Цветанов обеща: Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна

ГЕРБ ще остави 7% преференции, заяви той в Сандански
23 фев 2019 12:52, Александър Попов
680
Цветанов обеща: Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна
Снимка: Булфото, архив

Очакваме ветото на президента по промените Изборния кодекс, след което дебатът ще продължи в парламента. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Сандански след откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

"Ще оставим досегашното състояние със 7% преференции, за да не може да бъдем укорявани, че нарушаваме или отнемаме права", каза още Цветанов.

Той припомни, че има 10 държави в Европейския съюз със затворени пропорционални системи.

"В тях преференции няма. Има 5 държави, в които се прилага преференция, която е с тежестта на един мандат, както предвидихме в приетата норма в българският парламент. Предизвика се едно създаване на напрежение и ние като една отговорна партия, следвайки принципа, че законодателството не трябва да бъде на инат, се съгласихме на промени", добави Цветанов.

Той отбеляза, че когато за първи път през 2007 година, БСП са въвели преференцията, то тогава тя е била 15%, тоест никой не е можел да се възползва от пренареждането на тези пропорционални листи.

"В ГЕРБ направихме така, че при 7 % да може да бъде възможно пренареждането на партийните листи. Тук мога да кажа, че всеки един има възможността да участва и мажоритарно, когато се издига от Инициативен комитет", отбеляза Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той припомни, че при предишната промяна на Изборния кодекс, от ПП ГЕРБ са направили така, че да има минимални изисквания пред всички онези, които преценят, че биха могли да спечелят един депутатски мандат и такъв за общински съветник.

Той допълни, че ГЕРБ не се е отказала от машинното гласуване, а е удължен срока, за да може да се гарантира сигурността при гласуване по този начин.

"Напрежението в българския парламент ще продължава да нараства, но това всъщност показва, че ние се справяме добре", заяви Цветанов.

Като пример за това, той посочи допълнителните средства, които са били осигурени за българските общини. Цветанов отбеляза, че с тези средства ще бъдат решени проблеми в градове и села, което е станало възможно благодарение на излишъка в бюджета. Той заяви, че заради стабилността на България, през следващата година ще бъде направено увеличение с 10 % на всички доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


680
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
475
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У М Е Н Е.бойко мааа потури а ски Цецко кво костумче лепи. Приказките за Вършец са за агент под прикритие. Цецо работи за БКПе
474
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
А цените и данъците с колко процента нагоре?
473
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво одухотворено лице с грижа към хората,каква благост и човечност,точно така трябва да изглежда един водещ политик-смирен отворен към електората,готов да помогне.
472
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези проценти,увеличете парите на най-бедните или болни,самотни хора! Минималната пенсия е 160 лева,как се оцелява с 160 лева?И когато увеличите с проценти,с колко % ще се увеличат 160 лева?????Процентното увеличение е в полза на тези,които взимат много пари,а не на тези,които взимат малко пари!С увеличаването в проценти се дават повече пари,но не на нуждаещите се,а на тези, които имат високи пенсии и заплати.Математика не сте ли учили в училище?
471
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само че Цецо не е уточнил дали вдигането на доходите с 10% ще е еднократно или трайно. В смисъл догодина са и евроизборите, един глас струва 50лв. или точно 10% от минималната работна заплата.
470
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да ям месо сега не утре или догодина.
469
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стабилна, колкото паветата на Графа.Има куп проблеми в образователната сфера, в медицинската, в интеграцията на 0рките и нищо не са пипнали там. Да не говорим за корупция и статистики на така любимия ЕС.
468
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докажете,че правите нещо за хората в тази държава,качете минималните пенсии в тази държава,намалете цените на монополите,тока,водата,дайте път на дребни и малки фирми в селското стопанство,за да се хване за нещо човек и ви повярва!Хората в България не са мърчеливи,но има кражби и няма сигурност по селата.Във Франция вече си вкараха закон,че селскостопанската продукция трябва да е призведена на не повече от 100 километра от населеното място в което се продава.Направете нещо,за да ви повярва на
467
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сетиха се..10%.......20%....идват избори.Кажете за съкращенията малко повече да чуем......
466
0
 
16
 
! Отговори
............. преди 5 години
Никой нищо не може да занесе на оня свят.Защо е тази убийствена алчност?!
465
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще повярвам че държавата се оправя ,когато вида ББ и ЦЦ с доживотни присъди за държавна измяна!Тези предизборни проценти ги слушам вече 10 години.Не вярвам да има и един нормален човек ,който би се вързал на поредните лъжи на ЦЦ.А ЦЦ има сериозни ментални проблеми още от детството си.Обидно са всички нас е ,че този индивид със забавено умствено развитие, постоянно ни натрапва отвратителната си физиономия и вече 10 години фъфли някакви глупави клишета.
464
0
 
17
 
! Отговори
цени преди 5 години
От 1 януари 2019 се вдигнаха цените на: газ, ток, вода, пътен данък, данък сгради на основно жилище, гражданска отговорност. Така ,че ни очаква ново СТАБИЛНО вдигане на цените на изброените и през следващата година.
463
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Догодина вече няма да сте на власт,така че,каквото и да обещаеш няма да ти се вържем.
462
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей,ц..вул,я виж в Румъния с колко вдигнаха заплати и пенсии и после обещавай трохички на хората.
461
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Цецо ги организира,а Мишо Константинов брои гласовете,считайте колко ще са честни.
460
2
 
16
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
До Анонимен" Този от помощното школо няма срам . Но нали сме си овчедушни ...." Овчедушни не ами в сбирщина от скотове се превърна българската нация. П.П.Тази сутрин проф. Константинов, по BTV каза: Власт се сменя по два начина: С избори или с калашници!А както всички вече се убедихме, какъв мошеник е тоя, как ЛИЧНО разнася урните с бюлетините .....Искаме честни избори. Ц!Цецо казва ГЕРБ ще спечелят. Явно мушенгията е подготвена. Значи, ПАК изборите няма да са честни.ЯВНО вариант 2 остава
459
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този от помощното школо няма срам . Но нали сме си овчедушни, заслужаваме си съдбата.
458
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ako shte 100% ga digne nyama se vrishtam
457
0
 
22
 
! Отговори
Догматик преди 5 години
Това го слушам от времето на бай Тошо . Вдигнат ли заплатите на милиционерите значи ще вдигат сиренето и салама.
456
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо да кажеш за цените,а Цецо?