Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните

Плащаме, а при мен разплакани родители, недоволен е премиерът
Обновена: 20 ное 2019 11:11 | 20 ное 2019 10:49, Веселина Йорданова
277
Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видимо разстроен, премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат отстранени всички директори на болници и медици, замесени в случая с починалото 3-годишно дете в София.

Пред министрите в началото на днешното заседание той заяви, че се е срещнал с родителите на момченцето.

"Говорете с прокуратурата да ползват ВМА за експертизите, там са едни от най-добрите лекари, трябва да има възмездие", нареди Борисов на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

Той поиска това да бъде направено още днес.

"Това бездушие - да гледат детето и ... разстроих се, незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновните. Направихме детски отделения, инвестирахме, толкова пари за здравеопазване се дават", каза премиерът.

В момента текат проверки в три софийски болници за смъртта на момченцето. Родителите обвиняват медици, че са се забавили и не са обърнали внимание на случая, отговорът от педиатъра, приел детето, е, че то е лекувано навреме.

Само плащаме, а ефектът е разплакани родители при мен, заяви Бойко Борисов.

Последният му коментар беше по повод днешно решение на правителството, с което се отпускат 6.7 млн. лв. за плащането на данъците на болница "Лозенец".

Починалото момченце е било заведено първо в столичната педиатрична болница. Според родителите лекарите не им обръщат внимание, а състоянието на детето се влошавало.

Решават да отидат в болница "Лозенец", където ги връщат за домашно лечение. Детето продължавало да се влошава, родителите се върнали отново в педиатричната болница и чакали 2-3 часа, преди то да бъде хоспитализирано, тъй като нямало свободни легла. Свидетел също потвърждава техните думи.

В края на деня момченцето е откарано в "Пирогов", където почива. Според аутопсията причина за смъртта му е двустранна пневмония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
17
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Тая статия е пример за Гьобелсова пропаганда.Снимката + заглавието прибавят поне още 10х бройки от матряла иоще 100 точки към Величието МУ!Аллаахххх здрави да му даа!
148
2
 
12
 
! Отговори
Борисов... преди 4 години
...направи доста гафове като премиер. Изключително се надявам да не е от некадърни съветници!!! Затова енергично го приканвам ЛИЧНО да се намеси и осигури възможност на спец съда да си свърши абсолютно безпристрастно работата. Дължите го на детето и паметта му, ако не сте Вие то няма кой да го защити!!!
147
0
 
8
 
! Отговори
Дженовезе Вито преди 4 години
Ал Капоне на 21 век,или е Дон Корлеоне от А-така
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия отстранени, а Прасен Крадлев си върти далаверите необезпокояван...
145
1
 
20
 
! Отговори
ИСТИНСКИ РАЗТРОЕН преди 4 години
ИСТИНСКИ СЪМ ТРОГНАТ ОТ ИСТИНСКОТО РАЗТРОЙСВО НА г-н БОРИСОВ.Е ВЯРНО ЧЕ ИЗХАРЧИ 1 -2 МИЛИАРДА ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ САМОЛЕТИ ВМЕСТО ДА ОБНОВИ ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ СЪС СЪВРЕМЕНО ОБОРУДВАНЕ.НО ПЪК ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА И ВМА СА ЕКИПИРАНИ СЪС СЪВРЕМЕННО ОБОРУДВАНЕ .СИГУРНО АКО ДОРИ КИХНЕ НЯМА ДА СЕ РЕДИ В 3-та или 2-ра ГРАДСКА ,В ИНФЕКЦИОЗНА КАКТО РОДИТЕЛИТЕ НА ПОЧИНАЛОТО ДЕТЕГОЛОТО СЪЧУВСТВИЕ Е ЛИЦЕМЕРИЕ.ТА КОГА СИТИЯТ Е ВЯРВАЛ НА ГЛАДНИЯ-ДО СЕГА ИСТОРИЯТА НЕ ПОЗНАВА ПОДОБЕН СЛУЧАЙ.
144
1
 
20
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
С джипа обикаля , родители уж утешава , и медиите се скъсват да го рекламират... Ако политик от друга партия прави такива неща, журналята щяха да го хулят от сутрин до вечер какъв популист е, ама Бойко е Супермен :))
143
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всъщност Бойко пак говори основно какви пари дава
142
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне по този случай трябваше да замъчи ***!
141
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАЗСТРОЕН БИЛ - той уби цялата нация , хиляди деца и семейства живеят в бедност вече !
140
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката е трепач!КРАТУНАТА НА ТИКВАТА!
139
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България изгуби стотици дечица от лекарски грешки, този лицемер сега ли се разтревожи,10 години коли и беси,сега ли чак поиска наказание?Аз лично не мисля,че се е разтревожил,сигурен съм,че този негов ход е поредният му пиар който да го нареди към СПАСИТЕЛИТЕ на народа в очите и ушите на избирателите му ***,които до ден днешен не са разбрали,че ги управлява с типични комунистически прийоми със САМОИЗТЪКВАНЕ,С БАНАЛНОТО ПОВТАРЯНЕ НА ЛИЧНОТО МЕСТОИМЕНИЕ "АЗ",С КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТТА,С МАНИПУЛАЦИИ !
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е ,че не работи в тази сфера, че щеше да се изсуши от тревоги и притеснения на случващото се в болници и кабинети Нерешима задача в зравеопазването имат само политиците ,които не противодействат на случващата се гавра с хората от една шепа л
137
3
 
16
 
! Отговори
аха преди 4 години
Като е разстроена тиквaта да пие лопедиум, в сикаджийските години как не се разстройваше
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замислено е да се атакуват хуманистичните идеали на лекарите с една отвратителна цел печалба .След 1989 години политиците са безчовечни и антихуманни и презират всичко.Трудът на лекари, сестри ,акушерки, лаборанти е незаплатен и под формата на принадена стойност обогатява заинтересованите експлоататори и гадняри От затруднения може да се излезе с труд и в друга държава ,но и там ще бъде подтиснат и обречен, защото е оставил родители, близки и деца в разложена социална среда и здравеопазване.
135
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципно директорите са отговорни за всичко под техния покрив, но в случая престъпното ппведение е от конкретен лекар - Елена Георгиева. Защо тя не е остранена? Няма кой да я замести сигурно. И друг проблем от личен опит - плашещо е как лекари на по 3 седмици стаж се оставят дежурни на детски спешни кабинети, понеже старшите си почиват. Редно е да работят разбира се, но под надзор, а не който оцелее да оцелява с късмет. Детската медицина е полу-ветеринарна, нямаш идея какво къде точно е проблем
134
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българите само плюятАбе и ти плюеш, бе, ***.
133
0
 
14
 
! Отговори
Този комедиант е преди 4 години
За цирк Буш
132
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А после като ги бият моля ви не ги защитавайте
131
2
 
8
 
! Отговори
Напаст божия преди 4 години
Елин Пелин-Господ не е милостив,не молете му се.И нека като жабите,кога пресъхне блатото ,прокълнем и умрем...
130
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Директорът на педиатричната болница /стойностен човек и лекар/ дори не е бил в България по времето на тази трагедия.