БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?

Обществото разделено в оценките си за това решение, сочи анкета на Dnes.bg
Обновена: 9 апр 2019 11:43 | 9 апр 2019 11:30, Красимир Ангелов
231
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От близо месец и половина най-голямата опозиционна сила в НС – БСП, бойкотира работата на парламента. Причините за това станаха промените в изборното законодателство, както и ниският рейтинг на институцията. Решението бе взето с 74 души "за“, 33-ма "въздържали се" и трима "против" по време на Национален съвет на партията на 17 февруари.

Още по темата
Напускането на социалистите доведе до проблем с кворума, който на този етап е твърде крехък. Въпреки това обаче парламентът успява да работи и без БСП. Мнозина прозряха в поведението на партията на Корнелия Нинова предизборен ход преди вота за европарламент, а други подкрепиха решението на социалистите.

Трябва ли БСП да се завърне в парламента? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която този път гласуваха 3716 души.

Резултатите сочат, че оценката за решението на БСП полялизира обществото. 17% от отговорилите са категорични, че опозиционната партия трябва да се завърне в Народното събрание, защото претенциите им са неоснователни. На обратното мнение са 22% от анкетираните, които смятат, че социалистите имат пълно право да не участват в работата на законодателния орган.

Други 7% отчитат, че БСП има основание за претенции към работата на парламента, но въпреки това трябва да се завърне в пленарната зала, защото там тече дебат и се коват законите на страната.

Цели 28% от хората пък отчитат, че НС отдавна е със сринат рейтинг, така че дали някоя партия бойкотира работата му или не няма голямо значение. За други 16% пък в случилото се няма нищо кой знае колко скандално, а е просто част от предизборната компания.

Последните 9% от анкетираните пък признават, че темата изобщо не ги вълнува и не се интересуват от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
zakonite prieti bez bsp sa nevalidni,nikoi ne e dlagen da gi spazva.
148
10
 
9
 
! Отговори
ТОЧНО,125! преди 5 години
Анонименпреди 1 часИзобщо не ми дреме за руските националсоциалисти/фашисти в България прикрили се зад името БСП. Така или иначе тях не ги е еня за българите тоест за нашите деца и внуци. Най добре изобщо да не се завръщат в българския парламент. От тях произтичат само беди за България. Да си ходят в Сибир. А дано ама на дали тези *** искат нашите деца и внуци да са руски роби а техните да добруват на Запад, като им осигуряват средства от руските "сребърници" давани им за предателс
147
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 1944г. комунистите национализираха България.Накараха хората да работят и след 1990г. си я приватизираха.
146
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Цвървулковци , вие и вашия Цвървулко омирисахте всичко. Опитвате се да се измиете и да оцапате други с ***, но този път няма да я бъде ! Много се разкриват те !
145
7
 
13
 
! Отговори
"Червените мили преди 5 години
Да, червените милионери от ГЕРБ си купиха с нашите пари по няколко апартамента, персонални асансьори, джакузита на покрива, присвоиха чуждите тераси... да това са дреболии на фона на стотиците фирми, малко производства и бензиностанции които присвоиха с измами и рекет.
144
13
 
15
 
! Отговори
ЯВНО преди 5 години
Парламент и НС работят прекрасно БЕЗ БСП.Трябваше да има ЛУСТРАЦИЯ, БКП/БСП да се САМОРАЗПУСНЕ.НЕ Е НУЖНА БКП/БСП на ДЕМОКРАТИЧНА РБългария.ИЗЛИШНА ПАРТИЯ.Демократична и Републиканска партии стигат. Те изразяват ВСИЧКО.НЕ е нужна и изкуствената партия ДПС. ТЕ са български граждани, имат всичко, което имат европейските граждани.Могат да се запишат в Демократична или Републиканска партии.
143
7
 
7
 
! Отговори
100sto преди 5 години
Да отсвирят и изборите.
142
6
 
21
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
141
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?------------------------ЗАЩО ГОСПОЖА ЙОНЧЕВА СЕ ЦАНИ ЗА ДЕПУТАТ........ДРУГАРКО ЙОНЧЕВА,ВИЕ СТЕ ОТЛИЧЕН ЖУРНАЛИСТ И В ПАРЛАМЕНТА , КАТО ДЕПУТАТСТЕ МАЛКО ПО-ЗЛЕ ОТ ГОЛА ВОДА....
140
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обществото разделено в оценките си за това решение, сочи анкета на Dnes.bg-----------------------------------ОСВЕН НАИВНИ КОМУНИСТИ ПЕНСИОНЕРИ , НЕ ЗНАМ ДРУГ ДА ГЛАСУВА ЗА БСП.....И ДОСТА ЯСНО СЕ ВИЖДА КАК БСП ИМ ОПРАВДАВА ДОВЕРИЕТО............
139
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на комунистите.Направиха така ,че бедните да съчувстват на богатите и да вярват че ще ги защитават.
138
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?------------------------И КАКТО ЧЕСТО ПОВТАРЯМ : 60 ДЕПУТАТА МАКСИМУМ !!!!НИНОВА СИ БИ КАМШИКА ОТ РАБОТА И НЕДВУСМИСЛЕНО ДОКАЗА ЧЕ ПАРЛАМЕНТА СИ РАБОТИ БЕЗ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ БКП;ОСВЕН ДА МЛЯЩЯТ ФИЛИИ С МАС БСП ДРУГО МОГАТ ЛИ ?ДЪВКАНЕ НА ДЪВКА ПОНЕ...
137
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?-------------------------------?????????????? ЩО ЗА ВЪПРОС ИЗОБЩО Е ТОВА.....ОТ БСП НЯМА СМИСЪЛ.....НИНОВА С НЕЙНОТО ПУБЕРТЕТНО ПОВЕДЕНИЕ НАДМИНА МИСТЪР БИИН В ПЪТИ;НИНОВА ЕДИНСТВЕНА УМЕЕ С ЕДНАТА РЪКА ДА РЪФА ФИЛИЯ С МАС , С ДРУГАТА ДА РИТА ТОПКА
136
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама за кога да се връщат...и без това скоро ще има нов парламент без герберасти
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако стане обратното - парламента да ги отсвири, ще стане весело!
134
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма как да се върнат...гербераастите са заразно болни и още не е измислена ваксина,която да предотврати тяхната склонност към канибализъм,грандоманство,клептомания,шизофрения...половината от тях са хомосеропозитивни,а другата половина са фенове на содомията и садо мазо практики
133
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
немедлено да напуснат парламента и да влезе следващата партия! и без това нищо друго, освен интриги, не правят! ялова партия! ако беше моя работодателу отдавна да им е бил шута дисциплинарно!
132
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 136 Не манипулирай фактите! Доколкото е видно, в момента командват ГЕРБ и ДПС. Вече много години всъщност, в най-бедната държава в ЕС.
131
2
 
0
 
! Отговори
ДА преди 5 години
ДО 125 - По-точен коментар не съм чел никога през живота ми! ЕВАЛА..
130
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП/ бсп мина в нелегалност...чака новия 9'ти септември, но Кемъл пусна парашутиста Радев, ама съвецката армия не идва !