ВМРО: Стратегията за детето въвежда Гестапо "Барневарн"

Категорично сме против нея! Нужна ли е ДАЗД, питат Патриотите
Обновена: 22 апр 2019 19:07 | 22 апр 2019 19:01, Анисия Иванова
135
ВМРО: Стратегията за детето въвежда Гестапо "Барневарн"
Снимка: Булфото

ВМРО категорично застава срещу подготвяната Национална стратегия за детето, внимателно следи дебата от самото начало и неведнъж е изразявала публично своите критики. Това заявява в своя позиция, изпратена до медиите, ВМРО.

Питаме се дали изобщо е нужна Държавната агенция за закрила на детето, ако работи срещу обществото, питат Патриотите от ВМРО.

Учудващо е продължаващото упорство от страна на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) да се вслуша в аргументираните възражения на редица граждански организации на семейства и родители, много от които не са поканени на проведените досега публични обсъждания на т.нар. Стратегия.

Учудващо е защо ДАЗД, претендираща за прозрачност на своите действия, упорито отказва да оповести публично списъка с НПО-та, с които е обсъждала тази въпросна Стратегия. Дали защото може да се окаже, че те са същите, които избирателно бяха канени на "обсъждането“ на Истанбулската конвенция?

Поради всичко това ние, Патриотите от ВМРО, публично изразяваме своята позиция относно действията на ДАЗД и продължаващите опити за задкулисно пробутване на т.нар. Национална стратегия за детето.

Т.нар. Стратегия се опитва да налага схващането, че именно държавата знае кой е "най-добрият интерес на детето“. Няма как държавни чиновници да знаят по-добре от родителите кой е най-добрият интерес на детето.

Абсурдна е заявката за пълна власт над децата от страна на бюрокрацията. Абсурдно е бюрокрацията да се явява като защитник на децата срещу техните родители.

Още по темата

Проектът за т.нар. Национална стратегия за детето носи ясното послание: "Да защитим всички деца от техните родители“. Не само нуждаещите, а всички!

Т.нар. Национална стратегия за детето цели приемането на "истанбулската“ хипотеза, че цялата българска нация се състои от насилници и престъпници, които трябва да бъдат следени и контролирани във всяка тяхна стъпка.

Събирането на такава постоянна информация е очевидна възможност за злоупотреби от страна на недобросъвестни чиновници по модела на норвежкото детско Гестапо "Барневарн“.

Категоричната позиция на ВМРО е, че децата се раждат в семейства от мъж и жена, които са свободни граждани, а не собственост на държавата!

Основна задача на държавната власт е да пази реда и мира в обществото от престъпници, а не да вменява вина на родителите, за да се намесва в отношенията им с техните деца.

Смущаващи са липсата на форми на контрол над държавните служители, подобно на тези, предвидени за семействата, за да се следи за качеството на работата им и съвестното изпълнение на задълженията им.

Не се предвиждат налагане на санкция и поемане на наказателна отговорност от страна на чиновниците за неспазени разписани процедури и злоупотреба с власт.

Няма предвидена защита от насилието над деца от страна на служители в държавните институции, най-вече детски ясли и детски градини, каквито случаи има неведнъж. За да бъде подпомогнато развитието на детето и да му бъде дадена реална подкрепа, в центъра на държавната подкрепа трябва да бъде поставено семейството.

Правата на детето не могат да бъдат издигани над семейството в отделна категория права.

Изключително смущаващо е предвиденото задължително въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни домашни посещения за всички деца от 0 до 3 години.

Тази постановка е и в разрез с чл. 33 от Конституцията на Република България, гарантиращ неприкосновеността на жилището. За пореден път се демонстрира стремеж за намеса в неприкосновения личен и семеен живот.

В т.нар. Стратегия се въвежда термина „детско правосъдие“, което представлява пряк паралел с въведеното от Истанбулската конвенция термин "насилие срещу жени".

Трябва ли да има отделно наказателно съдопроизводство за "старческо правосъдие“ например, или за "насилие срещу мъже"?

Всичко това обяснява защо т.нар. Национална стратегия за детето е изцяло изградена върху грешни приоритети.

Нещо повече, всичко посочено дотук налага извода, че т.нар. Национална стратегия за детето е опит за отчуждаване на децата от родителите и стъпка към последващо постепенно одържавяване на децата в България.

Поради всичко изброено по-горе ние, Патриотите от ВМРО, категорично заявяваме, че ще се противопоставим на всеки опит за приемане от държавните институции на т.нар. Национална стратегия за детето.

Дейността на Държавната агенция за закрила на детето също трябва да бъде подложена на критичен анализ и да се постави въпроса дали изобщо е нужна на обществото такава институция, която работи срещу интересите на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
8
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Пич, провери си фактите преди да лепиш етикети като Гестапо. Имаш ли идея какво всъщност е представлявало Гестапо? Но не такава, създадена от Съветските и Холивудски продукции, а истинска такава?
50
0
 
24
 
! Отговори
Хайде сега, преди 5 години
от гледна точка на този опит за посегателство над децата ни,се опитайте да видите появата на крайно десните.Има си крушката опашка ...След като и новите Големи братя, и мижавите ни ду..пе_дайни управляващине ни защитават, ще се появят крайно десни. Не, че това е най-добрият вариант, но обществото се мъчи да се защити. Това е.Друг е въпросът, кой ще се опита да яхне гнева на народа и да се представи като спасител на бял кон. Историята познава много подобни примери.
49
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дърпате тигъра за опашката. Едно от малкото неща, което може да изкара хората на улицата със сопи в ръка, е това. Сигурни ли сте, че искате да опитате? Особено след пилотния "хепънинг"/да го кажа по *** европейски/ в Габрово?
48
0
 
48
 
! Отговори
8 преди 5 години
Много хубаво приказвате, но народът иска дела. Ако сте сериозни, поставете един ултиматум на тиквеника и вземете главата на шефа на ДАЗД, всичко друго са празни приказки
47
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е против сте, ама сте солта*ак на същата номенклатура, която предлага и въвежда тези промени, все в името на "стабилността"...
46
0
 
49
 
! Отговори
Аха преди 5 години
В тази стратегия държавата ще възпитава децата. Къде отива Конституцията за защита на семействотоКак държавата ще възпитава и образова децата и с какви пари? Ще ги правят *** и немислещи хора роби. Възможно е да ги изпратят в чужбина, като стока за продан. Съседи съобщили, че детето плаче. Социалните го взимат , може да го биете. И сега дават деца в приемни семейства, техни хора, на които плащат по 700 лв
45
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавният девиз на нацията пък е Боже пази България . В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно, защото другите са заети да си пазят частните интереси."
44
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами като в норвегия - ще ги вземат от семействата и ще ги дават на гей-двойките.............нали сме модерни европейци
43
2
 
32
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 5 години
..... повишаване на детските на 500 лв за да може децата да не са лишени от храна и облеклоКои деца, бе?! Онези от махалите ли, за които и сега даваме раздути детски надбавки и ги хрантутим с още 22 вида помощи?Нека такива щедри надбавки да се дават само за децата на хора със средно и висше образование. Нека на такива семейства да се осигуряват общински жилища с предимство, нека им подаряват тези жилища, ако родят третоЗа останалите - глоба, ако създадат дете, което не могат да хранят!
42
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се сетят и ще се съобразяват с мнението на българските родители, които милеят за децата си!
41
1
 
56
 
! Отговори
Майка преди 5 години
Скъпи сънародници, това което прочетох е че Норвегия ще ни даде над 1 милиард евра,ако в тази стратегия заложим тяхните наредби. Текстовете: не може да обиждате, наказвате , правите забележка на детето. Социалните го взимат по сигнал и няма да знаем къде ги настанява . Може да ни лишават от родителски права завинаги. Може и да изнесат децата ни в НорвегияТам имат нужда от бели деца Знаете на колко българи в чужбина така им взеха децата и родителите водят дела. Страшно става
40
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено това ще е само за простосмъртните( и евентуално някой политик от опозицията, бизнесмени ще бъдат изнудвани). Дане мислите, че на Боко внучетата ще го обучават на джендеризъм?
39
0
 
31
 
! Отговори
родител преди 5 години
...създаване на условия за успешна социализация на децата от етническите малцинства и/или от маргинализирани групи и от семейства, търсещи или получили МЕЖДУНАРОДНА ЗАКРИЛА. Няма опция "не съм съгласен", естествено няма предам анкетния си лист.
38
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега всички под строй по двама в редичка отивате и гласувате за да ги пратите баламите на 17 000 евро заплатка за да ви премат джендърски закони.
37
0
 
35
 
! Отговори
родител преди 5 години
Забележете какви анкети раздават в детските градини (включително и в тази на детето ми). В тях пише, чече трябва да подпишем, че сме съгласни децата ни да бъдат включени в проект "Заедно можем" за приобщаване към образователната система на деца "от различни етнически групи и в неравностойно социално положение".Това, което намерих като допълнителна информация по програмата (и естествено тактично пропуснато да се спомене в анкетата) е "създаване на условия за успешна социализация на децата от..
36
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оФце, целта е Системата да се превърне в копие на "пчелен кошер"- с "царица", "търтеи", "войни" и "работнички". децата ви е отредено да са "работнички", които безмълвно и безропотно "служат на кошера" събирайки прашец "без да мислят", а просто защото са "програмирани за това".за да станат "работнички", трябва да се откъснат родителя, т.е. да нямат Съзнание, Самосъзнание и Его. това са трите кита, които отличават човека от животните!звучи страшно, това е истината, към която ви тласкат масони
35
2
 
40
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Преките ми наблюдения над ДАЗД са, че тази агенция повече пречи, отколкото помага. А ако и делегират правата да отнема деца от родителите им, на тия деца ще им се стъжни живота. Като знам какви средства за дете ще се отпускат, къде ще живеят, с какво ще ги хранят и обличат. Да не се окаже, че 35 лв детски месечно са недостатъчни. Тогава на тия деца като им пуснат филм за Аушвиц през ВСВ, ще го гледат с тихата завист, с която ние навремето гледахме за семейство Гулденбург...
34
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе къде е баш майстора на спорта да се изходи по въпроса. Да не е пак отишъл да рита мачле. Излез пред народа щом толкова гледаш за него и им кажи колко милиона ви платиха да го въведете този противоконституционен закон. Къде се е покрил под моркова на сенка ли.
33
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан успя да изгони могъщия С.оорос и неговото Отровено общество от Унгария и не му пука! А ние тук подклякаме на всяка пиклива неправителствена организация. Имаме ли държавници или нямаме?!
32
1
 
57
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
Аз се заклевам публично, че ако някой ми посегне на децата, ще го накарам на съжалява че се е появил на този свят!!!