Патриотите искат минимален доход от 346 лв. за пенсионерите

Симеонов: Скокът на пенсиите е част от предизборната програма на ОП
124
Патриотите искат минимален доход от 346 лв. за пенсионерите
Архив: Булфото

Държавата да гарантира минимален доход от 346 лева, колкото е границата на бедността в момента, на всеки възрастен с пенсия за трудов стаж. Това предвижда закон на Обединени патриоти за защита на интересите на възрастните хора.

По разчети на патриотите това ще струва на държавата половин милиард лева годишно.

Сега има пенсия от 209 лева и заради това пенсионерите трябва да получат помощ от държавата, коментира Александър Сиди.

Според Искрен Веселинов достигането на сумата от 346 лева може да стане на три стъпки - през следващата година да се достигне 30%, на втората година – 60, а на трета вече да е 100%.

Той допълни, че то този начин няма да се налага пенсионерите да кандидатстват за различни социални помощи и така ще отпаднат и доста административни разходи.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов припомни, че скокът на пенсиите е част от предизборната програма на ОП и законът е в тази посока.

Освен държавата да гарантира минимална издръжка на пенсионерите, в подготвения от патриотите закон е заложено да има и съвет на старейшините по места, който да защитава интересите на възрастните хора пред властите.

Според патриотите този закон е първият, който ще защитава правото на възрастните да водят нормален, достоен живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
стига толкова тоя път нема да ни излъжете както тогава
103
1
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Кои са сега патриотите?
102
1
 
7
 
! Отговори
до iceblast88 преди 4 години
Какво получавам от това, че си плащам данъците: (още)И понеже си голям тарикат - децата ти ще ходят в разнебитена детска градина - на твоя работодател ще ходят в частна. Децата ти ще им преподават зле мотивирани учители с по 800-900лв заплата - ще имаш ли пари за частни уроци - твоя работодател ще има. Като се разболееш ще идеш в болница като от филм на ужасите, а твоя работодател ще иде в частна. Може и да няма клинична пътека за тебе... ще чакаш!
101
2
 
2
 
! Отговори
до iceblast88 преди 4 години
Какво получавам от това, че си плащам данъците: (още)Иначе съм съгласен - хората трябва да имат избор. Внасяш някакъв минимум за пенсия и АКО искаш внасяш още. В момента хора като тебе са експоатирани и движат сивия сектор, от което губи цялото общество - болници, детски градини, училища...
100
2
 
2
 
! Отговори
до iceblast88 преди 4 години
Какво получавам от това, че си плащам данъците: (още)- работодателя трябва да ми привежда цялата сума - точно на датата. Ако недай си боже закъса фирмата мога да си търся парите по правен път. И познай - съдът винаги отсъжда в полза на работника. - майчинството за жените също е фактор- отделно щом фирмата прави такива врътки с черна каса и тн... ами аз не бих искал да работя там... щом е некоректна в едно отношение - ще е некоректна и в друго.
99
1
 
2
 
! Отговори
до iceblast88 преди 4 години
Какво получавам от това, че си плащам данъците:- 20 дена годишна отпуска на пълна заплата (това пропусна да го сметнеш)- ако ме съкратят бюрото по труда ще ми плаща прилична сума докато си търся нова работа- ако ме уволнят - работодателят ще трябва да ми плати няколко ПЪЛНИ заплти на куп (за това ще ме съкраятят)- мога да ползвам болничен без да ми се отрази значително на заплатата- като ида в банката ми дават преференциални условия за ипотека - с 1% по-ниска лихва - а да и ще ми отпуснат
98
0
 
11
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
А Валерката предизборно иска да трупа дивиденти от пенционерите. Ми къде беше до сега бе шебек лъжлив какъв патриот си ти по скоро предател интересчия.
97
4
 
7
 
! Отговори
Атарикат преди 4 години
до 105Когато мигрантите станат мнозинство, те ще превземат парламента и правителството, и от тях ще зависят заплати и детски.
96
0
 
14
 
! Отговори
подигравка преди 4 години
*** за кви мигранти бьлнувате с тези заплати и детски по 38 лв Те,да не са откачили да се обрекат на мизерия ха-ха
95
1
 
11
 
! Отговори
подигравка преди 4 години
Те си правят *** с най-безпомщните.Каква граница е 346 лв на тези цени,алооо опомнете се кукувци
94
3
 
2
 
! Отговори
Атарикат преди 4 години
Това за смисъла на неплащането на осигуровки го слушам от тарикатите още от 90-те години. Сега същите тия тарикати реват най-много, че държавата не ги пенсионира или им дава малки пенсии. Докато я има тая територия, на нея ще има държава, без значение дали жителите ще са бели, жълти или черни.
93
5
 
5
 
! Отговори
Паоло куелю преди 4 години
Ако България не внесе няколко милиона мигранти от Африка и Азия, след 20-30 години и по сто лева пенсия няма да има, само това е начина да живне малко тая умряла територия
92
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идват избори ли нещо? Пак се хващат за пенсийте защото те са с промити мозъци и си мислят че ще вземат 345лв. Хахахаха писна ми от *** народ и евтини политически обещания.Събудете се бе хора...
91
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
По-добре с помощи за тези които имат нужда, а не на калпак; а тези с над 350 лв. , за които са се осигурявали?
90
1
 
3
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До До iceblast88Смятъл съм достатъчно както виждаш! Увесили са нос защото са харчили парите си на момента за неща които са мислели, че им трябват, а реално не са необходими. Може да инвестираш парите си много по добре от държавата и да имаш реални доходи за старините си, а не да разчиташ на подаяния и каквото успеете да изпросите от държавата!
89
1
 
7
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До 97.При 560 лева осигурителен доход. Пенсионната ми вноска е 82.88 лева на месец (от мен и работодателя) по 12 месеца = 994,56 лева на година по 38.8 години трудов стаж = 38456,32 лева! Средна продължителност от 75 години - 64 до пенсия = 11г. по 12 месеца = 132 пенсии! 38456,32 делено на 132 = 291,33. При прогнозна пенсия от 216 лева при тези осигуровки и ти ми говориш за 420% доходност? Ти можеш ли да смяташ до 2 дори? Имаш 25,86% загуба! Къде ти ги твойте 420% доходност?
88
1
 
2
 
! Отговори
До iceblast88 преди 4 години
Не бързай като пале пред майка си. Попресмятай малко и може би ще схванеш примера. Това, което си написал означава, че не си го разбрал.
87
5
 
4
 
! Отговори
До iceblast88 преди 4 години
Проблемът ти е като на всички млади. Пенсионирането е далеч, ще му мисля, когато дойде време да се пенсионирам, а реално не е така. Виждал съм хора, които след 1989 година мислеха като теб и сега са увесили нос с минималната пенсия, ако изобщо я взимат.
86
1
 
7
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До 96Тука вече обърка. Той така или иначе няма да ми дава 3000 лева заплата. Говорим си за загуба на държавата между осигурителните 600 лева и реално взетите на ръка 1784,59. Ако си мислиш, че като кажа, че искам да се осигурявам на реалните си пари работодателя ще ми вдигне заплатата на 3000 лева, то ти си умопобъркан! Къде си видял при изсветляване на доходите и заплатите да се вдигат двойно? Я дай пример, докажи тезата си!
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква нулева доходност сънуваш? По начинът, по който се определя размера на пенсията, доходността ти е над 420% за периода януари 2000 - юли 2019 година. като доходността е образно казано.