Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям

9% ДДС е работа "на парче", смята президентът
Обновена: 27 май 2020 12:34 | 27 май 2020 12:34, Красимир Ангелов
478
Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям
Снимка: БГНЕС

Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме от него с още по-голям хаос, заяви в Садово президентът Румен Радев.

Той отново разкритикува управляващите и някои от най-големите им антикризисни инициативи  – за намаляване на ДДС в някои сектори и за създаването на Държавна петролна компания.

Още по темата
"Аз не мисля, че към такава сложна и отговорна система, каквато е данъчната, трябва да се подхожда "на парче" и без ясни идеи и разчети", подчерта държавният глава, цитиран от bTV.

Според него сегашната данъчна система е несправедлива и ни отдалечава от европейския модел, като ощетява бедните и средната класа за сметка на богатите. "Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира", призова държавният глава.

Той определи като авантюра идеята за създаване на държавни бензиностанции. Според него цялата инициатива показва неспособността на държавата да се справи с картела в горивата и е странно как сега тя ще играе двойна роля – на конкурентен участник на пазара и на регулатор.

"Тук ще трябва да се налеят огромни публични ресурси. Тези, които искат да реализират тази идея, трябва да покажат много ясно откъде ще се вземат тези ресурси. Ако ще строим държавни бензиностанции по начин, по който се строят магистрали и се ремонтират язовири, по-добре да не го правим", заяви Радев.

Според него вместо бензиностанции, държавата трябва да построи центрове за дигитални технологии в областните градове, да ги оборудва адекватно и да осигури качествени млади специалисти.

"Тази инвестиция в млади специалисти по единна държавна програма и в нашите деца доказано ще бъде рентабилна", подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
5
 
28
 
! Отговори
А преди 3 години
А Деса-*** какво мисли по въпроса?
353
16
 
7
 
! Отговори
Върл Левскар преди 3 години
Не е лесно , не е лесно да си тиква !Милена
352
5
 
17
 
! Отговори
Радев преди 3 години
*** са тия от ГЕРБ... - разбиха ми бандата за поръчкови убийства...
351
9
 
29
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Говори, говори Радев... - малко ти остава...
350
8
 
23
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Тази "експертна" оценка на преЦедента... - вдигна с 6 пункта рейтинга на Борисов...
349
8
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Да работиш, като роб... - сън да не спиш ден и нощ, а някой, който спи до обяд и нищо не върши - постоянно да плюе върху теб... - наистина се иска голямо самообладание... - аз лично бих му отпорил два шамара...
348
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 372Глупости. Между 2000 и 2009 от България са емигрирали 800 хил българи. При Борисов са доста по-малко.
347
7
 
23
 
! Отговори
Радев преди 3 години
- Десо, стига си мрънкала ами стягай куфарите... - ще те водя на МОЛ в Масква на 24-ти...
346
8
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
С риск да изплагиатствам един коментар по долу... - не е ли крайно време да разберем кой му пише речите... - може пък преЦедентът изобщо да не съзнава какво говори и да се окаже напълно невинен... - знаеме, че в наказателното право - по голяма вина носи поръчителят на убийството, отколкото изпълнителя...
345
8
 
23
 
! Отговори
Напълно преди 3 години
Скапан прецедент..т.е...президент. слуга на русия.
344
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя за руснаците и зад.ника си дава. А пари останаха от грипените. Даже ще стигнат за три пъти повече. Абе тоя шведския цар няма ли да върне апартаментите.
343
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не ще да намалят ДДС на книгите. Защото умните и интелигентните хора не го подкрепят.Не му трябват умни хора. Трябват му първосигнално неграмотници които да вярват на глупостите му.
342
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се хвърля да запуши с гърди амбразурата на бункера на руската рафинерия Лукойл.Защото държавна компания за бензиностанции и данъчни складове ще разбие монопола на Лукойл и ще им намали печалбите. За Радев не е важно че Лукойл бърка дълбоко в джоба на тези които са гласували за него. Важното е да помогне на Русия да ни дои повече.
341
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек който не е работил нито един ден в живота си дава съвети за икономиката. Типично за шофьори на таксита а напоследък и за шофьори на самолети.
340
2
 
27
 
! Отговори
До просветен преди 3 години
Абе я изчезвай с тея конспиративни догадки ! Да не сме зад желязната завеса бе ! Нали комуникирах с хора по целия свят- мои приятели.Всички казват едно и също! Всичко е както го представят медиите! Какво се опитваш да манипулираш и пропагандираш?! К19 е факт! Опасен е не сам по себе си,а защото е катализатор и ускорител на придружаващите заболявания.Кой,как и защо е пуснал или от къде е произлязъл е вече друг аспект и не касае ЩАБА ! Щабът беше формиран,за да се справи с вече изпуснатия вирус !
339
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРОСВЕТЕНКазах, дай 5 източника от които се информираш. Толкова ли е трудно? Нали искаш да възприемаме "правилните" неща, защо скатаваш откъде можем да ги научим?
338
27
 
5
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
"БОТОВЕТЕ" се активизираха!!!!!Зависимите лица,които подкрепят БОКО ТИКВАТА са ми ясни!!!!Техния "интелект" е толкова "висок",както на "вожда" им!!!!!Резулатите от управлението са очевадни!!!!Реалността не може да бъде прикрита,колкото и да се опитвате!!!!!Във негативните статистики България е на първите места,а във позитивните е на последните!!!!!Но световни статистики!!!!!Фактите говорят и споровете приключват..........
337
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРОСВЕТЕНПросветен, цитирай И ти 5 източника от които се информираш.
336
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРОСВЕТЕН до 353/360Цитирай 5 източника на информация от които ти лично се информираш.
335
6
 
4
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 353 преди 3 години
На "зомбирани" и "облъчени" лица от "системата" и вероятно "зависими,"информирани" от медийте за дезинформация(Канал 1,БТВ,НОВА и още много други) в България няма да им обяснявам,защото е безсмислено!!!!Конят с капаци---си е кон с капаци!!!!Аз не живея в България и имам много приятели!!!! Най-важното е човек да се информира от ДОСТОВЕРНИ И ДОКАЗАНИ ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ!!!!