НС заседава извънредно днес заради епидемична обстановка

Ще се обсъждат окончателните промени в Закона за здравето
Обновена: 12 май 2020 07:19 | 12 май 2020 07:14, Ния Христова
26
НС заседава извънредно днес заради епидемична обстановка
Снимка: БГНЕС
Народното събрание ще се събере на извънредно заседание, за да обсъди окончателните промени в Закона за здравето, с които се отменя извънредното положение след 13 май и се регламентира начинът за въвеждане на "извънредна епидемична обстановка". 
 
Парламентът ще реши окончателно дали министърът на здравеопазването или правителството по предложение на здравния министър да има правомощията да обявява извънредна епидемична обстановка в страната, като ще има ясно определени критерии. 
 
ГЕРБ предлагат да се намялят още наполовина по-ниски цени на плажните принадлежности спрямо миналата година. Коалиционните партньори ВМРО и НФСБ предлагат по-ниски концесионни такси, ваучери за почивки и чартъри, като част от антикризисните мерки в туризма.
 
БСП внесоха свои предложения за 9% ДДС за храни и лекарства и 725 лева еднократна помощ за безработни или за самонаети.
 
Промените предвиждат противоепидемичните и някои социални и икономически мерки да действат два месеца след края на извънредното положение, т.е. до 13 юли, като мярката 60/40 да важи до 30 юни. Очаква се предложенията за 60 дни неплатен отпуск да се зачита за трудов стаж, както и учебната година да бъде завършена дистанционно, без външно оценяване за 4 и 10 клас, да се приемат. 
 
Депутатите ще трябва да решат дали да се въведът нови правила за данъчните складове. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
в момента има ли? преди 3 години
в момента в парламента има ли един човек ,който не бих напсувал?Малко обобщение:-ГЕРБ са алчни,крадливи,лъжливи,некадърни,подли и безсрамни.-БСП са крадливи , некадърни и защитават руски ,а не български интереси.-ДПС са крадливи, подли и преяли с власт благодарение на ГЕРБ-патрЕотите са толкова обединени ,колкото и патриоти - и са направо безмозъчни-Воля - не можеш да ги различиш от ГЕРБ - безлични слагачи.
22
1
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
От днес ГЕРБерското робство става занонно ! Дано не продължи 500 години...
21
0
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
ПРОСТО любопитство! Прочете ли някой министър,депутат, или поне някой техен съветник закона за защита на населението при бедствия и аварии! Закона е доправян много пъти именно поради факта, че го правиха и гласуваха набързо! Дали ще си спомнят поговорката:" бързата работа - срам за майстора"! Дали ще осъзнаят, че бързото гласуване на закон, като правило води до хаос в прилагането, противоречия с конституцията и/или други закони!
20
6
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Шумкарите знаят само едно... - дай пари, дай пари, ами дайте и вие един път м****** ви популистка...
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо бегайте от проклетата територия .
18
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
АКО СЕ ПРИЕМАТ ППРЕДЛОЖЕНИЯТА - ЧЕСТИТО ВИ ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ТИКВАТА. ТОГАВА НЯМА НЕОБХОДИМОСТ ОТ НАРОДНО СЪБРАНИЕ КОЕТО СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА САМО ТО ГЛАСУВА И ВЗЕМА РЕШЕНИЯ ПО ЗАКОНОДАТЕСТВОТО. ТИКВАТА ДО ИЗБОРИТЕ СИ БЕТОНИРВА ВЛАСТТА А НИЕ ОВЦЕТЕ ЩЕ МУ ИГРАЕМ ПО СВИРКАТА. МОЖЕ ДА НИ ЗАБРАНИ ЕДНА ГОДИНА ДА НЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ КЪЩИ И ТОЙ ДА БЕЗЧИНСТВА КАКТО СИ ЗНАЕ. ДАНО ИМА РАЗУМНИ ХОРА В ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА ИНАЧЕ ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИЯ.
17
4
 
3
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Моля, БСП да финансира своите предложения с партийната си субсидия. Нали е национално отговорна партия. Уж де...
16
0
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Обявявам Залагане - кой ще познае : колко пъти ще ремонтират, доправят, преправят този закон / със сигурност РР ще го върне за нещо / след публикуването в Държавен вестник? Аз залагам на 17 пъти!
15
0
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Новия закон е тюрлюгювеч! Има за здравето, има за шпиониране на населението, има за складовете с горивата, има за данъци и такси, има....! С такива "готвачи" - жална ни майка България!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как са станали депутати, ако обществото не те признае не можеш и обущар да станеш. Вота трябва да е мажоритарен и да се избират от народа. Това не е народно събрание, а партийно събрание на комунисти от всички партии.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като мине 30 Юни, какво ставя с работниците, щом спират 60/40
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия като ги гледам всичките са в рисковата група туриха си щаб със Мутафчийски начело да им върши работата щото са неграмотни.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пукнат дано всичките от всички партии комунисти дето не се наядоха ,защото в това Н.С. са само комунисти и отрочетата им дето са се нагнездили на народна издръжка ! Пребоядисаха се във всички цветове и винаги вървят след народната трапеза некадърниците защото не знаят как да работят със ръцете и умъ си !
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тизе не трябваше ли да минат тест за обща култура и интелигентност пред МЕНСА някой с IQ 20 ще ти решава някакви закони и то касаещи здравето ти Парламента трябва да се закрие и депутатниците да се избират мажоритарно.Какво стана с референдума на Слави и подписите на 3 млн човека.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да склонят и да променят текста в закона с парламентарно одобрение. Другото просто превръща здравния министър в бушон и заложник на МС и на министър председателя. Има и други неясноти.
8
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Корнела няма да спечели никога ако ще златен дъжд да завали от небето.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Суджук баба и двеста и четиридесетте разбойника, ще решават какво да усвояват(крадат) и как да щавят народа. Че бойкономиката се крепи на глоби, данъци, такси, видими резултати и ***. А два месеца глад е много време.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почитателите на събития и фитнес имат прекрасна възможност да се организират и да почистят околоблоковите си пространства организирайки безплатен евент/така модерна дума напоследък/ за фитнес на открито. Единствено трябва да спазват дистанция.Няма нужда само да реват и да чакат помощи.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 2 В 6 часа сутринта кое заведение било претъпкано??? )))))
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвор за Ананиев, никъде персонала по заведенията не е тестван за Короната хората си пипат маските слагат ги, махат ги, под брадата над брадата.