БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?

Обществото разделено в оценките си за това решение, сочи анкета на Dnes.bg
Обновена: 9 апр 2019 11:43 | 9 апр 2019 11:30, Красимир Ангелов
231
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От близо месец и половина най-голямата опозиционна сила в НС – БСП, бойкотира работата на парламента. Причините за това станаха промените в изборното законодателство, както и ниският рейтинг на институцията. Решението бе взето с 74 души "за“, 33-ма "въздържали се" и трима "против" по време на Национален съвет на партията на 17 февруари.

Още по темата
Напускането на социалистите доведе до проблем с кворума, който на този етап е твърде крехък. Въпреки това обаче парламентът успява да работи и без БСП. Мнозина прозряха в поведението на партията на Корнелия Нинова предизборен ход преди вота за европарламент, а други подкрепиха решението на социалистите.

Трябва ли БСП да се завърне в парламента? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която този път гласуваха 3716 души.

Резултатите сочат, че оценката за решението на БСП полялизира обществото. 17% от отговорилите са категорични, че опозиционната партия трябва да се завърне в Народното събрание, защото претенциите им са неоснователни. На обратното мнение са 22% от анкетираните, които смятат, че социалистите имат пълно право да не участват в работата на законодателния орган.

Други 7% отчитат, че БСП има основание за претенции към работата на парламента, но въпреки това трябва да се завърне в пленарната зала, защото там тече дебат и се коват законите на страната.

Цели 28% от хората пък отчитат, че НС отдавна е със сринат рейтинг, така че дали някоя партия бойкотира работата му или не няма голямо значение. За други 16% пък в случилото се няма нищо кой знае колко скандално, а е просто част от предизборната компания.

Последните 9% от анкетираните пък признават, че темата изобщо не ги вълнува и не се интересуват от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анализСамо с т.н. демократи не съм съгласен с изброените. Човек трябва да е по-аналитичен. Между тях има интелигентни и честнии хора. За съжаление те не се припознават от болшинството български гласоподаватели. Искат си БСП, ГЕРБ, патриоти и токова. Нищо не може да се направи. Народът си го иска някой да го "оправи". И така е било и преди комунистите ако познавате историета в края на 19-ти и 20-ти век.
168
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом искат да си получават заплатите трябва да са в залата нали затова са се явили кандидатстващи,иначе на какъв европарламент се надяват да се кандидатират за заплати щом за тия отпуснати не се доказват как служители,че по нататък на какво ще разчитат да им резнат от заплатите само и само да се числят,което ще рече нещо като корупция.
167
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България има нужда от промяна на конституцията и да стане президентска република. 30 години показаха,че държавата изхрани само олигарси и хрантутници чрез парламентаризма си. От 10 години Борисов управлява като вожд републиката, единствено по време на тройната коалиция имахме някаква парламентарна република
166
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените съсипаха България, изгониха българина от земята на дедите му, която е обработвал 1300 години, изкрадоха добитъка му, и го навряха в панелни кутийки. Спряха раждаемоста му, а увеличиха същата при ,,другите,,. Бог да я прости България, след тях вече няма оправяне и никой не може да помогне. Само чудо от свише, може би...
165
1
 
12
 
! Отговори
анализ преди 5 години
БСП.........първият ешелон на БКП.ГЕРБ.......вторият ешелон на БКП.ДПС.............етническа противоконституционна партия. СДС, ДСБ и т.н. "демократи"..................пълна трагедия.Патриотите...........патриотари............приказките им 100 пъти повече от делата.Марешки...................един варненски мафиот!По-реалистично е да видим извънземни , отколкото да чакаме тия политици да ни оправят!
164
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са по-лошата част на БКП. Имат си и нещо като Сталин. Той наказва, той поощрява, той решава. Жалка картинка. Другите поне се напъват да изглеждат демократични. Гласувайте за извънпарламентарни, интелигентни политици!
163
6
 
10
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Вие "Анонимни"тролчета какво ще кажете за това че търпяхме вашите господари-45 години,които изритахме от властта за която сега се стремят.Другари анонимни тролчета защо не попитате своите Остени защо една 100 годишна партия си е сменяла името многократно.
162
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На изборите Българския народ ще отсвири бсп
161
6
 
12
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Тази дъвка - докога ще дъвчите още?БСП беше и си остава - Синдикат от зле маскирани червени престъпници.Лустрация - тя "бяга" от България - като дявол от тамян - иначе и на последния фанатизиран червен хашишин - щеше да стане ясно , че същите другари - дето хрантутиха - дедо му, активния борец...днес го мародерстват ... както турчин не е!
160
5
 
6
 
! Отговори
БСП... преди 5 години
...са пратени от хората в парламента и като народни представители да длъжни да стоят там! Иначе за махането на преференциите БСП са АБСОЛЮТНО прави.
159
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А 49% смятат че социалистите изобщо никога не трябва да виждат парламент от вътре .А други 49% са обедени че БСП тябва директно да се замъкне в затвора
158
8
 
8
 
! Отговори
сина преди 5 години
само цеката ли остава във властта - гледам и Делянчо се изниза, и зам-областния се изниза. Минааавааа, потъващият кораб на герб минааавааа....Бойко, ако ти потрябват кадри съм на разположение на 0800 100 500. Да ти помогна, че да не хванеш някой от тротоара пак за министърче
157
1
 
6
 
! Отговори
сина преди 5 години
То при тая смръдня в парламента стои ли се ?
156
6
 
13
 
! Отговори
Избирателите виждаме преди 5 години
А може би, БСП не искат да са в НС за да избегнат някои неудобни въпроси.
155
11
 
22
 
! Отговори
Ами така е.. преди 5 години
Без БСП--Парламента е наистина ЕВРОПЕЙСКИ!!!!Съвсем Цивилизован!!!!
154
11
 
15
 
! Отговори
Даола преди 5 години
На целия народ е ядно: разпускане на този парламент, нови избори.
153
11
 
22
 
! Отговори
камунетата преди 5 години
напуснаха парламента щото там няма какво да откраднат!
152
6
 
19
 
! Отговори
камунетата преди 5 години
да вървят да целуват козите на хората. За друго не стават.
151
12
 
19
 
! Отговори
Комфорт преди 5 години
Без червени крясъци в парламента е добре.А колко по-добре щеше да бъде ако беше проведена лустрация.
150
10
 
12
 
! Отговори
hard преди 5 години
Абсолютно прави са соцкомунистите да напуснат НС. Каквото с тях, това и без тях - все празно пространство.