БСП не послуша Радев, не отстъпва, продължава с бойкота на НС

Щели да размислят, ако ГЕРБ приемат ветото на Изборния кодекс
166

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че президентът Румен Радев призова социалистите да се върнат в парламента и да участва в повторното обсъждане на промените в Изборния кодекс, които върна на законотворците, от БСП се заинатиха и отказаха да го послушат.
Още по темата
"Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. Чухме и разбираме този призив, но БСП взе това нелеко решение на своя Национален съвет и то с ясни и точни условия, които все още не са изпълнени“, заяви Крум Зарков.

От името на съпартийците си той обяви, че приветстват  решението на президента да наложи ветото.

"Разгърнатите в мотивите му аргументи както за машинното гласуване, за преференциите, за начина на вземане на решения в ЦИК и за обжалването, са аргументи, които ние яростно защитавахме преди 2 седмици яростно в парламента. За съжаление те останаха нечути. Но благодарение на нашата активност и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните решения, а именно управляващата коалиция", заяви Зарков.

Той припомни, че условието на червените да се върнат в НС е да се намери решение на всичките проблеми, които са поставили.

Според него ГЕРБ не само не са си взели поука от това, което се случи, а и "готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва“.

"Ние в този цирк няма да участваме. Имаме ясно решение, което гласи, че ще се върнем в НС при отмяна на скандалните изменения в изборния закон. Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да го направи", отсече Зарков.

Според Георги Свиленски пък от действията на ГЕРБ през последните седмици ясно проличава желанието им за манипулиране на изборния процес.

"Нещата, които иска БСП са ясни и точни. Искаме машинно гласуване. Има ли някой съмнения, че чрез машинното гласуване ще се спре фалшификацията на изборите. Казват в Европа няма такива неща. В Европа не се купуват избори, в Европа няма ГЕРБ. Там се провеждат честни избори и хората ги правят с бюлетини. В България това не се случва така", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
7
 
10
 
! Отговори
nina преди 5 години
БСП забравя, че една от причините СДС да се разтурят , омразата, коята пръскаха около себе си. Да им напомня, че Нинова е кадър на СДС. И, ако не са забелязали тя също развява омразата около себе си. Махнете я от редиците си! Борисов, а Вие махнете Цветан Цветанов!
117
5
 
16
 
! Отговори
Мазен комсомолец преди 5 години
Като видя този мазен комсомолец от снимката, хвалещ се в интервю, че едвам изкарвал тройки във Френската гимназия, а незнайно как завършил Сорбоната, си отбелязвам в календара всички дати за избори и няма да пропусна да гласувам за ГЕРБ!
116
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
долу ГРОБ,да живее БСП и България
115
5
 
9
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Няма как малцинството да иска да поеме управлението с натиск. Мнозинството е поверено другиму и това е решил народа. Всичко останало е опит за подмяна на волята на народа - според всички закони то е редно да се третира като преврат.
114
6
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРОФОБ преди 5 години
ИЗБИРАМЕ ЧЕРВЕНКИТЕ, ВРЪЩАТ НИ 30 Г НАЗАД- 4 ЧАСА ИМА ТОК, 4 ЧАСА НЕМА ТОК, А МАГИСТРАЛИТЕ КОИТО НЕ СЕ ЯДЕЛИ И УБИВАЛИ ГИ НЕМА- ПОМНИТЕ ЛИ КЪФ ЛУНЕН ПЕЙЗАШ БЕШЕ РОДИНАТА МИ- ОЩЕ ПАЗЯ КУПОНИТЕ, А НСИ МИ ПОКАЗВА КОЛКО Е БИЛА ИНФЛАЦИЯТА 1990Г/1991Г-492% И МИН ЗАПЛАТА 140 ЛВ- ЕХ СПОМЕНИ И КЪФ ЖИВОТ БЕШЕ САМО, А 1.1995Г/2.1997Г- ИНФЛАЦИЯ 2544%,1ДЛ-3000ЛВ, МИН ЗАПЛАТА 2700ЛВ- НЕМА И 1 ДЛ, А СРЕДНА ЗАПЛАТА 3/4 ДОЛАРА- ИЗБИРАМ ПАК ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЛИВИ БАНДИТИ ДА НИ ДОВЪРШАТ.
113
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Большой Театр!
112
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва да бъде поставено още едно условие...оставка на Бойко Борисов и неговата банда за ограбване на народа...
111
8
 
16
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Наистина е по-добре без БСП. Без истеричните крясъци на Курнито, обхванато от климактериум, бълващо злоба и слюнка!Да не говорим за постоянните им опити да ни направят республика - колония на Русия. Затова, по-добре да не са в парламента!
110
7
 
16
 
! Отговори
Няма да... преди 5 години
Въобще няма да ни липсвате!
109
2
 
11
 
! Отговори
безполезно подлогово преди 5 години
Подръчковият Антошка Хекимяу се "загрижил" как ще я карат депутатите на бсп без заплати.По-добре да даде отговор може ли да изкара един месец с 250 лв и как ще ги разпредели.Циничен водещ с 5 цифрена заплата,цинично загрижил се политически.
108
10
 
18
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
Наглостта и простотията на БСП нямат край. При Миков стояха много по добре.Разумен и кротък човек.
107
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИТЕ СА КРЪВОЖАДНИ САДИСТИ, КОИТО ИСКАТ ОТНОВО ДА ОСЕЯТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С МАСОВИ ГРОБОВЕ И ЛАГЕРИ НА СМЪРТТА. ТОВА СА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ, КОИТО СА ЗАЧЕНАТИ В АТЕИСТИЧЕН, БОЛШЕВИШКИ ГРЯХ И ОТКЪРМЕНИ С ЧУДОВИЩНА ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИЯ.
106
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В очите на тези хора се чете безпределната любов към другаря Вълко Червенков. Не случайно единият си мечтае за истезания.
105
14
 
28
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
До Славянинпри бсп държавата винаги изпада в сериозни кризи, няма нищо по-лошо от бсп
104
26
 
18
 
! Отговори
Анти преди 5 години
Всички мразят ГЕРБ
103
26
 
23
 
! Отговори
Славянин преди 5 години
БСП е по-добър вариант от тъпия ГЕРБ
102
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОЦИОПАТНИТЕ ЛИЧНОСТИ НЕ МОГАТ ДА ЧУВСТВАТ И ВЪЗПРИЕМАТ, СЛЕДВАТ И РАЗБИРАТ ОБЩОПРИЕТИ НОРМИ НА ПОВЕДЕНИЕ- ТУК В 100 ГОДИШАТА ПАРТИЯ СА СЪБРАНИ ВСИЧКИ СОЦИОПАТИ ОКРАЛИ, РАЗКОСТИЛИ, ФАЛИРАЛИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД- ВИЖТЕ ИМ ЛИДЕРИТЕ, ВИЖТЕ ИМ СПОНСОРИТЕ- ПОКВАРА И ПОГНУСА.
101
10
 
29
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Лично на мен бсп по никакъв начин не ми пречат като са извън парламента, ако може и телевизията да бойкотират съвсем добре ще ми е :)
100
28
 
16
 
! Отговори
вв преди 5 години
България вече буксува с този крадлив ГЕРБ.
99
2
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
местя!