Караянчева за заплатите: Снощи сгреших, днес се извинявам!

Вчера тя заяви, че депутатите трябва да даряват част от заплатата си
3 апр 2020 12:33,
229
Караянчева за заплатите: Снощи сгреших, днес се извинявам!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Вчера председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че замразяването на депутатските заплати във времена на криза е популизъм.

"Не трябва да замразим заплатите си, а да постъпим като депутатите от ГЕРБ - да даряваме 1/3 от тях в районите си", посочи шефката на НС пред bTV.

Още по темата

Тя заяви, че ако заплатите бъдат замразени сега, то ще се окаже, че остават на по-висока стойност, вместо да паднат с развитието на икономическата криза.

Днес тях се извини за думите си във Facebook.

"Снощи казах, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете", написа тя.

Караянчева посочи, че ситуацията е безпрецедентна и на моменти всяко решение изглежда предпоследно.

Възнагражденията на народните представители се формират от данните на НСИ за средната заплата в обществения сектор за последния месец от всяко тримесечие. Заплатите им са в троен размер спрямо данните от НСИ.

Снощи Цвета Караянчева заяви, че замразяването сега е излишно, а по-скоро трябва депутатите да дарят 1/3 от заплатите си.

"Замразяването какво ще донесе?! Замразяване на по-висока заплата, а през следващото тримесечие те ще са по-ниски, " добави снощи Караянчева.

С извинението си днес тя призна грешката си.

"Не е популизъм, не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!", завършва поста си Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
21
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
Управляващите престъпници от гербестан докато не ни погребат нема да мирясат. ***
62
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ще се извинява много ясно.Буквално Караянчева каза:Борисов е популист, защото иска замразяването на депутатските заплати!
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ще им се намалят заплатите спрямо изчисленията на НСИ за средната заплата в обществения сектор за срок тримесечен с отчет последен месец как за март от първото тримесечие защо ще ги замразяват като замразяването не значи,че няма да не ги получават,а ще ги получават на тази сума и занапред по месеци,но не по тази схема установена спрямо икономическите показатели за средни заплати в страната и обявени данни от НСИ от които те се ползват,че за икономфинансовите показатели се залага + - на ръст.
60
0
 
15
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
Абре как па тоя борисов министърката не го фана тоя скурбут ли синдром борисов ли крадци мръсни.
59
0
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Господ си гледа работата - не се притеснявайте -- другият път няма да и пострада рамото в автомобилното произшествие - ще и пострада главата!!! ЯВНО НЕ СИ Е ВЗЕЛА никаква поука!
58
0
 
37
 
! Отговори
к.38 преди 4 години
До АнонименТова беше най-голямото падение на депутатите (и повечето министри) независимо от техния цвят; за идеи не говорим, те са като пра.се.та.та на копанката. Всички се обединиха около вдигането на заплащането с 400-500 лв/месец. Избраха Цв.Караянчева като най-цапната в устата да ги представлява. Представи ги, джанъм... Сега се извинява. Думите не са нещо, което да върнеш. Излитат като птица и с това си изказване Цв.К. ще се запомни.
57
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е, че си заминават тези смешници !
56
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е предпоследно.Аз съм *** и вие сте прости.Made in ГРОБ!!
55
0
 
27
 
! Отговори
1234 преди 4 години
От герб всеки двн брифинги за извинения трябва да правите, щото всичко е гаф след гаф....
54
0
 
9
 
! Отговори
Евро Милионер преди 4 години
А вие бъдете здрави и се пазете!"
53
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА ДРУГАРКО Караянчева. Когато народа гладува да Наливаш Бензин в огъня хич нее Умно.С твоя голям МозАк ще ни изкараш навън с Винкелите и тогава ще видиш Чудо невиждано. Търпението не ние безкрайно. Нервите ни са опънати до скъсване. Децата реват жените Мъморят и края щее Шок и Ужас. Не си мисли че ще ни уплалите с Жандарите и Полицаите и те са хора и те се Пържат на същият Огън.
52
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда, че глупостта и наглостта вървят ръка за ръка. Много "извинения" станаха през последната година. А вие знаете ли как изглеждате като говорите ?
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В частният сектор всички работещи ще получават половин заплата ! - при мен вече е факт.А Бойко онзи ден викаше ! - да не съм чул такива работи.
50
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проста жена, но такива са всички в Парламента.Алчни, без морал. Какво да каже. Да се извини като дари 3 месечни заплати на млади семейства с бебета.
49
0
 
39
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Може да е грозна, но за сметка на това е тъпa.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз страдам! Ако бяха си увеличили заплатите, герб щяха да даряват част от парите си и с даренията си щяха да спасяват бедни от гладуване. А сега ще си ги изядат и изпият. Е, може и за лекарства да отидат, но главното е че не могат с настоящия размер на заплатите си да помагат на бедните.
47
0
 
34
 
! Отговори
Любезния Лос преди 4 години
Изключително първосигнална женица. Те по същия начин могат да се извинят за мерките за епидемията - извинете, сгрешихме..
46
0
 
27
 
! Отговори
17869 преди 4 години
Тва е повод правителството да огледа онези заплати в адмвинистрацита, които ндвишват заплатата и на президента, и на министър председателя. Няма логика шефът на българската банка за развитие да получава 36000лв., нито редови комисари да са с по 12000лв., нито шефонете на НАП и КЕВР. Тук не става дума за надвишаване с проценти, и много пъти.
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те са АЛЧНИ !
44
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва наистина да си уникално глупав, да си гласуваш увеличение на заплатата като депутат в подобни времена.