По едно нещо сме №1 в ЕС: Най-много хванати и осъдени каналджии!

Бавария ни хвали: В трудни времена България се доказа като стабилен партньор
Обновена: 2 май 2019 11:30 | 2 май 2019 11:17, Камелия Цветанова
173

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оказа се, че поне по едно нещо не сме на опашката на Европа.
 
Премиерът Бойко Борисов се похвали, че сме на първо място  в Европа по задържани, арестувани, дадени на съд и с присъди каналджии.
Още по темата
Той подписа в Министерски съвет съвместна декларация за намерение между България и Бавария за сътрудничество в областта на сигурността и противодействието на престъпността в рамките на посещението на премиера на Бавария Маркус Зьодер.

Преди това двамата премиери проведоха двустранна среща по тези теми.

"На разговора още веднъж детайлно запознах колегата Зьодер с охраната по Шенгенското пространство. За пример в Европа сме", отсече Борисов.

Той е убеден, че страната ни е доказала, че се справя с нелегалната миграция и даде висока оценка за работата на МВР в това отношение.

Според него принос имат и отпуснатите пари за охрана на границата ни от ЕК.

"Ние от нашия бюджет инвестираме непрекъснато за охрана на границата", допълни той, цитиран от "Фокус".

Маркус Зьодер пък коментира, че в тежки времена България се доказва като стабилен европейски партньор.

"България показва колко силна и стабилна е тя и колко силни, важни и значими са усилията за запазване на сигурната в границите на ЕС. България също получи подкрепа от ЕС за защитата на външната граница, но тя и със собствени средства вложи много усилия, за да осигури именно защитата на тази външна граница", заяви още той.

Маркус Зьодер увери, че Бавария твърдо подкрепя България в искането й за присъединяване към Шенген.

Според него за ЕС България постига много над средното ниво.

"Колегата Зьодер казва, че България е дала много на Европа, а вчера тук колеги от опозицията казаха, че едва ли не искам да извадя България от Европа", коментира Борисов.

Според него двата основни ангажимента на страната ни в ЕС са факт.

"Единият е финансовата стабилност – огромен фискален резерв, траен икономически растеж, под 5% безработица, добро място за инвестиции", похвали се  българският премиер.

Зьодер смята, че начинът, по който страната ни пази външната граница на ЕС е забележителен.

"Ние искаме да засилим и ролята на "Фронтекс" в Европа. Има национални мерки, които се предприемат в следващата половин година след като бъде създадена новата ЕК. Мисля, че ще бъде водена във всички европейски институции дискусията как ние можем да задвижим, да форсираме ролята на "Фронтекс". Другата тема са границите в Европа. По принцип ние в Бавария имаме гранична полиция, която е изключително успешна. Другата теза е как можем да преосмислим темата за Шенген. Това е един дебат, който се води в Европа за контрола на вътрешните граници и как можем да го засилим и подобрим. Новата комисия трябва да направи една откровен оценка на ситуацията и да предприеме мерки", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реже ленти и управлява, залавя каналджии, строи магистрали, дарява за Нотр дам, купува самолети, залавя либийски кораби, дава оставки, сменя имена на цели държави, абе който го може си го може.
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българско племе е обречено!Те по това е на първо място!
76
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
*** народ = още по-празен джоб.
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-бедният народ в Европа и не само.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предупреждение! сайтът се следи от службите на сащ! присъствието на руски агенти овече удължава присъдите пропорционално...
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и нула осъдени депутати НУЛА в бг няма корупция
72
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 5 години
От хвалбите Му правя извод, че каналджиите ги хващат и съдят едва ли не всеки ден, толкова много са. А за финансовата стабилност сигурно съди по това, как забогатяват властимащите, те наистина просперират, за разлика от останалите.
71
1
 
9
 
! Отговори
Бивш граничар преди 5 години
И на какво са осъдени каналджиите?Условно и най-много да им вземат таралясника,с който са превозвали мигрантите!Тука си трябват присъди от по10+ години,а за длъжностните лица-военен съд за държавна измяна-20-30г до доживотен +конфискация на цялото имущество!През границата живи не трябва да преминават никакви тъмни азиатски субекти!
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИнтересно! Много хвалби все сме по-по - най пък инвестиции в България нинай!Ми то в Швейцария няма инвестиции, и в Люксембург, и в Германия, и във Франция няма инвестиции, инвестира се в бедни страни, с евтини ресурси и евтина работна ръка. А в България всичко е изкупено на безценица от чужди компании, къде да инвестират, в себе си? Инвестират достатъчно колкото да плащат мизерните заплати на българите.
69
1
 
11
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Този, ако си вярва, значи не е в ред с главата.
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ето отношението на руските агенти в днес към българите , цитирам:" Българската министърка на туризма се умилква на Медведев и ходи на крака в Русия да моли за руски туристи и обещава безплатни визи за руснаци, само и само да идват, защото без бедните руски туристи на много българи ще им се наложи да мият улиците или да просят в Германия."
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти да видиш! А осъдени депутати кога?? Щото се оказа Че половината ти правителство.И не само Се оказаха корумпирани.От групировката ти ГЕРБ! От властта и групировката ти се отказаха.Но от заграбеното НЕ! Не че има значение вече.Пътници сте! Но понеже се пишете на " моралисти"!-:)
66
1
 
10
 
! Отговори
Кауза пердута преди 5 години
Нищо не става от нас.Загубена работа..
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно! Много хвалби все сме по-по - най пък инвестиции в България нинай! Нещо повече и инвестиралите вече, с риск за голями загуби напускат хвалената България. Що ли, сигурно са *** или просто не четат нашите медии за да разберат колко е добре в закриващата се България.
64
1
 
8
 
! Отговори
4040 преди 5 години
Във всичко най- лошо сме номер 1. Което е резултат от вашето безхаберие
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 61Ми като не искаш в Русия защо ми плачеш за руска виза, че Русия не издавала визи за българи, притрявали са и на Русия българи...
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а баш каналджията премиер
61
1
 
9
 
! Отговори
На първо по още едно преди 5 години
На първо място сме и по най-малко осъдени корумпирани политици.
60
1
 
8
 
! Отговори
виц на деня преди 5 години
По едно нещо сме 1 в ЕС: Най-много хванати и осъдени каналджии!
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската министърка на туризма се умилква на Медведев и ходи на крака в Русия да моли за руски туристи и обещава безплатни визи за руснаци, само и само да идват, защото без бедните руски туристи на много българи ще им се наложи да мият улиците или да просят в Германия.