БСП иска оставката на правителството с подписка сред народа?

Търси си съюзник в битката с паралелната държава
153
БСП иска оставката на правителството с подписка сред народа?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП реши да предложи на Националния съвет на партията в събота стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова и коментира, че очаква подкрепа от Националния съвет.

Още по темата

Наш съюзник в битката с паралелната държава е народът. Ще потърсим него чрез всички свои структури, членове на Националния съвет, депутати, кметове. Искаме народен вот на недоверие, заяви тя, цитирана от БТА.

Нинова коментира, че подписката може да прерасне в искане на вот на недоверие в пленарна зала, но вече подкрепен от народа.

Нинова посочи, че Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България" са разгледали днес писмото от Васил Божков, с което са били сезирани като партия, както и обясненията на властта, давани досега.

Тя съобщи, че ще предложат на парламентарната група да внесе в Народното събрание предложение за създаване на нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени публично факти и да извика на изслушване замесените лица от Борисов, през министри, чиновници до пиари.

Истината трябва да излезе в парламентарната комисия, посочи Нинова. Искаме фактите и истината, ние не сме нито съдии, нито прокурори, те трябва да си свършат наказателно-правната част от въпроса, добави тя. Нинова обясни, че писмото на Божков е пристигнало до БСП и то е със същото съдържание, което е било изпратено до прокуратурата, ВКС, ГЕРБ и "Да, България". По думите й то е едно общо писмо с няколко адресата.

Обсъдихме и случилото се в Министерството на земеделието, посочи лидерът на БСП. По думите й това също е един ярък пример на модела на управление на Борисов. "Тъй като тръгваме на подписка за оставка на цялото правителство, включително и на министъра на земеделието, не искаме отделно нейната оставка", коментира Нинова. Борисов и да смени Танева, ще сложи друг, който ще продължи по същия начин, добави тя. Искаме промяната на модела чрез оставката на цялото правителство, каза лидерът на социалистите.

Тя коментира, че не са си поставяли контролни бройки за подписката, а искат да бъде максимално подкрепена. Вотът на недоверие в зала е до голяма степен математика. Сега вече търсим подкрепа извън залата, каза лидерът на БСП.

Попитана как ще коментира заявката на Божков за нов политически проект, Нинова отговори: "Никак, всеки има право да прави каквото иска в демократична държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
1
 
! Отговори
Етикет ли искаш? преди 3 години
До Зозо: Зорнан о'глупял за жълти стотинки
26
11
 
4
 
! Отговори
Това ли е корупция? преди 3 години
До Умник: Голям умник си, дума няма. Тая дъвка Техноимпекс са я публикували гернаджийските *** стотици пъти. Ако това, че Корнелия Нинова е купила и продала на фондовата борса акции е престъпление, от ГЕРБ нямаше да чакат теб да го напишеш за да сезират прокуратурата.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
alo benebeto...propadat li oste razpilenite ot razhaiteni i nebrejni bankeri bg levove ot procepi i dupki v dushemeto ne benebeto direktno v chuvalite na partizanite ot vulfarskia parlament...ili ima obucheni kucheta da gi oblizvat, zahapvat i povrastat na top bash bankera na beneto?
24
2
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До БСП-тоБСП - Баталясалата Социалистическа Партия :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Кой разреши да се бетонира брега и да се вдигнат хотели на плажа и на практика да се унищожи безвъзвратно нещо безценно,- Кой разреши заменките "кон за кокошка"- Как става така, че Васо Черепа не плати 700 млн данъци и министърът му помагал за това.- Как най-големият бизнес в тази държава не е платил 10 млрд лева данък печалба за 10 години и НАП си трае.- Как става така, че пристанище Росенец е анклав на чужфа държава и ДАНС си трае- Как Доган купува ТЕЦ Варна за 3500 лева и след две седмици получава 40 млн за да НЕ работи- Как Киро Гела купува БМФ със задължение да увеличи броа
22
5
 
26
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Умряло куче се мъчи да лае
21
4
 
20
 
! Отговори
SS преди 3 години
ами така е - като не могат да направят един митинг като хората, ще пускат подписки...Нинова не е за тази работа. Трябва да я ометат. Не може някой, чийто син е в Америка, да ръководи такава партия. Просто винаги е в ръцете на някои, не смее нищо да направи, само създава впечатление за партийна активност... Та точно затова няма да има митинг...
20
5
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До A: Каква коалиция с Божков? Божков няма и намерение да прави партия. Но коалиция между БСП, движението на Мая Манолова и на Слави е възможна. Само да не се хващат с ДПС. Ако ДПС искат да са патерица - може. Доган може да купи още един ТЕЦ - пари не му липсват.
19
7
 
27
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Ниновице, първо върни откраднатото от Техноимпекс
18
4
 
25
 
! Отговори
Лелееее, преди 3 години
от вируса ли е ,ама вече Нинова изтрещя много яко ! Сън не я лови от мислене, как да бутне правителството,а после какво ще предложи ....не знае.
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам какво искат, да има една партия и всички да гласуват за нея, ама са объркали годините.
16
3
 
26
 
! Отговори
БСП-то преди 3 години
Да се нарича вече БПС - Българска Партия на Смешниците !
15
2
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Като е толкова демократична Импексова първо да пусне подписка за преизбирането си като Председател на РеМеДето на "Позитано 20", а после да сваля правителства. Мужду впрочем тя Правителството го сваля откак е поела поста на Премиер на "Правителство в сянка", но слънцето все не я огрява, а сега е решила да прехвърли горещия картоф от своята тенджера и преизбирането и на председателския пост, в черпака на действащото правителство...Шумкарските номера на джихадистите от болшевишкия идил нямат край
14
21
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Времето на ГЕРБ изтича, но никоя от явните им и скрити патерици в парламента няма интерес от предсрочни избори. Така че най-вероятно на избори - догодина. Но това не значи че корупцията не трябва да се разследва. Засега Бойко се прави на улав за твърденията на Васил Божков - "не коментирал".
13
5
 
26
 
! Отговори
A преди 3 години
Нинова да каже първо като си подаде оставка правителството тя какво ще прави. Коалиция с Божков, Слави и Мая. БСП с БСМ. Бати перспективата
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички съсвсем изтрещяха!
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената Мафия да иска подпис от Божков !Той и с две ръце ще подпише, а може и да си дойде начело на армията на "братушките" от арабските емирства.Па може един ден и на него да спретнат мавзолей на площад 9 септември !!!
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП няма с кой да състави правителство с кой ще съставят, те нямат правилен ход, Мястото им е в червения музей, изчерпани са отвсякъде.
9
13
 
3
 
! Отговори
абсурд? преди 3 години
как ще си дадеш подписа като после ще отиде в данс??а знаем там кой командва!!може но ако си пенсионер примерно...
8
10
 
10
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Е Захариева да даде изявление за Ангел Захариев, архитекта уникат на Алепу!