Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните

Плащаме, а при мен разплакани родители, недоволен е премиерът
Обновена: 20 ное 2019 11:11 | 20 ное 2019 10:49, Веселина Йорданова
277
Борисов разстроен от смъртта на 3-годишното, иска наказание за виновните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видимо разстроен, премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат отстранени всички директори на болници и медици, замесени в случая с починалото 3-годишно дете в София.

Пред министрите в началото на днешното заседание той заяви, че се е срещнал с родителите на момченцето.

"Говорете с прокуратурата да ползват ВМА за експертизите, там са едни от най-добрите лекари, трябва да има възмездие", нареди Борисов на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

Той поиска това да бъде направено още днес.

"Това бездушие - да гледат детето и ... разстроих се, незабавно да се махат от там, докато свършат проверките и се намерят виновните. Направихме детски отделения, инвестирахме, толкова пари за здравеопазване се дават", каза премиерът.

В момента текат проверки в три софийски болници за смъртта на момченцето. Родителите обвиняват медици, че са се забавили и не са обърнали внимание на случая, отговорът от педиатъра, приел детето, е, че то е лекувано навреме.

Само плащаме, а ефектът е разплакани родители при мен, заяви Бойко Борисов.

Последният му коментар беше по повод днешно решение на правителството, с което се отпускат 6.7 млн. лв. за плащането на данъците на болница "Лозенец".

Починалото момченце е било заведено първо в столичната педиатрична болница. Според родителите лекарите не им обръщат внимание, а състоянието на детето се влошавало.

Решават да отидат в болница "Лозенец", където ги връщат за домашно лечение. Детето продължавало да се влошава, родителите се върнали отново в педиатричната болница и чакали 2-3 часа, преди то да бъде хоспитализирано, тъй като нямало свободни легла. Свидетел също потвърждава техните думи.

В края на деня момченцето е откарано в "Пирогов", където почива. Според аутопсията причина за смъртта му е двустранна пневмония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам ББ да почне да лекува. Вече 10 г. управлява еднолично,а все друг му е виновен. Ако тези директори са виновни,повтарям ако са виновни,то кой ги тазначи ? Нали са все негови хора.
208
4
 
6
 
! Отговори
честно преди 4 години
Бойко да се разстрои за нещо е само като не окраде пари от Европа за ремонтите. От бивши мутри състрадание. Все едно да чакам вампирЪт да ревне,че е изпил на някого кръвта. Бойко ти си виновен,че здравната ни система е на тоя хал. Лекари и мед. сестри скоро няма и да има!
207
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко много години сме преглъщали горчивината и я трупаме в себе си, за да избегнем крайностите и колко може да е силен човек да вижда безумието и да овладява емоциите си в реалността за издържи Това ли е целта - бавна и мъчителна смърт на 90 % от хората живеещи в България!!!
206
7
 
8
 
! Отговори
Всъщност преди 4 години
От коментарите по-долу разбирам защо много хора, в това число и лекари, просто се махат от държавата. Някакви хорица без грам познания по темата издават присъди на цяло едно съсловие. Дали пък в деня, в който почина това едно на родителите си дете, същит тези отречени от вас лекари не са спасили други 100 деца? А на следващия ден? А до този момент? Дали пък някъде не прочетохте, че за жалост има и детска смъртност? И това да се използва за евтини репортажи и Бойкови изцепки е просто гнусно.
205
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИлияИлия, причтелю, докато се информираш от това какво са "писали" в някоя медия, няма как да намериш покой. Понеже го гледах по телевизията какво каза лекарят, та не е говорил за никакво наследствено заболяване. Сами си измисляме някакви украси и после се чудим кого да обвиним. Не знам дали някои от читателите тук са наясно, но има и нелечими заболявания. Включително и вирусни такива, които за няколко часа завършват фатално. В 2 часа имаш само кашлица, в 6 вече си на финалната права.
204
1
 
3
 
! Отговори
ГОШО преди 4 години
Келепира,бате Гойко,келепира,както за геобарите,така у за лекуващи,администрация и т,н, и т,н,!
203
5
 
3
 
! Отговори
Илия преди 4 години
В друга медия писали, че детето имало наследствено заболяване и дори в Лондон и Париж нямало да го спасят. Пак се отърваха. Сега ще скалъпят някаква измислена версия и ще върнат оная убийца лекарката Елена Георгиева на работа.Ужас, бедна Българийо, избиват децата и няма наказание.
202
6
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
Ако имаше частни каси тия дето сега са доктори с големи заплати нямаше въобще да си намерят работа .Да не говорим че много от тях нямаше да могат да си платят и студентския заем вместо ние да им го плащаме . Ако герб се махнат може да се промени нещо .До тогава все така ще е .На Цацаров още един апартамент му подариха щото не си върши работата и Горанов е на свобода .Да не говорим боко за колко неща трябва да отговаря пред закона .
201
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Това е навсякъде"Излезе информация,че родителите са успели да заснемат как се държат лекарите... в цяла България лекарите се държат изключително просташки и нагло...когато ходя из болници-си казвам,че трябва да взема с мен психолог и психиатър"Точно така е! Нагли са много! Заснемайте или записвайте винаги срещите! Сега това е съвсем лесно да се направи
200
1
 
9
 
! Отговори
anon преди 4 години
всъщност съм приятно изненадан, че боко е решил да реже глави на високо ниво заради смърта на детето...
199
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз бях много разстроен като гръмнаха Чакъра с гранатомет. Ама никой не ме пита.
198
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво става с Детската поликлиника на Фандъкова в бившия център за наркомании,за да не се разкарвали болните деца??
197
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние сме разстроени от смъртта на Ало Ваньо-Танов, Мишо Бирата и експертите по делата за Чората и сестри Белнейски.
196
5
 
24
 
! Отговори
13 преди 4 години
Стига сте писали глупости. Лекарите по целия свят вече са търговци, това е международен бизнес. Ходят на обучения, рекламират им лекарства и машини по такива мероприятия, и точно там им промиват мозъците на максимум. Но в развитите държави има съд и присъда, така че ги е грижа за клиента, от гледна точка да не го убият, че ги вкарват в затвора. В България няма съд и присъда и в комбинацията с лекари бизнесмени се оказва ФАТАЛНА.
195
4
 
31
 
! Отговори
Това е навсякъде преди 4 години
Излезе информация,че родителите са успели да заснемат как се държат лекарите. И това не е само в тези болници-във всички болници в цяла България лекарите се държат изключително просташки и нагло спрямо болните и спрямо техните роднини.Не стига,че хората са болни и притеснени ,не ситга че роднините им също-а тия гамени буквално се държат кат опростаци-без да обяснят нищо! Винаги, когато ходя из болници-си казвам,че трябва да взема с мен психолог и психиатър, за да не изпадна в депресия от тях!
194
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащаме, а при мен разплакани родители, недоволен е премиерът Без коментар!
193
13
 
10
 
! Отговори
13 преди 4 години
Много *** на БСП. Няма ли модератори, някой да разчисти малко. Вината си е лична на лекарите, които не са обърнали доататъчно внимание, в алучая се търсят сензации, каквито не съществуват. Съдят ги за лекарска грешка, получават си наказанията. Това е закона. Детето няма да се върне, но ако леларите ги вкарат в затвора, следващия който казва че няма места, вече ще се замисли. Това е целта на закона.
192
1
 
7
 
! Отговори
пл. Ран-ът и Сотеро преди 4 години
Ликвидация на българ. е в ход.Партизан. война требе
191
0
 
26
 
! Отговори
Ердинч Ахмедов преди 4 години
Борисов видял видиоклипа и се разтроил.Няма да му стигне мандат. за да изгледа всички клипове ,които показват бездушието,работа без желание/отбиване само на номер/. редки случаи на загриженост - това е в общи линии ситуацията в спешните центрове и отделенията по болниците,Всеки лекар.сестра,дори и санитарки очакват нещо на "ръка".ако не опоравяйси сам "възглавницата"?????
190
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите неграмотни,санитарите прости,а болните бог да ги прости.Р.Ралин