Който опитва да копае окопи между БСП и ПЕС, стреля в крака си!

Станишев: Има риск ние сами да подарим победата на ГЕРБ на тези избори
Обновена: 26 яну 2019 10:41 | 26 яну 2019 10:36, Елка Василева
116
Който опитва да копае окопи между БСП и ПЕС, стреля в крака си!
Снимка: БТА

Който се опитва да копае окопи между БСП и ПЕС, стреля в крака си. Това заяви президентът на европейските социалисти Сергей Станишев преди началото на конгреса на БСП, който се провежда в НДК.

„Голяма част от битките, които сме водили и спечели в този Европарламент - срещу орязването на парите за кохезия, срещу двойните стандарти на храните, за приемане в Шенген с всички граници, срещу дискриминация на България, нямаше да бъдат възможни без подкрепата на социалистическото ни семейство“, обясни Станишев, цитиран от „24 часа“.

Според него има хора в БСП, които злоупотребяват с темата за Истанбулската конвенция, но той нямал притеснения. Този текст е удар в празното пространство, обясни Станишев включването на отрицанието на конвенцията в платформата.

Този въпрос е решен от Конституционния съд в България и това кой какво мнение има, няма значение. Както и е решен с позицията на Европарламента отпреди повече от 2 г., обясни Станишев.

Той разказа, че в четвъртък президиумът на ПЕС е одобрил проекта за манифест за изборите и БСП участвала в този процес, и го е подкрепила, не е имала никакви възражения. Платформата на БСП за евроизборите също изразява основните приоритети на европейските социалисти.

Запитан дали политиката на Нинова начело на БСП ще постави партията в изолация от ПЕС, Станишев отговори: „Най-големи проблеми човек може да си създаде сам за себе си. И обясни, че различия има във всяко семейство, но трябва да се акцентира на общото“.

Спорът за това дали Станишев има или не място в листата се отразявал зле на избирателния потенциал на БСП. Има риск ние сами да подарим победата на ГЕРБ на тези избори, най-вече със сигнали за разправии и вътрешно разединение, защото това винаги демотивира избирателите ни, предупреди той. И второто била да не се постигне вътрешна мобилизация на избирателите на БСП.

Позициите са изравнени, БСП има всички шансове, ако не попадне в капаните пред нас, каза още Станишев.

Платформата си за изборите за европейски парламент ще приеме БСП днес. Червеният конгрес се събира в 10 ч в зала 3 на НДК. Той ще одобри и окончателния вариант на лявата "Визия за България", която ще стане основа на бъдеща управленска програма на социалистите при парламентарни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЕС - Партия на европейските социалисти . ПОЕС - Партия на общоевропейските социалисти , например . С едно наименование не могат да се справят , а ние ще очакваме от тях Качество на живота и Човечество без войни . И имат нахалството да искат да гласуваме за техните кандидати .
78
1
 
1
 
! Отговори
Балкански манталитет преди 5 години
Бойко неволно се обгради с безскрупулни клиентелисти, а Нинова съзнателно се обгради с безскрупулни кариеристи. И в двата случая от устите им приказки за разцвет и промяна, а на практика собствените им "поданици" им дърпат конците и правят, каквото си искат. От най-нисшата чистачка до най-висшия политик, всеки 3ти на държавна работа малко или много си прибира в джобчето или работата му минава покрай ръцете... но той не краде, той просто е тарикат... другите крадат. "Аз" съм вечно чист.
77
3
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Това което се вижда отстрани е,че Нинова се огради с послушници,а непослушните ги махна.И така осакатява БСП.Миков беше далеч по разумен,той действаше като обединител,а Нинова освен да съсипва БСП друго не прави!
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев уволни Корнела за далавери като зам. министър, сега тя ще му го върне.
75
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Тиквата нали узурпира властта с гръмките "обещания",всъщност ЛЪЖИ,че щял да вкара въпросния в затвора?!Какво стана,Тиквун?..
74
3
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До Време еАко в това обединение влиза и този ЕСноменклатурчик, ще загубите тотално!
73
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
във връзка с "ПроСоТо92" :-за да няма недоразумение:-Оставам "фен" на "Днес.бг"!!!!
72
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
така е по-добре!..Оставам ваш "фен"..:)Благодаря!
71
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
мнозинството в бсп разбират,че за тях е жизнено важно да се дистанцират от Станишко....На самия Станишко това не се харесва и той започва да размахва пръст..Гледам,сменил е обичайните за такива случаи намеци с директни "предупреждения"..Като нищо утре Вечния Кариерист -Станишко,да заизважда компромати,ако го отстранят от софрата...Но,да си решават бесепарите!..А ние-"редовите българи",да му мислим..Защото сме МЕЖДУ ЧУКA И НАКОВАЛНЯТА.
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Серго,ти сам си отряза клона,на който седеше.Защо гласува за истанбулската конвенция,бе?Защо ни пробутваш *** идеологията,малко ли ***..си се навъдиха напоследък,та да си отглеждаме още.Това е политика на унищожение на нашия народ,под благовидния предлог за борба с насилието.И сега си имаме закони за това,но те не поипречиха на 38 садисти да убият млади жени от простотия и от ревност.
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕГА ОЧАКВАМЕ И ДДС МАФИЯТА на ГЕРБ да ни заведе дело, че сме разкрили източените от тях 16 милиарда
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Серьога да не си е направил пластична операция? Много прилича на Горбачов.
67
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Демек между *** и господарите им.
66
11
 
8
 
! Отговори
Време е преди 5 години
Единна и обединена БСП ще отстрани ГЕРБ.
65
5
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
В ПРЕВОД НА БЪЛГЪРСКИ СЕРГЕЙ Е : "У С Р - П Д Р " !!! ТОЙ Е И СТАНИШЕВ БОНЕВ -НИКОГА НЕ РАБОТИЛ "НАШ "-ПРЕМИЕР !!! ТОЙ Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ТЕЗИ ,КОИТО СА КАТО- ГЕОРГИ ПИРИНСКИ;Р.ОВЧАРОВ; Г. КАДИЕВ-КУТЕВ И СИЕ !!!! СЛОЖЕТЕ ГО В ЛИСТАТА И ЧАКАЙТЕ "СУПЕР РЕЗУЛТАТ" !!!
64
2
 
0
 
! Отговори
Osmanlie преди 5 години
Na harem sega novoto ime sosialustisheskoe semeistvo li e?
63
2
 
16
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
Дори не знае какво е окоп и за какво служи!? Те не се копаят за да разделят умнико!
62
5
 
20
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Фреди Меркюри си беше с алтернативни наклонности, но пееше добре.Станишката си беше пapaзит, но похарчи умело парите на хората които работеха зад граница и набута цялото население в дългове след което напусна терена.Това създаде едно мнимо чуство за благоденствие подобно на пирамидите на Краси Премянов. Политиката му би могла дори да бъде и с положителен характер, ако беше насочил инвестициите в продуктивната сфера, а не като обслужващ персонал на руснаците.
61
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ Е НАЙ ГАДНИЯ ПЕС
60
10
 
20
 
! Отговори
СТАНИШ преди 5 години
Еленке..*** верно ли си щипнала над 630 000 лева...*** ти къде се намираш ***..тва са мноого пари ***...Мама не те харесваше за снаха..тя ме разубеди да те взема..инак убаво въртеше гюбеците на ДАНСИНГ СТАРС...убава си, ама си проклета и щура и ке си патиш от това..на ЗАКРИЛА от мен НЕ РАЗЧИТАЙ..тъй да знаеш...