Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните

Плащаме, а при мен разплакани родители, недоволен е премиерът
Обновена: 20 ное 2019 11:11 | 20 ное 2019 10:49, Веселина Йорданова
277
Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видимо разстроен, премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат отстранени всички директори на болници и медици, замесени в случая с починалото 3-годишно дете в София.

Пред министрите в началото на днешното заседание той заяви, че се е срещнал с родителите на момченцето.

"Говорете с прокуратурата да ползват ВМА за експертизите, там са едни от най-добрите лекари, трябва да има възмездие", нареди Борисов на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

Той поиска това да бъде направено още днес.

"Това бездушие - да гледат детето и ... разстроих се, незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновните. Направихме детски отделения, инвестирахме, толкова пари за здравеопазване се дават", каза премиерът.

В момента текат проверки в три софийски болници за смъртта на момченцето. Родителите обвиняват медици, че са се забавили и не са обърнали внимание на случая, отговорът от педиатъра, приел детето, е, че то е лекувано навреме.

Само плащаме, а ефектът е разплакани родители при мен, заяви Бойко Борисов.

Последният му коментар беше по повод днешно решение на правителството, с което се отпускат 6.7 млн. лв. за плащането на данъците на болница "Лозенец".

Починалото момченце е било заведено първо в столичната педиатрична болница. Според родителите лекарите не им обръщат внимание, а състоянието на детето се влошавало.

Решават да отидат в болница "Лозенец", където ги връщат за домашно лечение. Детето продължавало да се влошава, родителите се върнали отново в педиатричната болница и чакали 2-3 часа, преди то да бъде хоспитализирано, тъй като нямало свободни легла. Свидетел също потвърждава техните думи.

В края на деня момченцето е откарано в "Пирогов", където почива. Според аутопсията причина за смъртта му е двустранна пневмония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пионката на Доган и Пеевски
168
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа иска да го настрои тоя чувал подобие на премиер
167
3
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Бати Бойко парите, които държавата да не отиват за здравеопазване и лечение. Голяма част заминават при политическата бяла мафия, коато е под твоя закрила. Спомняш ли далаверите с ваксините, който скроихте с оня случаен министър Москов. Те всиките ти министри баха и са случайни и нарочно нефелини. Освобди държавата от присъствието си и се запилявай при милиардите си по островите. Проклет да си!
166
3
 
16
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 4 години
Прилича на Тръмп - приказва ,ама нищо не може да направи без разрешение от началството с кипите . Тоя цирк с болничните беше да се изкара герой и спасител. 10 ГОДИНИ ГО ИГРАЕ ТОЯ НОМЕР ! А за случая с детето ... егати гаврата,КАК СЕ НАМЕСТИ В НЕГО ! Вместо органите сами да потърсят виновните излиза че само Бойко може да накара чиновниците да се задействат. Това не е хубаво , зле е за България!
165
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли е рИвал ? След 10 години на кормилото на държавата до там ни докара ГРОБарската му псевдополитика.
164
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, почни да "побийваш" като почнеш от червените (и ти си бивсш червен ама биеш повече на ориндж) и стигнеш до всяко едно безотговорно/безхаберно деяние! Бъди по смел!
163
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОРАНОВ и МЕНДАТА ще предложат здравната вноска от 8%да стане 10% и готово. ДОБРОВОЛНО-ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.
162
1
 
14
 
! Отговори
разпасана държава преди 4 години
До ИСТИНСКИ РАЗТРОЕННАРОДА ТИ ЗАГИВА! ТАКАВА ТИ Е СИСТЕМАТА И ГРИЖИТЕ ЗА ДЕЦАТА!
161
1
 
10
 
! Отговори
11 преди 4 години
Коту кажи ТОЙ туй става у нас !Саму ТОЙ ! Дубря чи *** имъми дъ на упрай ! Нъ негу ръзчитъми зъ сичку - мъгитрали , зъводи , прукурори ...Абе , коту кажи ТОЙ! Блъзя ни !
160
2
 
12
 
! Отговори
да преди 4 години
като се е разстроил да пие лoпeдиум.
159
1
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
Защо е изпънал така вратле на фотото?!
158
5
 
12
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Бибитко що спря водата на Перник?
157
4
 
22
 
! Отговори
20.11.2019 преди 4 години
ДНЕС, А МОЖЕШЕ ПОВЕЧЕ ДА СЕ ПОСТАРАЕТЕ, ЕТО НАПРИМЕР ТЕКСТ ПО ТЕМАТА, КОЙТО МОЖЕХТЕ ДА ВКЛЮЧИТЕ, ПО ШАБЛОН НА РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО:"СЛЕД КАТО ВЧЕРА ОПРАВИ КОРИТОТО НА Р.ВИТ И ПРОДЪЛЖИ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ХЕМУС, ДНЕС ВЕЛИКИЯТ ВОЖД ПОПРАВЯ ПОРОЦИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И МЪДРО РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ"))):
156
2
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Как да смениш системата ?? Като ти си я създал -Това е все едно да изтриеш СЕБЕ СИ !!
155
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ОНБОБЩИМ МНЕНИЯТА- БОКО НЕ ТРЯБВА НА ПАРЧЕ ДА СЕ ПРАИ НА ГЕРОЙ, А ДА ПРОМЕНИ ПОРОЧНАТА СИСТЕМА! *** ТОЙ НЕ МОЖЕ, ГОРКИЯТ!ТОЛКОВА СИ МОЖЕ! ДА СЕ ПРАИ НА ФЕЛДФЕБЕЛ!
154
3
 
15
 
! Отговори
СУЛТАНЪТ преди 4 години
ПАК ГО ВИЖТЕ, КАКВА ГЕРОЙСКА ПОЗА Е ЗАЕЛ!ВЧЕРА СНИМАН КАТО ВЕЛИКИЯТ СТРОИТЕЛ,ДНЕС КАТО ЕДИН НОВ СОЛОМОН РАЗДАВА МЪДРО ПРАВОСЪДИЕ!
153
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама като каже го прави
152
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бащицата се разтопил и разкаял и се занимава с най-нещастните случаи лично, вместо да си зададе въпроса каква е тази система от институции която той оглавява 10 години, допускаща ежедневно много подобни случаи, и само най-фрапиращите от тях достигат медийните прожектори и внимание.
151
1
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
евала Буда!! Ти си най големия=- Дори северна Корея може да си мечтае за такъв лидер- Добре че си ти -че иначе -ни Правосъдие ни пари за градчета ни Полиция -Ти си баща и майка на нацията ахахахах
150
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сухия Бойко излезе за пореден път от водата !Наглостта е безгранична !За три мандата фалш