ВМРО: Стратегията за детето въвежда Гестапо "Барневарн"

Категорично сме против нея! Нужна ли е ДАЗД, питат Патриотите
Обновена: 22 апр 2019 19:07 | 22 апр 2019 19:01, Анисия Иванова
135
ВМРО: Стратегията за детето въвежда Гестапо "Барневарн"
Снимка: Булфото

ВМРО категорично застава срещу подготвяната Национална стратегия за детето, внимателно следи дебата от самото начало и неведнъж е изразявала публично своите критики. Това заявява в своя позиция, изпратена до медиите, ВМРО.

Питаме се дали изобщо е нужна Държавната агенция за закрила на детето, ако работи срещу обществото, питат Патриотите от ВМРО.

Учудващо е продължаващото упорство от страна на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) да се вслуша в аргументираните възражения на редица граждански организации на семейства и родители, много от които не са поканени на проведените досега публични обсъждания на т.нар. Стратегия.

Учудващо е защо ДАЗД, претендираща за прозрачност на своите действия, упорито отказва да оповести публично списъка с НПО-та, с които е обсъждала тази въпросна Стратегия. Дали защото може да се окаже, че те са същите, които избирателно бяха канени на "обсъждането“ на Истанбулската конвенция?

Поради всичко това ние, Патриотите от ВМРО, публично изразяваме своята позиция относно действията на ДАЗД и продължаващите опити за задкулисно пробутване на т.нар. Национална стратегия за детето.

Т.нар. Стратегия се опитва да налага схващането, че именно държавата знае кой е "най-добрият интерес на детето“. Няма как държавни чиновници да знаят по-добре от родителите кой е най-добрият интерес на детето.

Абсурдна е заявката за пълна власт над децата от страна на бюрокрацията. Абсурдно е бюрокрацията да се явява като защитник на децата срещу техните родители.

Още по темата

Проектът за т.нар. Национална стратегия за детето носи ясното послание: "Да защитим всички деца от техните родители“. Не само нуждаещите, а всички!

Т.нар. Национална стратегия за детето цели приемането на "истанбулската“ хипотеза, че цялата българска нация се състои от насилници и престъпници, които трябва да бъдат следени и контролирани във всяка тяхна стъпка.

Събирането на такава постоянна информация е очевидна възможност за злоупотреби от страна на недобросъвестни чиновници по модела на норвежкото детско Гестапо "Барневарн“.

Категоричната позиция на ВМРО е, че децата се раждат в семейства от мъж и жена, които са свободни граждани, а не собственост на държавата!

Основна задача на държавната власт е да пази реда и мира в обществото от престъпници, а не да вменява вина на родителите, за да се намесва в отношенията им с техните деца.

Смущаващи са липсата на форми на контрол над държавните служители, подобно на тези, предвидени за семействата, за да се следи за качеството на работата им и съвестното изпълнение на задълженията им.

Не се предвиждат налагане на санкция и поемане на наказателна отговорност от страна на чиновниците за неспазени разписани процедури и злоупотреба с власт.

Няма предвидена защита от насилието над деца от страна на служители в държавните институции, най-вече детски ясли и детски градини, каквито случаи има неведнъж. За да бъде подпомогнато развитието на детето и да му бъде дадена реална подкрепа, в центъра на държавната подкрепа трябва да бъде поставено семейството.

Правата на детето не могат да бъдат издигани над семейството в отделна категория права.

Изключително смущаващо е предвиденото задължително въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни домашни посещения за всички деца от 0 до 3 години.

Тази постановка е и в разрез с чл. 33 от Конституцията на Република България, гарантиращ неприкосновеността на жилището. За пореден път се демонстрира стремеж за намеса в неприкосновения личен и семеен живот.

В т.нар. Стратегия се въвежда термина „детско правосъдие“, което представлява пряк паралел с въведеното от Истанбулската конвенция термин "насилие срещу жени".

Трябва ли да има отделно наказателно съдопроизводство за "старческо правосъдие“ например, или за "насилие срещу мъже"?

Всичко това обяснява защо т.нар. Национална стратегия за детето е изцяло изградена върху грешни приоритети.

Нещо повече, всичко посочено дотук налага извода, че т.нар. Национална стратегия за детето е опит за отчуждаване на децата от родителите и стъпка към последващо постепенно одържавяване на децата в България.

Поради всичко изброено по-горе ние, Патриотите от ВМРО, категорично заявяваме, че ще се противопоставим на всеки опит за приемане от държавните институции на т.нар. Национална стратегия за детето.

Дейността на Държавната агенция за закрила на детето също трябва да бъде подложена на критичен анализ и да се постави въпроса дали изобщо е нужна на обществото такава институция, която работи срещу интересите на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сТАТИСТИКА НА САМОУБИЙСТВАТА В СВЕТАВенесуела - 3,1 на 100 хиляди.Колумбия - 7,0Германия 9,1България - 9,8Норвегия - 10,4Люксембург - 10,4КНДР 10,6Франция 12,3САЩ -13,7Исландия 14Естония 14,4Белгия 16,1прекрасна Япония с работещите роби - 18,6Литва 25,8прелестна Южна Корея 26,8Лош социализма лош на куково лето...
70
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 73"Живейте си щастливо в Норвегия и не ни мислете! Хора с обратни наклонности едно дете не могат да родят тръгнали да учат другите! Айде влево!"Това правим и не щем да чуем за великите родолюбци в клекнало положение. Бийте се, тепайте се и се блъскайте по пътищата и пешеходните пътеки, за това ви бива много. Но щом сте в ЕС е редно да спазвате общо-приетите закони, не само да чакате да дойдат едни парички за да ги освоите и пренасочите към нечии роднински джоб.
69
2
 
23
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Прочетох прословитата Национална стратегия за детето. Общото ми впечетление е, че много наподобява на Тезисите от конгресите на бившата БКП. Общи приказки и пожелания. Нищо конкретно. Езикът е европейко-чиновнически. Има няколко детайла в дефиниците, които могат да бъдат използвани за прокарване на *** идеология. Доста прилича по структура на Ист. конвенция, където лошото е скрито в 4 члена. Въпросът е как ще бъде използвана. Европейска чиконовническа измишльотона за излишни служби!
68
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живейте си щастливо в Норвегия и не ни мислете! Хора с обратни наклонности едно дете не могат да родят тръгнали да учат другите! Айде влево!
67
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната комунистическа измислица на ГЕРБ. Няма ли вече да падне Боко Тиквата.
66
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да си играете с нервите на хората!!! Съсипахте държавата, обезлюдихте цели райони, превърнахте болниците в търговски дружества, тормозите ни с монополисти - топлофикация, енергодружества, студена вода; опасни породи кучета с или без стопани хапят деца, "братята" пребиват и крадат последните стотинки на възрастните хора и т.н и т.н. Вие освен да крадете друго не правите...тръгнали с децата на хората да се занимават!
65
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 67"Българите и българките женени за норгета, са си сами виновни."Много са си добре и живеят добре. Не ги мисли тях а почвай да тренираш *** за ромски и мигрантски кючек.:)))))))))))))))))))))Доганът няма да варди мигрантите вечно!
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обединени крадци и мафиоти пак се изходиха.А тоя номер че всичко дето не им допада има нещо общо с истанбулската конвенция вече се изтърка.А за насилниците ми дай да видим България най-високо ниво в ЕС на бедност престъпност безработица кражби убийства педофилия изнадилвания и сие тоест европейския близък изток ми то май е точно така седемдесет процента от населението са насилници а че са турци и римляни е друга тема.Така че да нацистки крадливи ***.дали има смисъл.
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
норвежките деца в тая служба се отглеждат далеч по-зле от българските в България. Там и родителите са с доста разпространена извра тенящина, та и където и да се отглеждат в тая нецивилизомана и антизадушевна страна децата все е трагедия. Българите и българките женени за норгета, са си сами виновни. Не ми пука за тези ***. ВМРО са фалшиви патриоти, които намират мощна олигархомедийна подкрепа, с което се разкрива антибългарската им СИДИ-КОНТРЕРОСКА СЪЩНОСТ. ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ.
62
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Георги Георгиев 64Живея в Норвегия от 23 години, имаме 4 деца и нямаме никакви оплаквания. Запознат съм със случая и мога да кажа че не става въпрос за петно а за синина по ръката и бузата. Е все пак е добре човек да вярва във фишеци за да не се препълни една прекрасна страна като Норвегия с български назадничави индивидуалисти.
61
1
 
27
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 5 години
Дрънкаш глупости .... чети първо ... в норвегия от която преписват тия е било отномано дете защото е имало ЕДНО ПЕТНО НА БЛУЗКАТА - помисли само ..... там за всна година са били отнети над 20 000 деца от родителите и дадени на приемни семейства ?!?!?! Не пипайте децата ни това ще прелее чашата - буквално !
60
0
 
29
 
! Отговори
Упсс преди 5 години
Българите, категорично отказват да приемат доброволно Истанбулската намкво си.Значи еничарите ще се опитват да я наложат "по друг начин". Ясно, смятат ни за овце. Драги ми евро-еврей (слагам И-крато ,че тук е голям мор ако не си политкоректен), в БГ, няма да ви мине юдейският номер. Децата ни няма да пипате (в пряк и преносен смисъл) защото изгонването ви от Египет и странствата ви до "обетованата" земя, ще ви се сторят сладка ШАКШУКА в сравнение на това, дето ще ви дадем тука!!!!
59
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре си е като се прибереш дома , и ако ти е тъпо - да можеш да помлатнеш жената и детето . Оправя се настроението , а и все ще се намери за какво .Нъл тъй БГ мъжаги ?
58
0
 
38
 
! Отговори
НПОта преди 5 години
НПАтата са проблем просто идва времето в което някой може да пострада.Нека малко се осъзнаят да не стане сакътлък и да си викат ама ко стана,бате ко стана.Не посягайте на децата,казвам ви го много спокойно и със най добри чуства.Дано сте ме разбрали.
57
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Край 57Това е великото наследство от правешките бъднини. Тези които ни оправляват са от същото червено звено но с друго име - герб, бсп, трът-риоти и дпс. А повечето от тези баби и дедове бяха под червените знамена на великата партия закрилница и сега си плащат за глупостта. Българинът сопа вади само на жена си и децата си, защото знае че няма да има обратен удар. Българинът е в болшинство льо-льо маринкин и така ще си остане докато не помъдрее.
56
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Майка 42"Знаете на колко българи в чужбина така им взеха децата и родителите водят дела."Броят се на пръсти тези българи с отнетите деца. Хиляди българчета се родиха и живеят перфектно в Норвегия без страх и оплаквания. Но който страда от неизлечимия български потурков синдром нека си стои в меката на клекналите и овъргаляните гюбреци. Ето още един силно напорист факт, българчетата родени извън България надхвърлят 250 000, който сам по себе си издава истината.
55
2
 
42
 
! Отговори
Край преди 5 години
Същата тази "държава" дето не може да осигури сигурността на бабите по селата и те си лягат с брадви под възглавниците и се молят да осъмнат. Та тази некадърна държава с некадърната си бюрокрация се пробва да се меси в НОРМАЛНОТО българско семейство и отношенията между деца и родители. ЩЕ ИГРАЕ СОПАТА.
54
18
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
със изредените си аргументи против за пореден път се доказа че сме управлявани от неграмотници и еснафи
53
2
 
26
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Та, както винаги съм казвал и пак ще кажа. Комунизма и Неолиберализма са двете страни на една монета. Произведени са от едни родители и имат една цел. Пътят към тази цел е отнемане на собствеността на хората (буквално, физически). Превръщането им в роби чрез финансови механизми (кредити, лихви и др.). Разрушаване на традициите и семейството. Налагане на *** чрез борба за свободната любов. Налагане на егоизма чрез индивидуалните права на човека, омесване на расите. Комунизма беше 1 етап.
52
0
 
55
 
! Отговори
изврaщения преди 5 години
Тази "стратегия" е мега извратена! Предвижда, че дедето ми може да има "благодетел" трето лице, дори непознат, който да го води насам-натам БЕЗ МОЕ ПРИСЪСТВИЕ, да му говори каквото си иска, да му купува каквото си иска И РОДИТЕЛЯТ НЯМА ПРАВО ДА СЕ НАМЕСВА! И този "благодетел" може да е всякакъв - педофил, наркоман, екстремист, търговец на органи, вякакъв!!!! Кой има интерес от тези текстове????? Посегнахте на всичко, но ако посегнете и на децата ни - горко ви!