Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!

Грозните сцени били характерни за други географски ширини
128
Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!
Снимка: Кадър БНТ

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов остро разкритикува доскорошния си коалиционен партньор Волен Сидеров, председател на "Атака" заради поведението му в предаването "Референдум" по БНТ за местните избори.

"Грозните сцени са обида както за гостите в студиото, така и за работещите в телевизията, за цялата журналистическа гилдия и за българските зрители", написа в позиция воеводата.

Още по темата
Повод за недоволството както на Каракачанов, така и на шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и на председателя на НС Цвета Караянчева, стана скандала, който предизвика Сидеров.

Заедно с него в студиото на БНТ бяха Даниела Дариткова, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля", а темата на дебата беше предстоящи местен вот. Волен Сидеров взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на "Атака" ВМРО.

В крайна сметка микрофонът на Сидеров беше изключен и служители на телевизията и охранителна опитаха да изведат политика от студиото.

Според Каракачанов това поведение на Сидеров е недопустимо.

"Реакцията на водещата Добрина Чешмеджиева и последвалите действия от страна на БНТ са достойни и аз и ВМРО категорично подкрепяме професионализма на журналистите в абсурдната ситуация, в която ги постави един меко казано лабилен човек", допълва още Каракачанов.

Той смята, че българските журналисти трябва да знаят, че се ползват с обществената подкрепа, за да изпълняват своите задължения безпристрастно.

"Когато обаче са подложени на вербална, а в много случаи и на физическа агресия, това дава едно усещане за обществена незрялост, характерно за народи, далеч от нашите географски ширини. Недопустимите обиди, арогантност и демонстрацията, че някой е над закона и над общоприетите норми са откровена обида за българския народ. Ето защо аз съм убеден, че именно суверенът в лицето на избирателите отново ще даде урок и ще игнорира агресивните субекти от политическата сцена", посочва Каракачанов.

"Нека всички заедно да кажем не на порнографията в българската политика", призовава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двамата са гнусни ***.
53
4
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
--Хаиде на хляб и зрелища - радвайте се деца! -простолюдието иска сеир и го получи- А навремето строяхме совалки за Космоса и пращахме Космонавти - Строяхме кораби самолети автомобили АЕЦ ВЕЦ мостове и заводи - сега сме на нивото - кой е гей? и коя е с силиконови издатъци ! Проста нация която скоро ще ичезне !
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се въведе тест за наркотици и алкохол при всяко явяване на политик на обществена трибуна,Сидеров бе пиян!
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така "не на порнографията в политиката", след като главните герои са в неговата партия
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Сидеров ага парите са му точно от Кремъл чрез ДПС, редовна практика е на руснаците да плащат на етнически партии, по същата програма наливат и милиарди на чеченците...
49
1
 
6
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Всичко в България е един цирк. Като се започне от измислената ни политическа класа пълна с ченгета и с деца на измислени партизани, та се стигне до измислените ни медии. Пускат разни предавания с режисирани въпроси и отговори, а през това време ни крадът и разпродават национални богатства без никой да говори за това, въпреки че всичко го виждат. Основната цел на политиката е да създава силно общество и да поддържа благоприятна за развитие среда. При нас няма такова нещо и се развиват само ромите
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Мусолини беше главен редактор на веснис "Унита", а този на "Демокрация". Мусолини го обесиха.
47
4
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
В БНТ върви една антиотечествена война. ВОЙНАТА ЗА ПЕНСИОНЕРА. Те са при БСП ,обаче герб почна да им краде бройки. Американците се осетиха и сложиха кай известния жив антикомунист за шеф на телевизията ,за да разправят на пенсиите че Америка и ЕС са като слънцето и водата за българския *** народ и че с 300 лв много хубу се живее :) Обаче аз си мисля че пенсионерското мнение много трудно би било променено заради по дългия жизнен опит ;) а американците са мушеници.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това vs в заглавието е много удачно - като двубой между ппорно-звезди.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад всеки политик вече трябва да има по един жандармерист, който да го отвежда за 20 дни в затвора при всяка неподходяща дума към властта. Законът вече е приет и ще служи за репресии на политически противници и протестиращи граждани. Добре дошли в новия фашизоиден ред.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се спекулира с това изключване на микрофоните на Сайдеров. нека просто кажем основното - свърши му времето за говорене, но все пак той говореше и хабеше от времето на колегите си. Изключването на микрофона бе най-малкото още тогава трябваше да го изведат.
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както самия Сидеров много кратно се изказа, когато бях удобен бях харесван, когато няма нужда от мен станах ненужен !
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави каза, че СЛЕД 15 септември прави телевизия и на 5 октомври - партия. Когато го питаха на 17 септември за телевизията, той каза, че едно е да ти е обещано, а друго - да се изпълни и с екипа работят и потвърди, че датата за регистрането на партията остава 5 октомвриза трети път потвърди тази дата на 21 септември. това автоматично го изключва от изборите - партиите които ще участват вече се регистрираха .Вероятно ще подкрепи М.М. и ще гледа парламентарни избори.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властта изключи микрофоните на журналистите точно за да не се излагат пред Урсула фон Дер Лайен. Представете си да се появи нова Гербеновска, която не е купена все още, и да зададе неудобен въпрос, да се излагаме пред чужденците.Днес журналистите изключват микрофоните на отцепници и предатели на властта. Журналистите вече нямат право да искат каквото и да е. Те се самоизключиха.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
42 - абе не си наред с главата. На 5 октомври ще прави партия. И тя няма да участва в изборите, а само ще се РЕГИСТРИРА.А СЛЕД !5 септември трябваше да се създаде телевията, ама не е казал конкретен ден.Последно обяви че това ще стане след изборите.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
33 - не са Знали,, че ще стане скандал. Тези жандармеристи са охрана на предаването. Предаването е по национална телевизия, има депутати, нормално е да има жанрадмерия, дори е нормално и гардове на НСО да има. БНТ е държавна телевизия, не може всеки да влиза. В случая жандармеристите ги използваха за въдворяване на ред.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ми Слави Трифонов нали щеше партия да прави на 3-ти Септември, какво стана!?
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах ги в тубето, добро шоу направиха. Имам чувството, че волен зорлем се качи на столчето, след това се обърна, огледа публиката за своите си хора и се развихри. Обаче наистина не си знаеше номера на бюлетината, мани, мани...голем резил.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се палите, а не виждате, че за когото и от тези в Парламента да гласувате, гласовете ви все отиват при едни и същи хора. Огледайте се за други варианти, има добра дясна партия, на евроизборите мандат спечелиха, не чакайте по телевизията да канят редовно истинската опозиция. Канят се предимно удобните на властта.