БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?

Обществото разделено в оценките си за това решение, сочи анкета на Dnes.bg
Обновена: 9 апр 2019 11:43 | 9 апр 2019 11:30, Красимир Ангелов
231
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От близо месец и половина най-голямата опозиционна сила в НС – БСП, бойкотира работата на парламента. Причините за това станаха промените в изборното законодателство, както и ниският рейтинг на институцията. Решението бе взето с 74 души "за“, 33-ма "въздържали се" и трима "против" по време на Национален съвет на партията на 17 февруари.

Още по темата
Напускането на социалистите доведе до проблем с кворума, който на този етап е твърде крехък. Въпреки това обаче парламентът успява да работи и без БСП. Мнозина прозряха в поведението на партията на Корнелия Нинова предизборен ход преди вота за европарламент, а други подкрепиха решението на социалистите.

Трябва ли БСП да се завърне в парламента? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която този път гласуваха 3716 души.

Резултатите сочат, че оценката за решението на БСП полялизира обществото. 17% от отговорилите са категорични, че опозиционната партия трябва да се завърне в Народното събрание, защото претенциите им са неоснователни. На обратното мнение са 22% от анкетираните, които смятат, че социалистите имат пълно право да не участват в работата на законодателния орган.

Други 7% отчитат, че БСП има основание за претенции към работата на парламента, но въпреки това трябва да се завърне в пленарната зала, защото там тече дебат и се коват законите на страната.

Цели 28% от хората пък отчитат, че НС отдавна е със сринат рейтинг, така че дали някоя партия бойкотира работата му или не няма голямо значение. За други 16% пък в случилото се няма нищо кой знае колко скандално, а е просто част от предизборната компания.

Последните 9% от анкетираните пък признават, че темата изобщо не ги вълнува и не се интересуват от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 136УМНИК,НАЛИ ПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ ПРЕДЛОЖЕНИЕ и ГЛАСИВАНЕ????НЕ САМО ДАЛАВЕРИТЕ , МНОГО НЕЩА ВИ КУЦАТ...
128
6
 
6
 
! Отговори
До 136 преди 5 години
До минувачЯвно като всички *** на БСП и ти си неграмотен. В цяла Европа мнозинството гласува законите, а БКП-БСП-ДС иска те да командват. Да ама не.
127
9
 
4
 
! Отговори
минувач преди 5 години
Не , че толкова ме засяга но наистина е излишно да кибичеш в Парламент , в който твоето мнение , нито се чува ,нито има значение. Та във връзка с това , ако БСП имаш различно мнение от приетото от ГЕРБ. ,дали пък нямаше да се стигне до този скандал?Май не БСП ИЗГУБИ ОТ ТОВА , А?????
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде един списък кой гербер е в топ 10 по имане:Давайте предложения...
125
7
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
124
6
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Камане форкат, оставки форкат, ай,ай,ай, Бойко, твойна не форка (2)
123
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов казва, че БВП е нарастнало много през неговото управление. ФАКТ: 2004г. - БВП е 3 360 долара на глава, 2008г. - БВП е 7 260 долара, 2017г. - БВП е 8 227 долара, за 4 години нараства с 3 900 долара, а за 9 години после само с 933 долара. Бюджетът бил много нараснал, а статистиката показва 9,33 милиарда долара през 2008г., и 9,09 милиарда долара през 2017г.
122
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огнеборецът от Банкя за 10 години не се научи на нищо друго освен да ръси лакардии! Приказката му е все едно сме седнали в хоремага на по ракийка. Прекалено дълго стана времето, през което властта е в ръцете на този алчен и посредствен индивид
121
9
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ=КРАЖБА преди 5 години
На корупцията, кражбите и герберастката простотия, Борисов им казва просперитет на България. Отвратително и тъжно.
120
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦВЪЦКО ЦЕЦЕРОНА: Силното и стабилно управление на правителството на Бойко Борисов осигурява европейски фондовеИ сутрешния изгрев на слънцетоПък по отчетите на ГОРАНЧОВОТО МИНИСТЕРСТВО от 2014-та та досега сме усвоили 1,9 милиарда евро.. Но сме внесли 2,1 милиарда евро като вноска..Пък по отчетите на БНБ Равносметката ОТ КАСОВАТА ЕДИННА СМЕТКА за предишните години (когато все се отчитаха бюджетите на плюс, ама всъщност завършваха на бюджетен минус) е следната:-2.17607130 млрд. за 2018-3.4199908 млрд. за 2017-4.94476678 млрд. за 2016-5.2041798 млрд. за 2015Общата сума
119
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са, защото нека се види какви закони приемат, защо и как, с чии гласове.В Парламента има партии, които може никога вече да не влязат през входа.Това е мотивът им.Това са така наречените патриоти и марешки, който само елементарен човек може да спре и да го слуша.Това му е звездния миг.БСП са прави.
118
4
 
8
 
! Отговори
елементарно преди 5 години
До СТРАНДЖАТАИма и други партии освен БСП иГЕРБ,които са първи и втори ешалон на БКП.Никой не ви кара да гласувате за тях.
117
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майката му е да се направи нов парламент, както е било преди 1989 с депутати само от БКП. Тогава комунистите ще са доволни и сами ще разпределят всичко по между си. Апартаменти, чушки, домати, тоалетна хартия...Всичко.
116
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не ми дреме за руските националсоциалисти/фашисти в България прикрили се зад името БСП. Така или иначе тях не ги е еня за българите тоест за нашите деца и внуци. Най добре изобщо да не се завръщат в българския парламент. От тях произтичат само беди за България. Да си ходят в Сибир. А дано ама на дали тези *** искат нашите деца и внуци да са руски роби а техните да добруват на Запад, като им осигуряват средства от руските "сребърници" давани им за предателството към българите.
115
14
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
По известни проекти на БСП:- 20-тина км. магистрали, но само в равнинна част без виадукти и пътни възли- Цанков камък - най голямата глупост, но с куп далавери и хонорари на филосови по милиони- Гьолът в Белене - далавера за два милиарда... - и сега предлагате пак тия крадци...
114
11
 
12
 
! Отговори
Циник до 121 преди 5 години
"Димитри Иванов каза: " ГЕРБ е глутница от *** водени от Алфа дог" По добро определение за шайката никой не е правил досега."---------------Виж тук си прав !В БеСиПету глутницата я води КуРсланинова - нормално при xиените - женски са шефовете!
113
11
 
11
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Това, че някои хора са против управлението на ГЕРБ, съвсем не означава че са за БСП. Всички са от едно котило - БКП. Затова трябва да издигнем кандидати млади,образовани и необременени от политическото миналоНо, те отдавна напуснаха клета БългарияБойкот на изборите или гласуване за малки партии или граждански движения
112
13
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
От едната страна на везната са поставени европейската комисия, европарламента, целия ЕС, НАТО и цялата демократична общност на Европа и света, а от другата голите твърдения за кражби на една *** от с. Крушовица по прякор г-жа Лъжа... - ееее, питам аз - кое ще натежи...
111
13
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Седмица остава до паметната дата 16 април... - нека се подсили охраната на църквата Св. Неделя...
110
5
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И ние искаме евтини апартаменти !!!