Цветанов - поредната знакова фигура, с която ГЕРБ се разделя

Вижте големите раздели в партията на Борисов през годините
30 май 2019 19:55, Красимир Ангелов
47

Знаковите раздели на Бойко Борисов с важни хора за ГЕРБ започват още в първия му мандат като премиер, припомня в свой материал телевизия Bulgaria ON AIR.

Семейният му лекар Лъчезар Иванов е първият депутат на създадената през 2006 година партия ГЕРБ. Впоследствие е заместник-председател на парламента, но се оттегля от поста след скандал със спрян журналистически материал. Отново след скандал Борисов се разделя и с бившия външен министър Румяна Желева, чиято кандидатура за еврокомисар е оттеглена заради слабо представяне при изслушването.

Искра Фидосова също е знаково име в ГЕРБ през годините. След като през 2013 година нейните инициали се появиха в тефтерчето на осъдения за длъжностно престъпление бивш председател на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, тя се оттегли от ръководството на ГЕРБ и от парламента.

Краят на една епоха: Цветанов напуска ръководните постове в ГЕРБ

От тогава юристката е извън политиката, а в момента върти пицария в родния си град. По-късно и заместник-председателят на парламента Димитър Главчев беше жертван в името на партийната стабилност. Причината - скандал с Корнелия Нинова.

Борисов не пожали и бившият кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, която подаде оставка като правосъден министър заради купен от нея апартамент на ниска цена.

"Апартаментгейт" накрая взе главата и на Цветан Цветанов. Общото между всички ключови раздели на Борисов е това, че идват след скандали, а аргументът винаги е почти един и същ - "да се изчисти името и да не се вреди на партията". Така, подалите оставка обикновено потъват в забрава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Цветанов се пенсионира с Добра Пенсия .
11
2
 
27
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
ДА ВЯРНО, ЧЕ ЦВЕТАНОВ Е ЗНАКОВА ФИГУРА, НО НА МАФИОТСКИТЕ КРАЖБИ !!!
10
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, Цветанов може да е всякакъв но ти пазеше ***. Твоя и на партията. Ако продължаваш така лесно да си жертваш верните хора след година хората на Решетников ще те размажат.
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !***, ДАТИГОНАПРАСКАМ ВГЗ.
8
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГерБ са менте партия с менте кадри (калинки) и менте вожд.
7
5
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 4 години
Ролята на Цветанов била силно преувеличена според Борисов ...Дали ?Аз твърдя, че без Цветанов ГЕРБ не могат да спечелят нито едни избори.Още тази есен ще видите, че съм бил прав !Цветанов държи целия партиен апарат, но Цветанов контролира и структурите на МВР, НАП и други репресивни служби по места.И не си мислете, че като го скриха преди евроизборите Цветанов няма заслуга за изборната победа на ГЕРБ.Напротив !Бойко обаче явно се помисли вече за Господ ...И скоро ще бъде приземен ...
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От статията излиза че може да откраднеш каквото можеш докато си на ввласт и после потъваш в забрава и си живееш живота.
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единстеният изход за България е излизане от ЕС както Англия и вкарване на ГЕРП в затвора.
4
5
 
18
 
! Отговори
smej преди 4 години
Бойко без да иска реши основният проблем на десницата. Глътна фалшивото СДС със стария пръдльо Йорданов и рязко освободи Демократична България. Тя ще се изравни поне с ДПС на парламентарните избори. Преди глътването на СДС ченгетата умело играеха на *** ми-дой ди ми и объркваха десния градски електорат. Сега става лесно.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Църквата да канонизиа Боко Тиквата и да го обяви за мъченик страдащ от мъчителни раздели със децата си свети 40 мъченици синедрионски.
2
3
 
34
 
! Отговори
Чужденеца преди 4 години
А със откраднатите пари кога ще се разделят и затворче, кога? (или само ставки и после скътавки
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни интересуват, дори не ги знаем кои са тия приличат на треторазрядни асвалтажии и бригада хамали.