ГЕРБ се съгласи с ветото на Радев за спекулата и фалшивите новини

Двата текста паднаха от Закона за мерките за извънредното положение
Обновена: 23 мар 2020 09:46 | 23 мар 2020 09:46, Камелия Цветанова
260
ГЕРБ се съгласи с ветото на Радев за спекулата и фалшивите новини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от правната комисия от ГЕРБ се съгласиха с ветото на президента Румен Радев върху текстовете от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, свързани със спекулата и разпространението на невярна информация за коронавируса.

Единодушно законотворците от правната комисия решиха, че двата текста отпадат, защото не могат да бъдат прецизирани.

Още по темата

Красимир Ципов от ГЕРБ обясни, че сигнали от бизнеса против мерките срещу спекулата са били подадени още на следващия ден след приемането на закона.

Той напомни, че предложението за този текст е било на БСП.

„При второто четене на закона, за да бъде  постигнат консенсус ГЕРБ го подкрепи дори с ясното съзнание, че формулировката не е правилна, но със съзнанието, че политиците трябва да покажат, че са единни в този момент“, коментира той.
 
Ципов припомни, че премиерът Бойко Борисов вчера обяви, че при по-прецизна формулировка текстът може да остане, но такава не може да може да бъде постигната. Така че решението в крайна сметка беше текстът да отпадне.

Според президента Румен Радев битката срещу спекулата с най-необходимото – личните предпазни средства, не трябва да блокира стопанските дейности, нито намаляването на някои цени като тази на тока, например.

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) предупреди още в събота, че фиксирането на цени на средни стойности за последните три месеца преди въвеждането на извънредно положение ще има тежки последици за българската икономика. Според работодателите държавата се връща към централизирана икономика и може да се стигне до дефицити на стоки и услуги, хаос, корупция и фалити.

В изявление по-късно в неделя Министерския съвет премиерът Борисов каза, че властта е готова на отстъпки и спорните текстове ще бъдат променени.

Предстои депутатите да гласуват ветото и в пленарната зала  извънредно днес от 13 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предстой икономическа криза.Безработицата ще се увеличи.Много от ресторантите и заведенията приготвящи храна ще се избягват, заради страх от вируса.Много от бизнесите ще фалират.Страха ще съсипе икономиката.
149
4
 
18
 
! Отговори
Сл преди 4 години
Световния лихаврски ешалон отново ще спечели.Потреблението спира, парите остават в баките.Бизнесът. се задушава и ще се отпуснат милиарди правителствени пари, кредити от еврейско-стотинковата *** на света.Който чете английски да намери текстове за заболяваемостта от грип в Италия през последните години, за да се убеди черно на бяло, че се регистрират годишно над 1млн случай, от които умират около 25хил. - отново казвам, само в Италия!И ще ви се избистри водата!
148
4
 
2
 
! Отговори
Разредител преди 4 години
Много сте нагъсто. Трябва да ви поразредят малко. Например до 60 бр.
147
4
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Защо никой доктор не излезе и не обясни кое е по опасно.коронавирус или грипБ,който го има всяка година?от грипБ умират в пъти повече и е в пъти по опасен.*** пасмина от управляващи,който и хал хабер си нямат какво им нареждат да правят,а само говорят тва дето са им написали.
146
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, сетихте се, че няма да може да намалите тока и парното...
145
17
 
12
 
! Отговори
истината преди 4 години
И двете бяха предложения на БСП,но Радев налага вето за да спре армията от нейните задачи в помощ на полицията.Думи нямам за тоя Радев.Навсякъде по света армията е в помощ и стожер,но тук е една партийна зависима кохорта търтеи като Радев.
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не знамИ аз не знам! Кой знае?
143
8
 
6
 
! Отговори
? преди 4 години
До 152Ти милионер ли си?Харесва ми всичко което не е комунизъмДа можеше и президента ви и вие да се пренесете в Сибир ...
142
12
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Верно е, че е изневерил на Кyрнела... - но поп Киро и Решетников са над нея...
141
13
 
11
 
! Отговори
Очио Бастуун преди 4 години
С всяко свое неадекватно изявление президентът губи потенциален електорат. Така че 2-та милиона отдавна се стопиха.
140
5
 
13
 
! Отговори
Не знам преди 4 години
Не разбирате ли,че този целият цирк в световен мащаб е заради кризата,която ни гласят.2020г иглата,която ще спука балона се казва КОРОНАВИРУС!!!Някакво грипче,което ще е извинение за това дето ни чака-фалити,корупция,намаляване на работна ръка-глад,повишаване на лихвите по кредитите и тн.Най важното в случая е,че ще съберат на хората до последната стотинка дето са заделили.
139
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте, голтаци! Харесва ли ви герберо-феодализъма?
138
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, Радееев, сега Корнела ще те маризи, какви ги вършиш?
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
доброто ченге и лошото ченге. слянинова предложила някви текстове срещу подкрепа, порко уж ги приел без да ги чете, льотчика ги ветоса, и накрая приеха това дето порко са му го сложили на масата началниците. това с "фейк нюза" знаят че няма да се приеме, първо защото на тях самите ще им се съберат по около 100 годинки присъди за глупостите с които ни облъчват само за един ден а и да го приемат след два деня целите им арести ще са пълни с противници на режима и роднините им ще са на улицата. страхлива мутрчка е порко.
136
5
 
4
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Да очакваме голям глад значи - колко пари ще се натрупат от някои хора сега с вдигането на цените - но да не забравят , че короната е комунист - пред него всички са равни
135
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактЩе трябва да употребя един клиширан лаф - най- независимата инситуция е това от която абсолютно нищо не зависи, а два милиона и се кефят, всъщност милион и половина защото 500 хиляди са електорат на бесепе и те гласвуават за който им се нареди и им е все едно кой какво прави.
134
12
 
10
 
! Отговори
? преди 4 години
Ошушкването на българския народ започна. Старта бе даден от "президента на народа"Сами си го избрахте!
133
16
 
21
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Добре, че поне една институция в България е независима. Всички останали са зависими от ГЕРБ. В случая ГЕРБ сътвориха законче, сякаш писано от първолак, вкл. и промененият от ГЕРБ текст за спекулата.
132
29
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
След дълги, неимоверни усилия най после Радев успя да обедини нацията... - с омразата към себе си...
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4000 млади хора са загинали от свински грип през 2008-2009 годинаhttps://youtube/watch?time_continue=95&v=C5VWbLGeYv8&feature=emb_logo