ГЕРБ се съгласи с ветото на Радев за спекулата и фалшивите новини

Двата текста паднаха от Закона за мерките за извънредното положение
Обновена: 23 мар 2020 09:46 | 23 мар 2020 09:46, Камелия Цветанова
260
ГЕРБ се съгласи с ветото на Радев за спекулата и фалшивите новини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от правната комисия от ГЕРБ се съгласиха с ветото на президента Румен Радев върху текстовете от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, свързани със спекулата и разпространението на невярна информация за коронавируса.

Единодушно законотворците от правната комисия решиха, че двата текста отпадат, защото не могат да бъдат прецизирани.

Още по темата

Красимир Ципов от ГЕРБ обясни, че сигнали от бизнеса против мерките срещу спекулата са били подадени още на следващия ден след приемането на закона.

Той напомни, че предложението за този текст е било на БСП.

„При второто четене на закона, за да бъде  постигнат консенсус ГЕРБ го подкрепи дори с ясното съзнание, че формулировката не е правилна, но със съзнанието, че политиците трябва да покажат, че са единни в този момент“, коментира той.
 
Ципов припомни, че премиерът Бойко Борисов вчера обяви, че при по-прецизна формулировка текстът може да остане, но такава не може да може да бъде постигната. Така че решението в крайна сметка беше текстът да отпадне.

Според президента Румен Радев битката срещу спекулата с най-необходимото – личните предпазни средства, не трябва да блокира стопанските дейности, нито намаляването на някои цени като тази на тока, например.

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) предупреди още в събота, че фиксирането на цени на средни стойности за последните три месеца преди въвеждането на извънредно положение ще има тежки последици за българската икономика. Според работодателите държавата се връща към централизирана икономика и може да се стигне до дефицити на стоки и услуги, хаос, корупция и фалити.

В изявление по-късно в неделя Министерския съвет премиерът Борисов каза, че властта е готова на отстъпки и спорните текстове ще бъдат променени.

Предстои депутатите да гласуват ветото и в пленарната зала  извънредно днес от 13 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербери,променете скапания закон за здравеопазването,защото едини лекари взимат десетки или стотици хиляди левове заплата на месец,а други лекари и сестри са със смешни заплати!Няма специалисти в много направления и анестиолози,защото не искат да работят за мизерни пари,а други да обират касата с крайно високи заплати,каквито дори и в Германия не вземат!Поставете таван от 3500 лева заплата на лекарите и повишете с 300-500 лева заплатите на сестрите!Не слушайте някои лекари,а народа!
169
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Комон СенсТи си *** явно е това..За какъв президент говориш бе...Този е марионет..,и шут...Абсолютен военен от комунистическо...
168
3
 
6
 
! Отговори
Комон Сенс преди 4 години
И защо беше тази пупшилка на троловете и прочее слугинаж вчера, след като дори упрвляващите си признават, че Президента е прав?И какъв ше го дирим ако нямаме поне една институция читава?
167
2
 
1
 
! Отговори
Вирус преди 4 години
дръж, дръж мързеливите, крадливите, завистливите, бягай, бягай, бягай от работливите, отзивчивите и любознателните.Ти си знайш работата, ей!!!!!
166
4
 
11
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Вчера Бокича изтрепа рибата с глупостта си.Гледайте го в нета ,защото телевизиите не смеят да излъчат повторение на излагацията.Шоуто на Бокича от 22.03 е номер едно.Час и 20 минути се изливаше простотия на килограм.Гледайте го ,защото всеки момент ще го свалят.Толкова много простотия на едно място ,трудно се намира.
165
10
 
5
 
! Отговори
Героят от Шипка преди 4 години
Радев Ветото пак си показа нивото !
164
5
 
2
 
! Отговори
2 преди 4 години
Защо след като Румен Радев доказа че разбира от коронавируси, все още не е включен в оперативния щаб на г-л професор Мутафчийски? Щабът може да използва събраните от президента данни за двата щама коронавирус у нас. Тук има явна дискриминация.
163
4
 
13
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Борисоф да се моха от политиката!Необразован,неадекватен,некомпетентен,некултурен! Срам за България! Радев е просто много подобър!
162
2
 
18
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
Гледах вчера след обяд монолога на тиквения генерал по ТВ, пред насъбралите се ***.Час и половина бръщолевеше.Толкова празни приказки ,хвалби ,закани ,нападки , прогнози и безсмислени поучения не е казвал и др.Т.Живков за 36 години управление.По едно време се сравни с Борис Джонсън?Шанса ни да оцелеем с този болен човек начело на държавата е НИЩОЖЕН.
161
14
 
6
 
! Отговори
Red Pimp преди 4 години
Абе Румен Радев нали е льотчик. Да изкара един селскостопанси самальот и да напръска държавата със спирт. Да спрем да се занимаваме с коронавируси вече. Може и с Миг-29 да напръска че селскостопанския по трудно се кара.
160
1
 
12
 
! Отговори
Правна комисия НС преди 4 години
Подкрепили с ясното съзнание, че формулировката не е правилна.Затова ли ви избирахме???
159
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Гаранция че божбоазина на тази групировка ,им е скръцнал със зъби,Точно сега Да не им се противопоставят! А той президента Че е прав прав е! Но нали все го режат ГЕРБ щото Не е от техните е друга тема! Сега си "траят" Но пак ще "избухнат". Въпрос на "тема" и време е! Тактика на ГЕРБ и това си е!-:)
158
2
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
доброто ченге и лошото ченге. слянинова предложила някви текстове срещу подкрепа, порко уж ги приел без да ги чете, льотчика ги ветоса, и накрая приеха това дето порко са му го сложили на масата началниците. това с "фейк нюза" знаят че няма да се приеме, първо защото на тях самите ще им се съберат по около 100 годинки присъди за глупостите с които ни облъчват само за един ден а и да го приемат след два деня целите им арести ще са пълни с противници на режима и роднините им ще са на улицата. страхлива мутрчка е порко.
157
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде са ви маските? За един приятел питам :D
156
2
 
9
 
! Отговори
НЗ преди 4 години
За пореден път се убеждавам, че в този сайт коментират основно хора, които изключително повърхностно четат, разсъждават и..живеят.
155
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой бива да се разходи да кихне там 2-3 пъти из залата... вижте ги с какви модерни маски са се обзавели, а за електората от простолюдието - фалшиви маски за еднократна употреба , които даже ги няма и в аптеките
154
9
 
5
 
! Отговори
Тесен Демократ преди 4 години
Ще се разберат БСП и Чорапа. Може в президентското барче да се срещнат на фастъчки с уиски но ще се разберат. Герб да не си мислят че Чорапа и БСП са се скарали. Не са! По-единни са отвсякога в борбата срещу коронавируса и ГЕРБ. Ще видите че съм прав.
153
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При нас има само грип D - останалите не ходят по ***.
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УжасОпасното е ако се развие пневмония.Не съм доктор, но според мен грипа и корона вируса са опасни за хората със заболявания и слаба имунна система.
151
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинското старо БКП би могло да оправи всичко, но не и жалките имитатори от БСП, от които баш истинските комунисти, верни на идеята се дистанцираха много отдавна.