БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"

Социалистите настояват да оттегли подписа са от декларацията
137
БСП иска оставката на Захариева заради "хватката на СССР"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП поиска оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Причината - присъединяването на България към разпространената днес декларация на министрите на външните работи на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод на 75 години от края на Втората световна война.

Още по темата

"Подобни декларации в деня, в който капитулира Нацистка Германия, омаловажават милионите жертви, които сложиха край на най-човеконенавистния режим в историята на света", посочват социалистите.

"Подчертаваме, че следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани споразумения от Антихитлеристката коалиция (СССР, САЩ и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 г. Те бяха реализирани в резултат на победата над фашизма във Втората световна война, в резултат на жертвата и саможертвата на милиони европейски граждани и антифашисти, сред които хиляди български антифашисти и войници", заявяват от БСП.

Според тях интерпретации и констатации, без съдържателни аргументи, не допринасят за установяването на историческата истина както за събитията, довели до Втората световна война, така и за нейния ход и резултат.

"Неоспорим факт е, че Денят на победата - 9 май 1945 г., затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде шанс за траен мир и за създаването на обединена Европа, от която България днес е част. Без Деня на победата, нямаше да бъде възможен Денят на Европа", посочват социалистите и поздравяват българските граждани с двата празника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
По лесен въпрос за отговаряне от този няма.За да се освободят с помоща на червената армия от Хитлер който искаше немско световно господство.
53
0
 
5
 
! Отговори
Голямата картина преди 3 години
Бият се евреи от Запад с евреи от Изток за властта над целия свят. Които и от тези евреи да са на власт - за целия останал свят е бедност и робство!Тия юдовци убиха най- светлата Личност в човешката история - Господ Исус Христос!Ционизмът е истинската проказа, от която само Вселенските Сили на Доброто могат да ни избавят.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименпрз първата световна война американците се намесиха на страната на англия през втората отново направиха така но фактически спесиха престъпния режим на Сталин ,за което после се хапаха по ***. а ни и през двете световни войни се оказахме срещу американците и бях победени .реснацит ги победихме през ПСВ и подписахме брестлитовския дговор като победители на 3 март 1918
51
3
 
9
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Същото важи и за Сталин и Хитлер. Щом Хитлер е бил дявол, защо СССР работеше с Германия? Хубаво ли им беше да си поделят Полша? А СССР беше най-големият доставчик на природни ресурси за Германия. Всички социалисти сте бооклуци, било то Хитлер, Сталин или Ленин. А за онзи дедо Мраз няма да говоря.
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Saharieva da se maha sled slu4aja na 73 balgari v frazia i polanika ni i konsuli kak moje borisov nali se pregraschta s makron se balgarite da varnat 73 granzudi da gi darjat bes voda hrana na letischteto kalto balgarite da gi darjali vvfranzia besobrasie skandal goljam a saharieva po tv samo se puli i goviri gluposti mn slab minidter e ujas
49
2
 
15
 
! Отговори
комунизъм=фашизъм преди 3 години
партията създание на московското разузнава в интерес на руската имперска политика изпълна ролята на палач на българския политически стопанск елит като простъпна съгласно европейските закони тоталитарна партия не би трябва изобщо да съществува , а камо ли синовете на московските еничари да ни казват какво да говорим . все едно нааследните на нацистката партия да дават акъл на германските министри какво да говорят
48
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом СССР и социализма са били толкова лоши,защо САЩ и Великобритания са били съюзници с тях?.Защо не са се обявили срещу СССР,защо го подкрепяха логистично и военно?Целият следвоенен световен ред е решен на една маса от Рузвелт,Сталин,Чърчил и Де Гол.Западните лидери бяха приятели със Сталин.Значи или СССР не е бил такова зло каквото сега го изкарват,или западните лидери са били двуличници и са седели на една маса със Сатаната,поделяйки си света с него.И двата варианта говорят зле за Запада
47
1
 
9
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Явно не си живял в онези 45 години ! Или си от изчезващите ,,чугунени глави " .Надай се другарю ,ама надали ,както казала Айшето.Онези кошмарни години никога няма да се върнат!,виждаме го по цял свят..Второ ,,недоносче" няма как да оцелее!!!
46
0
 
4
 
! Отговори
9-ти май преди 3 години
До dataПразнуваме деня на първосветителите Кирил и Методий, покровители на Европа.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най човеконенависния режим в човршката история ссср Американците го убиха от глад Какви милиони жертви )))
44
2
 
1
 
! Отговори
Ficked Darf Jeder преди 3 години
До Европейски българинТова пък каква връзка има с Деня на Победата? Историческите реалии се менят много бързо, особено от гледна точка на ноосферния анализ. Днес е добро място, утре е боклyk на историята, пълен с чepнилки и минарета.
43
21
 
3
 
! Отговори
Само така преди 3 години
Оставка за министърката и ГЕРБ. Предпочитам БСП пред мафията ГЕРБ.
42
18
 
5
 
! Отговори
да преди 3 години
Не само БСП, всички искаме оставка за некадърницата.
41
1
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
А, дано ама там където захапе Русия не пуска.
40
5
 
23
 
! Отговори
Невероятно преди 3 години
Червените бетонни глави не искат да проумеят ,и да разберат че България от преди 20/30 години ,е различна от днешната ,член на НАТО и ЕС.Хората живяли, в комунистическа България в болшинството си умряха. А останалите от 60 нагоре ,не всички бяха партийни членове.Поколенията след 1989 ,няма как да бъдат привлечени на страната на Русофилска партия в БГ.Освен чрез заплащане.За това и бсп/бкп се сви,до едно ядро от избиратели пенсионери.И ако не проумеят това до 10 г ще изчезнат окончатщателно.
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислех, че Нинова като им стана шеф, и като не е била преди това комунистка нещо ще промени.Нищо подобно - и тя стана същата.С какъвто се събереш - това ставаш.Нямате бъдещеее, Нинова разбери го.ТАКА НЯМАТЕ БЪДЕЩЕ!
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП трябваше да се саморазпусне ако имаше морал както своите посестрими в Европа след края на Студената война,или да бъде забранена както направи Елцин в Русия.Тук нито се разпусна нито бе забранена,затова и до днес пише такива сталинистки интерпретации на историята.Извинете,но да има БСП днес е все едно в следвоенна Германия Химлер и Гьоринг да бяха прекръстили партията на нацистите на нещо друго и да участват и до днес във парламента на Германия. Комунизма е срам за Европа и света
37
5
 
17
 
! Отговори
Европейски българин преди 3 години
"Великите" победители нямат какво да ядат, набиват палмово масло и се чудят къде да избягат. Някои дори идват у нас. А победена и срината Германия и днес е 1 в Европа и желано място за живеене.
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ялтенската конференция няма нищо общо с престъпленията на комунизма.Ама да си пишем щото така пише у лисчето.
35
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Захария браво, за това, че вече не сме на опашката при подобни инициативи. А БСП - марш на историческото бунище.