Случаят Полфрийман напомни на БСП за поправките в НК

Те искаха предсрочното освобождаване да е само, когато остават 3 г.
13
Случаят Полфрийман напомни на БСП за поправките в НК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преди две години БСП поиска да бъдат направени поправки в Наказателния кодекс, с които да се въведе изисканото предсрочно освобождаване на осъдени да бъде възможно само ако остават три години от излежаване на присъдата, но не и повече, в случай на рецидив.

Това напомни от парламентарната трибуна депутатката Смиляна Нинова – Кръстева, според която, ако предложенията на левицата законови поправки виждаха бял свят, може би нямаше да се стигне със случая на убиеца на студента Андрей Монов Джок Полфрийман, който взриви обществото.

Още по темата

Австралиецът беше пуснат от затвора с решение на Апелативния съд в София през миналата седмица.

В мотивите си магистратите посочиха, че той е изтърпял близо 11 години и 9 месеца от 20-годишната си присъда за убийството на Андрей Монов и тежкото раняване на Антоан Захариев в края на декември 2007 г. Отделно от това австралиецът е работил в затвора, заради което от наказанието му се приспадат още около година и осем месеца. Общо – над 13 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези от бхк са анти българи, винаги защитават убийците, и то убийците на българи, тоя е убивал и преди, но е бил непълнолетен, така чух от тв
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живота и на най-пропадналия български наркоман пак е по-ценен от този на който и да е австралиец. Не 20 ами 200 години трябваше да лежи тая утрeпка.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И стигаме до основния проблем Законите и тези които ги създават тоест политиците.
8
4
 
4
 
! Отговори
Дд преди 4 години
Имал съм няколко срещи с нашето правосъдие и нямам доверие в него. Не изключвам версията това момче изобщо да не е убиеца, а някой от скинарите да го е намушкал в суматохата.
7
4
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
До АнонименПърво - София се пише с глана буква и завършва с "я".Второ - "с" се пише "със" когато е пред думи започващи със "с"Държавата пропада заради такива неграмотници като теб - едно изречение, две грешки.
6
0
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
До БСП са убийциА ти какво правиш тук? А ако не си в България по-добре си мълчи, не ни давай наклон на шапката. Много обичам някой, да ми обяснява как ще ми е по-добре когато той е на майната си....
5
8
 
7
 
! Отговори
БСП са убийци преди 4 години
Комунистите са най-големите рецидивисти, убили са десетки хиляди без съд и присъда, така че този Джок просто им е намалил наследството с един пропаднал "студент".Да му се даде медал и да си ходи в цивилизованата Австралия, стига са го държали в тази територия наречена България.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе защо ни занимавате нас с тази пропаднала държава с скапана столица софиа ?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скинарчетата не са знаели че нападат рецидивист-мал шанс
2
2
 
14
 
! Отговори
пак аз преди 4 години
И другото, което ме изуми преди няколко години е, че абсолютно всички активисти в разните БХК, АзБ и подобни са деца/внуци на видни комунисти.Цирк Глобус. Фамилна обремененост.
1
12
 
14
 
! Отговори
впечатлена съм, преди 4 години
че из разните смешни сайтове има необяснимо много нахъсани коментари в защита на убиеца (рецидивист, между другото). Представям си колко кинти се раздават в момента на "българи" без съвест.