Радев намери обединение: На 24 май се чувстваме сродени

Денят на славянската писменост е празник на духа
120

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Честит празник на всички учители, деца, учени, духовници, творци. Това е неповторим светъл празник за нас той е преди всичко празник на духа.
Още по темата
Той ни обединява с непреходната сила на българската култура и просвещение, той ни кара да се чувстваме горди с нашия цивилизационен принос към световното културно наследство, към духовното развитие на всички славянски народи.

Днес ние се чувстваме сродени – и трябва да се чувстваме такива, - с нашите азбука, език, с общата ни историческа и културна памет“, заяви президентът Румен Радев, цитиран от БГНЕС, след като заедно с вицепрезидента Илияна Йотова поднесе цветя пред паметника на светите равноапостоли Кирил и Методий пред Националната библиотека.
„Искам да поздравя всички наши сънародници зад граница. Да им благодаря за това, че се включиха така мащабно в моята инициатива по повод празника.

До този момент сме получили стотици видеоклипове с български стихотворения, песни, с части от книги и разкази“, допълни вицепрезидентът Илияна Йотова.

Преди две седмици вицепрезидентът организира виртуален форум за българите в чужбина по повод 24 май. В него деца и младежи от българските общности зад граница изпратиха стихотворения, песни или авторски текст, посветени на мисията на светите братя.

Близо 200 видеопослания изпратиха българи от различни краища на света. Тази година българските неделни училища зад граница ще отбележат 24 май онлайн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
22
 
! Отговори
Явно преди 3 години
Явно е, че Корнела и Радев са неразривно свързани и българските интереси на са им присърце. Бойко може да е всякакъв, но докато тези са "алтернативата", няма да се случи нищо.
66
5
 
28
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Късно му е на тоя толкова ни падна в очите
65
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ли би работила възрастната дама в синьото костюмче,ако не бе листата на БКП/БСП?
64
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гуман Радев-разединител на нацията и работещ за руските интереси.
63
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ли го слуша Радев? Спряха делото за корупция срещу него и жена му,тогавашната му любовница,на която държавата е плащала прескъп наем незаконно,назначена също не по правилатасамо от самия него,само защото делото било застаряло.
62
6
 
20
 
! Отговори
РРадев преди 3 години
Да бъдем обединени в разединението на нацията !
61
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев има само две цели ..... да глези Деса и да обслужва руските интереси.
60
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е разединение, а 24 май е обединение на българите !
59
7
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Уважаеми северозападнали колега, по какъв начин прелюбодеянието на Св. Бойко Магистралостроец оправдава блудодеянието на Румката? Все пак статията е за Румката.
58
12
 
18
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Искам на тоя светъл праздник да обединя всички българи около идеята за свалянето на законно и демократично избраното правительство !
57
15
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До House M.D.Уважаеми колега, ти пък се поинтересувай за това, как се е разделил ББ със съпругата си, и е заживял с Ц.Бориславова, и тогава говори.За Мс Бикини няма нужда да коментираме.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев интересно мие българите в София гледам повечето от трета възраст честитят рамазан.Я даи отговор честит светъл празник братя българи това нее наш празник винаги верни на родината и на държавата
55
6
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Уважаеми северозападнал колега, Румката е прелюбодеец, защото е напуснал съпругата си. И няма никакво значение дали след това е сключил друг брак или не.
54
3
 
8
 
! Отговори
ФАКТ до Факт преди 3 години
Точно това имах предвид - все едно да застанеш пред огледалото, и да видиш един говорещ зад ник, гордеещ се със себе си !
53
1
 
3
 
! Отговори
Да обясня преди 3 години
Метафората с Оурос Златния - означава само това, което работи. И то което работи добре, това което както и да го погледнеш имаш от него социална, икономическа, образователна полза година след година. И то се нарича хоризонтален образователен и бизнес модел. Колкото повече работиш толкова повече и ти и колегите ти са добре, защото имате равно участие! Не пирамидална йерархия, а всички заедно се издигат нагоре на една плоскост. Ама не точно ресурсите сега изискват друго решение - само най-доброто!
52
3
 
6
 
! Отговори
izh преди 3 години
Културата си е култура - интереса си е интерес. Той поне се мери с пари. А с парите даже комуномутрите съществуват вече 30 години. Е даже и медии и медиен пазар организираха. Нали така?
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е честит празника на всички славяни,да са живи,здрави,щастливи,богати!Да живее славянската книжнина,просвета и наука!
50
4
 
9
 
! Отговори
11 преди 3 години
Радев забрави да каже какво е казал Гьоте.
49
10
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
"Румката лъже нагло! Няма как да съм сроден с отявлени крадци и прелюбодейци както него."...Май ти харесва повече другия крадец и прелюбодеец отсреща? Радев поне се е оженил.А другия -просто са разменили половинките. За кражбите-няма да говоря-къщата в Барселона не се купува с пестене от закуски...
48
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представяте ли си ако Боко Тиквата беше царувал по времето на Кирил и Методи, представете си каква проста азбука щяхте да имате сега. Сигурно щяхте да пишете само с точки и тирета, като морзовия код.