Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните

Плащаме, а при мен разплакани родители, недоволен е премиерът
Обновена: 20 ное 2019 11:11 | 20 ное 2019 10:49, Веселина Йорданова
277
Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видимо разстроен, премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат отстранени всички директори на болници и медици, замесени в случая с починалото 3-годишно дете в София.

Пред министрите в началото на днешното заседание той заяви, че се е срещнал с родителите на момченцето.

"Говорете с прокуратурата да ползват ВМА за експертизите, там са едни от най-добрите лекари, трябва да има възмездие", нареди Борисов на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

Той поиска това да бъде направено още днес.

"Това бездушие - да гледат детето и ... разстроих се, незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновните. Направихме детски отделения, инвестирахме, толкова пари за здравеопазване се дават", каза премиерът.

В момента текат проверки в три софийски болници за смъртта на момченцето. Родителите обвиняват медици, че са се забавили и не са обърнали внимание на случая, отговорът от педиатъра, приел детето, е, че то е лекувано навреме.

Само плащаме, а ефектът е разплакани родители при мен, заяви Бойко Борисов.

Последният му коментар беше по повод днешно решение на правителството, с което се отпускат 6.7 млн. лв. за плащането на данъците на болница "Лозенец".

Починалото момченце е било заведено първо в столичната педиатрична болница. Според родителите лекарите не им обръщат внимание, а състоянието на детето се влошавало.

Решават да отидат в болница "Лозенец", където ги връщат за домашно лечение. Детето продължавало да се влошава, родителите се върнали отново в педиатричната болница и чакали 2-3 часа, преди то да бъде хоспитализирано, тъй като нямало свободни легла. Свидетел също потвърждава техните думи.

В края на деня момченцето е откарано в "Пирогов", където почива. Според аутопсията причина за смъртта му е двустранна пневмония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
6
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
честито,мажоретки!..Тиквата БЕЗ ДА СЕ ПОЗАМИСЛИ /защото НЕ може!!/ просто ИЗПОЛЗВАЙКИ случая ,"Се провикна гороломно:-"Тримата директори да са уволнат!..на момента"..А КАКВА Е ИСТИНАТА,довела до тая ТРАГЕДИЯ,Тиквун не го интересува!..Важното е,че ще си докара "червени точки" като са ЗАТРЪШКА ФАЛШИВО за тая трагедия!.....циркаджията си е циркаджия..Вари го,печи го,...нема ефект..Всъщност,на мен ми е жал за племето,което Шланга е яхнал..
188
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов , махна и тримата директори. Браво !Така се прави!!!А не ни лук яли ни лук мирисали .
187
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 188 преди 4 години
Най-прилича на духовния си баща Бенито Мусолини!
186
2
 
25
 
! Отговори
Бащице преди 4 години
Спри им парите на Бялата мафия окрадаха бюджета през пътеки, операции,телкове, болнични прегледи на починали хора с години
185
1
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Има Господ,Бойкоооо! Има...
184
1
 
13
 
! Отговори
да преди 4 години
До Yudeo= fahistДа съгласна съм с теб,но питам КОЙ НАПРАВИ БОЛНИЦИТЕ ТЪГОВСКИ ДРУЖЕСТВА И ЛЕКАРИТЕ ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ?Защо работят в болницата и там си извършват частната амбулатория?Кой им разреши да ползват консумативи и работна ръка на болницата!
183
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спасявайте се към Терминал2.
182
5
 
29
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Борисофф не е направил никъде нито една реформа! България е в миналия век! Жалък премиер! Алчен за власт! Здравеопазването е лошо! За какъв ЕС говорим?
181
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откога свети червената лампа в здравеопазването но. Б. Б. продължава да твърди, че всичко е ОК докато не се стигне до най лошото. Късно е вече той е Виновен за всичко с 10 год. управление
180
6
 
9
 
! Отговори
Еми преди 4 години
Евала. Можеше и да не го направи нали.
179
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той е разстроен само когато има проблем и трябва да се решава -ами такаваму е работата и да пребиете лекарите системата си остава същата -защото не се работи за преработка на тази система защото никой и от нас не протестира за това .Внасяме сумати осигуровки за здраве които и сега потъват някъде -но не и за болници не и за сестри не и за да се решат проблемите -да има медицина -защото така му изнася и на разстроения ,а ако искате да пребийте някой лекар -то за друго не ставаме
178
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ,А НЕ САМО ДА ИЗТОЧВАТ ЗДРАВНАТА КАСА.БОЙКО ДО ДУПКА ГИ ГОНИ,СЛУЧАИТЕ СА МНОГО КАТО ТОЗИ!!
177
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пионка на Пеевски ,но посоките идват от Брюксел.
176
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази физиономия на снимката може да смрази Пабло Ескобар,Ал Пачино и Дон Карлеоне взети заедно.
175
6
 
13
 
! Отговори
Паника преди 4 години
Няма лоша реклама, но Тиквата пак прави "помен" с чужда пита. ***. Нищо не е направил за увеличаването на благосъстоянието на Народа (данъкоплатците). Руските му господари в лицето на Валюю Златефф да му мислят. Ние ползваме Терминал 2 на летище София.
174
1
 
20
 
! Отговори
Х преди 4 години
И това се случва във водеща,педиатрична болница, к. определя стандартите за лечения при децата на национално ниво.
173
1
 
27
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
Човешко е да се правят грешки. Но при този случай има нехайно, немарливо отношение и неглижиране на случая. Груб пропуск е, че спешен случай не е обслужен спешно и не е хоспитализиран. Лек. лекарка най- арогантно се оправдаваше, че детето не е било за интензивни грижи. Трябва ли децата да достигат до свръхтежко състояние за са се приемат за интензивни грижи.затова са спешните кабинети- да обслужват спешно и адекватно. Особено когато се касае за малки деца, където има повече рискове.
172
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Пионката на Доган и Пеевски "".........Другарки и другари, ... власт се взема на избори, а не с *** в нета и платени протести от безработни, които не знаят защо са там.Просто казвам ... да не плачете после.
171
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като каже и го прави !*** детето починало !Пък той с цялата власт !Кое прави ?Да измират децата ни и да напускат родината си ?Тва прави чувала Бойко
170
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце кк може да се продадеш на Доган и Пеевски?