Плевнелиев срещу Радев: Рунд пореден заради ключова инвестиция

Бивш и настоящ президенти в конфликт кой е допринесъл за нея
13 май 2019 11:10,
392
Плевнелиев срещу Радев: Рунд пореден заради ключова инвестиция
Снимка: БулФото

За съжаление, държавният глава не работи в посока за върховенството на закона. Аз не съм чул една добра дума от държавния глава. Всеки път, когато става въпрос за позицията на България, той говори единствено и само колко сме бедни и корумпирани. Това заяви пред Нова президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

Повод за думите му е конфликтът, който възникна между бившия и настоящия президент, заради изграждането на нов автомобилен завод в България. Вчера Плевнелиев настоя, че екипът на Радев няма нищо общо с бъдещата инвестиция и че Румен Радев повече пречи, отколкото помага на проекта. 

Още по темата

"Държавният глава остава усещането във всички нас, че едва ли не той има решаваща роля, специално заради него и специално заради завода на "Фолксваген" Щайнмайер е дошъл в България. Фактите са съвсем други и обществото трябва да ги знае. От година се водят тези преговори. Екипите са около 100 души. Лично министър-председателят на България е провел десетки срещи и телефонни разговори със световни лидери и министър-председатели на половината германски провинции. Вицепремиерът Томислав Дончев следи ежедневно процеса. Министри, екипи на местно ниво, кметове. Тези хора от една година работят, за да може тази стратегическа инвестиция да се случи. Нещо повече – инвеститорът от ден първи каза много ясно: „Моля ви, пазете мълчание, работете с нас, не го политизирайте, решението ще бъде изцяло експертно”. Очаквах пробив, но той не се случи от никого досега. Дори премиерът не спомена думата "Фолксваген". Сега вече изквазването на президента отекна много силно във Волфсбург. Днес има заседание на Надзорния съвет. Утре е общото събрание на акционерите на "Фолксваген”. С някаква степен на вероятност, но по-вероятно е след известно време ще се вземе решение", категоричен беше Плевнелиев.

Той допълни, че е получил стотици обаждания от делегации, външни представители, които го питали защо да инвестират в България, след като държавният глава денонощно говори колко е корумпирана.

Плевнелиев подкрепи призива на Румен Радев да се разследват офшорни сметки на политиците, но го призова да погледне и към партията, която го издигна - БСП.

"Точно така трябва да се действа – да се бръкне дълбоко и да се извади истината, но е добре държавният глава да погледне и към себе си и към собствения си екип, ако щете към собствената си политическа партия БСП, с чийто лидер той денонощно и навсякъде е заедно. Прокуратурата не преди дълго време извади доказателства именно за член на екипа на държавния глава с офшорни сметки, така че нека, когато говори държавният глава, да бъде по-конкретен. Прокуратурата посочи Елена Йончева" - заяви Плевнелиев.

Бившият президент коментира и скандала "Апартаментгейт".

"В ГЕРБ се направи опит „Апартаментгейт” не просто да бъде отложен  или замаскиран, а да бъде решен. Последваха оставки” - изтъкна Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
23
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Най-голямата подигравка. По зле е и от Бойко. той поне е отражение на народа.
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** играЧе откога тоя д.же.н.дър се води мъж
32
29
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Не знам доколко е прав Плевнелиев, но че Радев е кръгъл ***, това е 100%. Да те зареже жена ти, при положение, че си генерал от ВВС, това значи, че като човек не ставаш за нищо.
31
4
 
29
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Този на снимката е най-простият политик в цялата световна история !!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бивш и настоящ президенти" - Браво, Данчо!
29
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!Послушахте ме.Още една статия за Плевнелиев.Така и този,който още не е отвратен от това нещо и неговите покровители вече ще е погнусен.
28
3
 
29
 
! Отговори
:) преди 5 години
И магаре да бях сложил и то щеше да бъде избрано" - Бойко Борисов.Толкова за Росица Плевнята! Цитатът казва всичко за качествата на този плазмодий!
27
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев от предизборния щаб на ГЕРБ ли е?Участието му в предизборната агитация ще донесе само негативи на ГЕРБ.
26
6
 
35
 
! Отговори
Мръсна игра преди 5 години
Сега да ви обясня за какво става дума. Вече е на 90% сигурно, че WV отхвърлят България като дестинация за завода си. Просто Турция и Сърбия нещо ни изпревариха във времето. И сега, ситуацията с провалените преговори на Плевнелиев се опитва да се обърне. Да се изкара Радев виновен. Гадно е. Подмолно е. Не е по мъжки. Но все пак говорим за Плевнелиев и герб, нали ? :)
25
3
 
25
 
! Отговори
Възмездие сега! преди 5 години
Очакваме действия по същество: разкриване на още корумпирани министри, депутати, шефове в държ. администрация, тежки осъдителни присъди и конфискация. Приказките на Плевнелиев и другите от мафията ГЕРБ, не ни интересуват.
24
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Плевнелиев трябва да крием корупцията, да мълчим, да заблуждаваме ЕС, преструвайки се, че в Бг всичко е точно и да отричаме позорните факти. Омерта!Всеки, който не мълчи, трябва да бъде смазан.
23
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Радев досега му с автомобилната индустрия се ограничава единствено с това да покрива авто-зулумите на Деса *** и на Татко Непохватко.
22
2
 
31
 
! Отговори
:) преди 5 години
Кучето лае, за да изкара хляба, който му подхвърлят разни фондацийки. Бановица иска нова кола, че старата я блъсна и сега не и харесва вече. А и ВИП асансьор иска горката булка, пък и 300 квадрата тераска със сауна. Нужди!
21
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевела не е виновен, че е глупав, а и кой знае с какви компромати го държат и щом му кажат скачай то скача и хоро играе хммм
20
5
 
44
 
! Отговори
Четящ преди 5 години
"Той допълни, че е получил стотици обаждания от делегации, външни представители" ... бе аз това не съм го виждал и не съм го чувал. Плевнелиев, може ли нещо линкове, доказателства за думите ти? Защото аз НЕ ТИ ВЯРВАМ! . Обаче виж, фактите с мненията на хората за теб са си факти. Видяно и прочетено.
19
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има една приказка, че лоша реклама няма и че всичко лошо се забравя, ама герберите колкото повече се появяват по медиите, толкова повече се размирисват.
18
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думите на Плевнелиев са 100% предизборна пропаганда. Нищо повече.
17
4
 
35
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Пастирката му е криво, че президента има свободата да казва истината и факта, че го прави постоянно не само пред изборно опровергава всичките глупости с които ни заливате ежедневно. На всеки човек в тази държава му е ясно какво е състоянието, корупцията на всички нива от живота ни, но определени хора искат да сложим розовите очила, да лъжем себе си и другите, само за да можем да докараме повече "инвеститори" да експлоатират евтината работна ръка. За политиците комисионните за нас камшика.
16
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма дъно за тоя човек
15
4
 
42
 
! Отговори
Роско, млъкни! преди 5 години
Радев никога не е казвал, че той е "довел" Volkswagen. Каза, че въпреки, че не е съгласен с правителството по много теми, ще работи с тях тази инвестиция да се случи. За съжаление, най-вероятно Volkswagen ще предпочетат Турция или Сърбия по ред причини. Най-важните две - корупцията на всички нива в държавата България и липсата на кадри. Всеки ден стотици специалисти напускат БГ-то с еднопосочен билет. Това западняците много добре го знаят.