Радев: Борбата е за всеки българин! Лекарите на фронта с 1000 лв. отгоре

Двамата обсъдиха мерките срещу коронавируса
Обновена: 15 мар 2020 12:54 | 15 мар 2020 12:25, Александър Попов
565
Радев: Борбата е за всеки българин! Лекарите на фронта с 1000 лв. отгоре
Снимка: БГНЕС

Епидемията ще подложи на изпитания здравната система и всяка социална система в страната. Да изразим своето уважение към българските лекари и медицински сестри. Нашето оцеляване зависи от тях. 30 години българите се спасяват поединично, но този смъртоносен вирус ни кара да се осъзнаем, каза Румен Радев след срещата си с Бойко Борисов.

Моят призив е да не се поддаваме на паниката.

"Строгите мерки ще бъдат отполза само, ако всеки един осъзнае техният смисъл и своето място и участие в борбата с коронавируса. Извънредното положение е с едномесечен срок и аз го приемам като временна мярка, въпреки критиките си към начина, по който беше въведен. Моят призив е да не се поддаваме на паниката. Българските институции работят във формсмажор и трябва да проявяваме разбиране към техните усилия. В интерес на всички ни е да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите. Да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите. Те са високоспасяващи", каза още той.

Правителството да предложи механизми за подпомагане на най-засегнатите, поиска още Румен Радев. Трябва всички да сме солидарни с всички, който най-силно ще усетят последиците от кризата. Младите да помагат на старите. Това е начина да си върнем доверието в държавата и обществото.

Тази криза е възможност да излезем силни като общество и единни като народ, в който поколенията да си подават ръка.

Борбата днес е всеки българин, посочи още държавният глава. Моят призив е единство и солидарност.

Това, което правим в най-спешен порядък е да защитим лекарите, заяви Бойко Борисов.

"Абсолютно съм солидарен с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единството. Това, което към момента правим и запознахме президентът - в спешен порядък, най-спешното в момента е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, санитарите, лаборантите, всички, които работят в тази сфера. Това, което обсъдихме по 1000 лв. на медицинско лице. Няма да ги делим на доктор, лекар и лаборанти"

От криза не се излиза по-богат. Засега нито една държава не е взела конкретни мерки, тъй като лекарите не дават прогноза докога ще продължи пандемията, допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
438
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Austriicite si izbraha mlad i hubav kanzler i vseki den si go gledat kak umno govori...a vie zasto ne izbirate Fiki ili Azis za prezidenti?
437
0
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
РАДЕФФФФ ТОВА НЕ ФРОНТ ....ОСИГУРЕТЕ СРЕДСТВА ЗА ЛИЧНА ЗАЩИТА НА ГРАЖДАНИТЕНЕ СИ ГИ СТИСКАЙТЕ ПОД МАСИТЕ, НА ТЪМНО ЗА ДРУГ ПЪТ
436
0
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
Радев: Борбата е за всеки българин! Лекарите на фронта с 1000 лв. отгореАБЕ РАДЕФФФФ БОЛНИЯ НА ФРОНТА НЕ ЛЕКАРЯ....И ТО ПЪК ТОЧНО В БЪЛГАРИЯ ЧИТАВИТЕ ЛЕКАРИ СА ЕДНИ 20% ДРУГИТЕ И ДА ИЗЧЕЗНАТ НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ....
435
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До всички политиканстващи по време на епидемияЗапомнете, в България има само един вирус - КРЕТЕНОВИРУС и за него няма лечение. Доживотен е, а при някои е по рождение.
434
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ia stiga revove. Vzemaite si otpusk 2 meseca. Koito niama tolkova goliam otpusk, da otiva dobrovolno ili nedobrovolno v zatvora. Tam hubavo gi gledat i virusi ne im vlizat.
433
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
RRadev e nai-obiknoven komunisticheski pensioner terorist.
432
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре, доктори и сестри какво очакват, нали работата им е да лекуват при всякакви условия. значи докторите докато взимаха хилядарките на месец не плакаха, сега като дойде вируса - много опасно било. взимат големи заплати - защо сами не си купят маски и ръкавици - евтини са.
431
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете да се подиграват не хората с распираторни малки, като го видите по улицата, ейй!Писна ми! Овце! Сега вие се се смее те. Ама като ви правят 40, аз ле се смея!
430
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев на 3 март: "В България има два щама на вируса: един Софийски и един Шипченски"
429
0
 
2
 
! Отговори
Кръчмаря преди 4 години
До До 470Горанов ако си мисли, че ще вадя по 10 бона на месец от джоба, много се лъже.
428
5
 
17
 
! Отговори
Аз съм преди 4 години
В момента има война на световете, САЩ които са в рецесия (от поне 6 месеца) и Китай които ги настигат по доста показатели а и по много са напред вече. Времето работи за Китай и САЩ го знаят много добре и ще направят всичко да забавят или спрат Китай. Средствата ще са всякакви и на всички нива. Ако си мислите че този вирус и цялата какафония около него е само здравен факт и внезапно всички правителства са загрижени за вас показва колко сте наивни. Ние сме във война на всички нива, мислете.
427
2
 
5
 
! Отговори
До 470 преди 4 години
От двойното счетоводство не останаха ли кинти!?! Или всичко точно работим, на светло, на 100%???
426
7
 
4
 
! Отговори
Кръчмаря преди 4 години
Днес освобождавам всичките си 12 служители - готвачи, сервитьори, бармани, чистачи. Да ги храни Влади Горанов.
425
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов,ако не се вземе в ръце и не помисли за хората,мисля ще стане мнго страшно,и то не от коронавируса..До кога мислиш хората ще търпят?сега и без работа и без доходи..Абе тоя май не осъзнава какво ще се случи..Хората вече няма да има какво да губят ..
424
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОКЛОН ПРЕД МОИТЕ БРАТЯ-РУСНАЦИ,ДАЛИ ЖИВООТА СИ НА ШИПКА ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ.НИЕ,БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ ЩЕ ПОМНИМ ТОВА!!!
423
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НАСТАНИ В БЪЛЛГАРИЯ АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ БАЗИ?ОТ КОГО НИ ПАЗИ И КОИ МУ ПЛАЩА???РУСИВ ННИКОГА НЯМА ДА НАПАДНЕ БЪЛГАРИЯ!!!
422
4
 
15
 
! Отговори
приспособявайте се преди 4 години
От тук на сетне, ще е така,,,, covid -19...20..21...22. докато свят светува- американо-китайски игрален филм...
421
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте да подпишиме една петиция и да я публикуваме тока на сайта за да може Бойко да я прочете и да види че не го харесваме.
420
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В скоро време ще се излиза на улицата НА ПРОТЕСТ...ТИЯ НЕ СЕ СПРЯХА ДА НИ ПОРОБВАТ С БЕЗХАБЕРИЕТО СИ.Абе всички в къщи и заплати от държавата бе,друго спасение няма.ЩЕ РЕВЕМ СЛЕД МЕСЕЦ,ЩЕ СЕ ЗАТВОРИ ВСИЧКО,НО ЩЕ Е КЪСНО
419
1
 
13
 
! Отговори
Едно към едно преди 4 години
Значи 1000 лева "отгоре", ако си лекар, за да рискуваш живота си всеки ден. А в МВР 1200 лева "отгоре" към заплата от 2000 ако си се пенсионирал, но "поради тежко материално положение" пърдиш от 54 до навършване на 60 години . Така получаваш общо поне 3 000 лева. За все същото нищоправене. И няма вирус, няма нищо. Седиш си, пишеш някакви справки и чакаш да огладнееш, за да хапнеш и починеш, че на тия години не се издържа!