Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!

Условията пред управляващите – нова ЦИК, връщане на преферанцията
17 фев 2019 12:16,
363
Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи парламентарната група на партията да напусне българското Народно събрание.

Като доводи червената лидерка посочи ниското доверие в законодателната власт.

Още по темата

"Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки", настоя Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че столетницата няма място в тези договорки и в този тип законодателство.

"Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова.

Тя предложи Пленумът да обсъди този въпрос и постави следните условия пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля": избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания по ИК, връщане на преференцията и започване отново на дебата за машинното гласуване.

"Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните. Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел", заяви още лидерът на БСП.

Със случая „Гебрев“ и евентуалното пране на пари във Венецуела ГЕРБ ни отдалечават със светкавична скорост от европейското бъдеще - Шенген и Еврозоната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад по време на заседанието на Националния съвет на партията.

Нинова отчете пред Пленума, че са ни връхлетели скандали отвън.

"С отравянето или опита за убийство на г-н Гебрев и евентуалното пране на пари от Венецуела през България. Четири години българските институции, българското правителство е знаело за първия случай за г-н Гебрев, защото е правило разследване и си е мълчало. За да дойде момент външни партньорски служби и посланици да поставят много категорично въпроса в България", посочи Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя коментира и съмнението, че пари от Венецуела са били изпрани през българска банка.

"Второто събитие с международен привкус - това за съмнение за пране на пари от Венецуела през българска банка, се случи в момента, в който българското правителство излезе с позиция срещу президента Мадуро", заяви лидерът на БСП.

"В същото време държавната петролна компания е превеждала пари в България. Това е стряскащо и показва няколко неща. Ако българските служби и институции за знаели за това и са го премълчали, те са съучастници. Ако не са знаели, то те са неспособни да гарантират националната сигурност на България“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
1
 
7
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Тримата ******Ей ги наш'те трима патриотипатриоти,патриоти-пълни ***ти!Краси,Волен и Валери,е нема таквиз лицемери!От приказките им празни,само народът се дразни!Коалиция Орел,Рак иЩука-айде бегайте от тука!Всеки взел се за Орел,а по рачешкия път поел!Единият парички от паспорти тръска,другия на границата баби блъска,а пък третия миндилпред клекшопа стана за резил!Синя каска,Златен пръст и Шумомер-всички до един сте за кашмер!
269
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе като ги гледам как са се озверили тези герберасти,май без кръв няма да предадат властта.Все едно,че Нинова е настъпила някоя отровна змия и тя се бори с всички сили бълвайки отрова.
268
3
 
9
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Цецова молитвана молитвена закускаЦецо кокалчета хруска!Там България предаваи на нещо се надява!Ще получи май апартамент,от държавния департамент!Папк-слушка,папка-слушка,тъй напълни свойта гушка!К'во му пука за раята,важното-да е в играта!Туй не е от вчера-да продава свойта вера!
267
1
 
4
 
! Отговори
СВИКНАЛИ ДА БЪРКАТ преди 5 години
До ВинетуТо пък ти като че ли си някой.Скоро ще ти освободим главатаря, бъркай му където искаш.
266
2
 
9
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Докато Българите не изяснят общонационалните си ценности, спояващи ги като народ, етнос и култура, всичко друго е деградивно, пошло и често пъти налагано изкуствено отвън с нечисти цели! Етно-националния патриотизъм и родолюбието, вярата в Бог и силното Християнско семейство са темелите на всяко общество. А в парламента ни има цирeи, това е ясно. Те така са си го уредили - доживотни депутати! Трябва да има лимит от 1 или 2 мандата и после аут!
265
5
 
7
 
! Отговори
БГ преди 5 години
тя нинова да сега е все мачкана тя какво ще мачка не знам
264
5
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Това си е бунт на борда на кораба! Утре Баце се връща, ако не вдигне кръвно и се скрие в някоя болница, ще помоли гърневски и компания да прегласуват всичко, щото се излагаме пред чужденците!
263
5
 
8
 
! Отговори
РЕМОНТ НА РЕМОНТА преди 5 години
РЕМОНТ НА РЕМОНТА Е ДЕВИЗЪТ НА ГЕРБ.ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СТРОИ ПОСЛЕ РУХВА И ТРЯБВА ДА СЕ РЕМОНТИРА ПО НЯКОЛКО ПЪТИ.СТАНАЛИ СА ЗА ПОДИГРАВКИ И НА ЖАБИТЕ В БЛАТОТО.
262
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Нинова...Те герберастите от друго не разбират...
261
7
 
8
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Дългото ухоИмаме си един политик изпортен,по произход випускник спортен.Цецо се той наричаи да подслушва най обича!По недвижимостите си пада,няма за него по-голяма награда!На изборите обаче е цар,за номерата му няма цяр!Всяко магаре ще избере,как-никой не ще разбере!Всичко живо го мрази,ала мястото си добре пази!Кандидат е за затвора,но го крепят важни хора.Нека си остане със здраве-след някоя година ще го забравим!
260
6
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Тук Цецо ще са бръкне здраво! Юруш, *** гербаджийска!
259
4
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Сигурен съм, че няма да липсват никому, освен на Резиденто.
258
2
 
6
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Държавата трябва се управлява от младите и образовани българи
257
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ К Л Е К Н А.Другата седмица връщат ЗАКОНА ЗА СЛУЖЕБНАТА ПОБЕДА НА ГЕРБ обратно за преразглеждане.Главатарят им наредил!
256
5
 
5
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Трябва референдум за това дали тези без средно и пенсионерите да имат право да гласуват не може да не внасят нищо в икономиката и да си вземаш пенсията и да решаваш какво ще става
255
4
 
6
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Знаем случая на БСП с феномена 15/15 Защо не въведоха машинно и електронно гласуване колко години бяха на власт Те като бяха тези условия за гласуване нямаха проблем сега вече има
254
4
 
6
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
ВинетуПръкна се от Банкя мутра велика,тя към пропастта България тика!Фалшив генерал,с бухалка,не жезъл,от години е във властта влезъл!Не се наяде,не се напи,на ората вярата уби!Луканов и Костов,Симеон и Доган-всички надмина тоз калпазан!Магистрали с европари построисамо че кой дупките им ще преброи?На Началниците в Брюксел е верен,а към народа си-безхаберен.На Ердоган и Меркел слугува,как ли България ще добрува?Трябва на острова гръцки да го изпратим,иначе здраво ще си изпатим!
253
5
 
7
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
БОРИСОВ Е ЕДИНСТВЕНИУЯТ ЛИДЕР НА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯУ - КОМУНИСТ.НИКОЙ ДРУГ НЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП, ДОРИ КОРНЕЛИЯ.И СИ ЛИЧИ ПО УПРАВЛЕНИЕТО - АВТОРИТАРНО И НЕКАДЪРНО.
252
3
 
5
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Станишев е пионка на най голямата руска мутра това не ти ли е достатъчно ?
251
3
 
8
 
! Отговори
БСП - ключови думи: преди 5 години
диверсии, саботажи, атентати, убийства, лагери, афери, завери, явки, корупция, кражби, шуробаджанащина, кьорсофри, инфлация, стагнация, национализация,колективизация, партизация, партизанщина, комунизъм, популизъм, волунтаризъм, обедняване, лъжи, демагогия... - с една дума комунисти...