИ ОТ САМОЛЕТА И Е ПАДНАЛ НА НЕ ТОЧНОТО МЯСТО.ДАЙТЕ МУ НОВИ КОРДИНАТИ ДА СКАЧА ИЗВЪН ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРЕДЕЛИ!!!!!
313
4
 
10
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ БОТУШИ.... преди 5 години
НАЙ-СМЕШНИЯ ДЕД МАРОЗ САМО 500 ЛЕТАТЕЛНИ ЧАСА С ШЕЙНАТА ХО,ХО,ХО,ХО,ХО
312
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да беше ни излъгал, че Еверест е част от Стара планина - щях да му повярвам.
311
5
 
4
 
! Отговори
Ivo преди 5 години
А Ти Гласува ли за Радев?
310
3
 
18
 
! Отговори
Добър преди 5 години
Този може ли някога да каже нещо добро ? Цяла година само плюе !!!
309
6
 
23
 
! Отговори
Борсалино преди 5 години
Знам само, че чух най-тъпата новогодишна реч. А това, че остават броени секунди до Нова година, хората усмихнати вдигнали чашите с шампанско, а този мрънкалник, като черна латерна само плюе и ръси с кофите негативизъм...няма какво да се коментира. Както каза един политолог наскоро, този президент е първият, който не спря да мрази и критикува държавата, в която го избраха - и не говоря за България, няма такъв парадокс в целият свят!
308
0
 
13
 
! Отговори
Стефан Христов преди 5 години
До До Ст.Христов: Не съм фурнаджийска лопата, защото никога не съм бил нито червен, нито син, нито съм "умен и красив", ни то съм скачал по площадите. За едно обаче не отстъпвам - позор и бич за всички "бивши" агенти на ДС, в т.ч. и за Агент Гоце / Георги Първанов! Ако се потрудиш да отвориш решението на Комисията, ще прочетеш толкова имена, че свят ще ти се завие. Повечето от тях и до ден днешен претендират да са стожери на гражданското общество и не спират да ни промиват мозъците.
307
2
 
8
 
! Отговори
До Ст.Христов преди 5 години
А когато беше на Първанов PR,беше много хубав?Ех,че сте червени фурнаджийски лопати....
306
2
 
15
 
! Отговори
Има преди 5 години
В СеСеСеРе-2 има цял институт за стратегически изследвания и доказване на величието на цар Путин и същевременно на ссср-2.Те използват и най-малкия шанс за атакуване на слабите места на новите членове на ЕС. Във военно отношение и във въздуха няма по силен от Ф-16, докато Грипен е просто друг самолет. Руснаците виждат много добре , че техният човек на Дондуков може да съдейства за влошаване бойните качества на военно въздушните ни сили.
305
5
 
4
 
! Отговори
Стефан Христов преди 5 години
Политическият PR Нидал Алгафари - Агент Наско (Решение 54/26.11.2008 г. на Комисията по досиетата - БНТ) седнал да дава оценки, с какви очи бе, мръсно ченге?
304
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, троловете! Що не разкажете нещо за евроатлантическите ценности, както и за Скалистите планини. То картина няма, ама така по спомен, и да разведрите атмосферата.
303
11
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До За какво,А сега де- какво общо има шведската компания Сааб и по-конкретно изтребителя Грипен с Кремъл? Айде де, все някакви врели-некипели лансирате, айде обяснете, защитете тезите си!
302
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото вярно в статията е, че този е неканен гост...
301
1
 
6
 
! Отговори
Диабло преди 5 години
Мю.мю.ни.на неканен гост на Коледа.
300
19
 
8
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До хм,Пълни глупости говориш! Президента не е подстрекавал нито към бунтове, нито към нови избори! При условие, че си слушал добре речта би трябвало да си чул, че каза че нови избори не са алтернатива! По скоро призова към по-силен обществен натиск спрямо управляващите да вършат както трябва поне част от работата, за която са поставени на съответните постове! Видяхме тази година, че при по-силен обществен натиск дори и правителството е склонно да приема решения в интерес на обикновените българи
299
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Новогодишната нощНинова към Радев:- Да поздравиш България !Радев:- Няма такава държава !Нинова:- Да поздравиш Родината !Радев:- Коя Родина !?Нинова:- Да поздравиш Народа !Радев:- Че той още ли е жив !?Нинова:- Да не вземеш да поздряваш Решетников...че ще се издадеш !
298
6
 
27
 
! Отговори
За какво преди 5 години
Това негово опело преди Нова Година за какво беше. Да не са му отрязали бонусите от Кремъл по- случай провалянето на грипенската сделка.
297
21
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
Злобна, злобна, колко да е злобна! Никой конкретно не е обидил президента във своята реч! Напротив- спомена(отдаде) признание на хората, които се налага да работят навръх нова година и на тези, които нямат възможност да празнуват! Пък всички знаем, че има и такива, които празнуват по курортите и от сауната се прехвърлят на отрупаната специално заради тях трапеза! Спомена и тези, които споделят планове за емиграция! Сега някой да не каже, че е приканвал и към емиграция!
296
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Президент, до обяд мрази себе си, а след обяд - целият български народ !
295
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От литургията на Радев разбрахме колко нещастнни са русофилите, че България е обърнала гръб на Руския Гулаг и го ползва както цяла Европа, само като суровинен придатък.Язък за московската елхичка на Макаров !Само тя е "положителното" за русофилите !!!