Караниколов: Цените не се вдигат, но хората се презапасяват излишно

Забелязва се паника, която не е нужна, призна министърът
28 фев 2020 16:10,
44
Караниколов: Цените не се вдигат, но хората се презапасяват излишно
Снимка: БГНЕС

"Всекидневно следим борсата, цената на стоките. Няма увеличаване на цената на каквато и да е стока, въпреки че се забелязва паника и изкупуване на някои стоки от магазините", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в изявление в Министерския съвет, след като стана част от кризисния щаб срещу коронавируса, който правителството сформира по-рано тази седмица,

Още по темата
"Следим ситуацията не само всеки ден, но и по градове. Държавният резерв разбира се е готов да отговори. Обръщам се към всички да не се презапасяват, защото не е необходимо към момента", каза още Караниколов, цитиран от "Фокус".

Проведени са разговори с големите търговски вериги и Асоциацията на безалкохолните напитки, като министърът обясни, че няма повод за паника, тъй като има наличност и на хранителни продукти, и на вода.

"Неофициално големите търговски вериги още нямат притеснения. Към момента с Асоциацията на безалкохолните напитки по отношение на водата, нямайте притеснения по никакъв начин. Има налична, а и възможност да увеличим капацитетите", отбеляза той.

Предстоят разговори и с председателя на Сдружението на общините относно това как може да се създаде механизъм между държавата и общините, с който да се подпомагат лица в затруднено положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
15
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
Ти, драги ми смехурко, с какво се запаси, я кажи? С 10 литра спирт, 20 литра рИкия, брашанце и оризче ли, мамин? И малко бобец за 10 години напред. Нищо, че вирусът още пролетта ще изчезне от цялото северно полукълбо, защото умира при температури от над 25 градуса. Нищо де, ще има да си хапваш остаряла храна месеци наред.
17
18
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
А по време на Жан Виденовата Зима всичко изчезна по магазините и без Корона Вирус:):):)Ама всичко,даже и бензина и дизела по бензиностанциите:):):):)Румен Гечев направи един фокус и 1$ стана 3000лв:):):):)Всички станахме милионери:):):):):)Днес същият този Гечев заедно с президент Радев и БСП пак иска да оправя България:):):):)
16
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по-*** и по-беден е един човек, толквоа повече купува. Мерси. Презапасявайте се. За жалост, мозъкът не се продава по магазините.
15
2
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Обръщам се към всички да не се презапасяват, защото не е необходимо към момента", каза още Караниколов,".."КЪМ МОМЕНТА"!!!!!!!!..немам повече какво да добавА..
14
12
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До ПроСоТоПросо как мина вчера протеста бе?:):):):)Имаше ли много хора и камиони?:):):)Преди време Президент Радев заяви,че вие протестиращите ше ставате все повече и все повече:):):):)А?:):):):)
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи е мираж, че маска, която струва 0,20ст сега е 2лв
12
7
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото,аз НЕ гледам телевизия от много години...Но буквално преди няколко часа попаднах на едно видео,от което разбрах,че така наречените "Официални медии",тоест СЛУГИНСКИ медии,денонощно облъчват ТЕЛЕШКИТЕ си зрители за "КОШМАРА" ,който ги чака-"Коронавируса"!!Е,как при тая ИЗКУСТВЕНО НАЛАГАНА ПСИХОЗА,ТЕЛЕзритетелите да не хукнат към магазините?!?!
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гледам ги тука вече тръгнали с маски да ходят :) страшна работа :)))
10
1
 
25
 
! Отговори
тъпak си, министре преди 4 години
тая мъжка калинка кога последно е пазарувала в магазин
9
1
 
17
 
! Отговори
Редови гербераз преди 4 години
Щом е за благото на Вожда и слугите му, аз съм готов да купувам и на 10-орни цени.Важното е Вожда да е добре и да не му липсва нищо.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХАХА , тия ако си мислят , че им вярваме кво приказват.. Отдавна разбрахме , че лъжете! И ако ударят 14 дневна карантина на София какво правим? Много ясно , че хората се запасяват .. не са *** като разказвачите министри
7
0
 
22
 
! Отговори
То да бяха само те.. преди 4 години
Едни келяви кренвирши от 2,20 на 3,80 за има няма една година,изобщо ама изобщо не е вдигане на цени.
6
0
 
19
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Имали още капацитет за безалкохолни напитки. Това виц ли е?
5
14
 
2
 
! Отговори
Радомир преди 4 години
Няма нужда да се запасяваме, цените са стабилни както казва минитър Караниколов и са си същите каквито са били и преди петилетка. Ако нещо не ви трябва на моменбта не го купувайте, а изчакайте и си го купете като ви потрябва.
4
2
 
25
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Тоя цъpвyл в ред ли е. Всички кризисни щабове съветват народа да е готов като в случай на ураган или снежна буря с провизии за поне две седмици той говори да не се запасявали. Я го пращайте тоя *** на капъкуле да спира бежанския поток с голГъз
3
4
 
18
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
За бога братя не купувайте !Цените не се вдигат и няма нужда да се презапасявате. Излишно е, купувайте само това което ви е най-необходимо днес. А утре пак е ден. Спокойно, ние сме стабилни и цените не се мърдат, те са си каквито бяха вчера, миналата година, или каквито бяха преди 10 години, промяна няма.
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Караниколоооов,цените летят нагоре от няколко месеца насам,но ти откъде да ги знаеш тия неща,като държавата ти плаща всичко.
1
0
 
35
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ВСЕКИ ДЕН СЕ ПОВИШАВАТ ЦЕНИТЕ на дребно!!!ВСЕКИ ДЕН!...госина да си посипе гаванката с пепел,а после да удари 2-3 бири,така може и да уталожи пионерския си ентусиазъм..И НЕ ШАНТАВАТА паника покрай "короната" е виновна!..-Цените се вдигат ПОСТОЯННО и с "малко" вече МЕСЕЦИ!Да не споменавам ШОКОВОТО ПОСКЪПВАНЕ на свинското още преди шест месеца ЗАРАДИ СЛУГИНСКАТА "политика" на МутроХарема!!