Борисов vs Радев, но в боя падат само родните военни

"Превратът" на Борисов е изкаран от контекст, смятат експерти
23 апр 2019 13:00,
233

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплики. Задочната словесна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.
Още по темата

Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля.

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на президентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
20
 
16
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
Радев смята:Да пребори Корупцията чрез военен превратДа пребори Бедността, като купи истребители Да пребори Демографията с "Апартаментгейт"Да привлече външни инвеститори, като непрекъснато критикува ЕСДа направи България просперираща, като покани сирийски туристи от ЛибияДа направи България по-културна като покани деца от Катар, да учат Корана в България...народе ????
135
8
 
17
 
! Отговори
Кога ще кажете на преди 5 години
народа колко ни дерат НАТО !!!???до тази година НАТО ни струва по 700 000 МИЛИОНА ДОЛАРА на година от тази година НАТО ще ни рекетира близо 3 М И Л И А Р Д А Д О Л А Р А на годинадо се га от НАТО и една пробита каска не сме получили !!!ето за това цялата Българската Армия се събира на средно голям футболен стадион барабар с техниката
134
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
реставраторе имаш нужда от психиатър!
133
17
 
8
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
Радев смята:Да пребори Корупцията чрез военен превратДа пребори Бедността, като купи истребители Да пребори Демографията с "Апартаментгейт"Да привлече външни инвеститори, като непрекъснато критикува ЕСДа направи България просперираща, като покани сирийски туристи от ЛибияДа направи България по-северна като покани деца от Катар, да учат Корана в България...народе ????
132
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНинова да върне заграбеното от нея и мъжа й и да си прибере отрочено от прогнилата, западнала Америка и тогава ще видим кой какво що ??? Типичното школувано безочие - грам срам. Как спи тая сланина бе ??? НЕЩО НЕВЯРНО ЛИ ИМА, ЧЕ МИ ЦЪКАТЕ МИНУСИ БЕ ЕЙ червени зомбирани тролчета ?????????????????
131
14
 
24
 
! Отговори
дпс-герб преди 5 години
пишат 2-3 едни и съши платени/заблудени гербаджии , надяващи се да забравим как цц и бб опрпопастиха държавата в коалицията си с дпс!
130
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеставраторВече не ви минават лъжите,не виждате ли,че народа масово мрази герберите от сърце,няма как да управляват,при положение,че на мнозинството от народа му се повръща,когато чуят за герберите.Как ще управляват при тази масова омраза?Та те не са печелили избори,а се държат на фалшифицирани гласове и партии-патерици.
129
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНинова да върне заграбеното от нея и мъжа й и да си прибере отрочено от прогнилата, западнала Америка и тогава ще видим кой какво що ??? Типичното школувано безочие - грам срам. Как спи тая сланина бе ???
128
5
 
18
 
! Отговори
дпс-герб преди 5 години
Бъдещето и миналото за БГ е една снимка! естеств. че Ген.Радев щензастане зад интередите на България !
127
24
 
13
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
До 135Тук не става въпрос, дали Борисов или Радев са били членове на БКП бе !Тук не става въпрос, Борисов и Радев какви генерали са бе !Ту не става въпрос, кой от тях е парашутист или пожарникар бе !Тук става въпрос, кой от тях е лоялен към България и кой е троянски кон на Русия бе !И тук става ясно, че Радев подтиква за военен преврат !...народе ????
126
7
 
4
 
! Отговори
Защо??? преди 5 години
Свършиха ли коментаторите, та опряхте до г-н Колев? Всеки знае какви са му убежденията.
125
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ген. Атанасов е мулето на Иван Костов
124
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За няколко месеца Орешарски фалира България!
123
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОрешарски горкия ,той не знаеше че е сложен само за да извади кестените от огъня с КТБ и след това шут.-Не,герерите проведоха саботаж и направиха така,че парите от ЕС за правителството на Орешарски да бъдат спрени,за да падне парвителството от власт.Те предпочетоха народа да гладува и няма пари за държавата,но да са на власт, събаряйки правителството на Орешарски,те са готови да срутят държавата,но да са на власт.
122
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да му вярвам на ген. Атанасов?
121
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 127Нинова и Радев никога не са били членове на БКП за бянкянския сужук не е мого сигурно. Трява да се позамислим що сме на тоя хал и нещата се свеждат до скандали само.
120
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, като всеки кандидат диктатор го гони параноята. Вече и военни преврати му се привиждат
119
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то си му е време да дайде нов 09.09.1944г.Историята се повтаря.Белене Ловеч и Скравена.За последните 30 г. има много хора достойни за там.
118
12
 
7
 
! Отговори
Циник до 127 преди 5 години
"Единствения начин да живеете добре е никога да не избирате да ви управлява БСП, всяка година тяхно управление трябват минимум пет за оправяне на щетите причинени от тях, вие решавате."---------------Колега - едно ти гарантирам - само 6 месеца след като пак си изберат ***...ще питат - къде akaт гладните!
117
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правомощията на президента силно са ограничени на президента трябва да се дадат много повече права не само да чете речи на Нова Година това е унизително за президентската институция. САЩ е президентска държава.