Борисов vs Радев, но в боя падат само родните военни

"Превратът" на Борисов е изкаран от контекст, смятат експерти
23 апр 2019 13:00,
233

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплики. Задочната словесна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.
Още по темата

Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля.

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на президентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев ако не може нищо да работи да го назначат охрана в ипома
55
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълският парашутист Радев се опитва да представи Корупцията като по голямо зло от Военен Преврат !Да, ама Не !Това харесва само русофилската Мафия и то не, защото с военен Преврат ще бъде премахната Корупцията, а за да вземат те Властта !
54
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
летецът Радев скри топката на футболиста Борисов
53
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех радев и за туй не ставаш и кво да те правиме сега
52
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да иска помощ от братушките
51
25
 
13
 
! Отговори
нормален преди 5 години
Радев сега като не успя и преврат да направи ще продължи ли да седи на президентското място
50
12
 
32
 
! Отговори
реалист преди 5 години
По добре военен режим от колкото Мутренски режим от крадливи СИКаджии и Шайки.
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво сега,понеже Румен Гечев/не го знам/ бил някакъв да вдигнем лозунга -Ело зло /герп/ ,че без тебе по-зло.Всеки трябва да бъде изритан с шутове,ако не спазва правилата на обществото.Жалко,че у нас такова няма.
48
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този кремълски парашутист може да почерни отново България, ако не бъде отстранен !Личи си, че не не дорасъл за този пост. Все още си мисли, че е в караулното на Графигнатиево.
47
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов се готви за военен преврат ,ако загуби изборите,за да не сдаде властта...но военните са с Радев и няма да го позволят...Ако ,както се очаква ,Борисов загуби изборите и не подаде оставка,тогава е най-добре танковете да дойдат и да разпертушинят крадливите герберасти...
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите срещу военните(сините срещу червените),седесаро-герберастите от тип Софиянски от другата страна бесепарите и десебарите,но герберите не се страхуват толкова от бесепарите,отколкото от десебарите.
45
3
 
17
 
! Отговори
Тредовакъ, до истина преди 5 години
Примерът с 19-майците е емблематичен. През 1934-39 г. икономиката на България бележи подем, невиждан в историята на Третото българско царство. Свежда се до минимум намесата на дебилни политици в икономиката-изпратени са в трудови лагери и са разселени в провинцията (не са им давали апартаменти). На най-важните приходоизточници се налага държавен монопол. Износът на тютюн и др. стратегически суровини се регулира, така щото производителите да не фалират-дава се защита от борсовите спекулации...
44
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де Гол е военен герой, смел човек, истински лидер. Може ли да го сравнявате с *** Радев и крадеца Борисов?
43
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилската Мафия се опитва да манипулира наивници, че кремълския парашутист Радев ще оправи "корупцията" чрез военен преврат !!!
42
2
 
8
 
! Отговори
късоглед преди 5 години
До Гледна точкаЯвно имаш нужда от изкуствени очи
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновено воените преврати не ги правят генерали а най-често полковници а после генерали застават зад тях и управляват като хунта.А на страхът очите винаги са големи.*** народ управляван от прости хора означава само едно,слаба Държава.
40
1
 
12
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
До АнонименАми ще ти кажа анонимен от незная от кое село си!!!Та започваме с генерал Дьо Гол,Пиночет. От Чили който събра на един стадион всички такива като твоите приятели и ги погребаха за 16 яаса./виж в нета колко хиляди са.Само,че генерала е д-р по философия и има 2 факултета. Не е като един наш и сегашен д-р на когото не могат да му намерят дипломата от милиционерската школа в Симеоново.Бая търсене, бая пари се изръсеха за дипломата му.Завършвам с генералите Йосиф Броз Тито, Новак,и др
39
2
 
27
 
! Отговори
33 000 000 000 ЕВРО преди 5 години
33 000 000 000 ЕВРО ВЪНШЕН ДЪЛГ НЕЗНАМ КОИ ПАДА И КОИ КРАДЕ
38
34
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ако аз бях на мястото на Борисов, до сега сто пъти да бях внесъл ИМПИЙЧМЪНТ на Зеленият пъпеш. Червени шмиргели трябва да целувате краката на Баце, че не го е направил досега!
37
4
 
34
 
! Отговори
обеСпечен преди 5 години
Какво сега-искате да си кривим душата и да кажем,че ни харесва управлението на герп?!Просто нема начин , убеждението не е с приказки и клетви,а с действия в полза на всички.