БСП иска оставката на правителството с подписка сред народа?

Търси си съюзник в битката с паралелната държава
153
БСП иска оставката на правителството с подписка сред народа?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП реши да предложи на Националния съвет на партията в събота стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова и коментира, че очаква подкрепа от Националния съвет.

Още по темата

Наш съюзник в битката с паралелната държава е народът. Ще потърсим него чрез всички свои структури, членове на Националния съвет, депутати, кметове. Искаме народен вот на недоверие, заяви тя, цитирана от БТА.

Нинова коментира, че подписката може да прерасне в искане на вот на недоверие в пленарна зала, но вече подкрепен от народа.

Нинова посочи, че Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България" са разгледали днес писмото от Васил Божков, с което са били сезирани като партия, както и обясненията на властта, давани досега.

Тя съобщи, че ще предложат на парламентарната група да внесе в Народното събрание предложение за създаване на нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени публично факти и да извика на изслушване замесените лица от Борисов, през министри, чиновници до пиари.

Истината трябва да излезе в парламентарната комисия, посочи Нинова. Искаме фактите и истината, ние не сме нито съдии, нито прокурори, те трябва да си свършат наказателно-правната част от въпроса, добави тя. Нинова обясни, че писмото на Божков е пристигнало до БСП и то е със същото съдържание, което е било изпратено до прокуратурата, ВКС, ГЕРБ и "Да, България". По думите й то е едно общо писмо с няколко адресата.

Обсъдихме и случилото се в Министерството на земеделието, посочи лидерът на БСП. По думите й това също е един ярък пример на модела на управление на Борисов. "Тъй като тръгваме на подписка за оставка на цялото правителство, включително и на министъра на земеделието, не искаме отделно нейната оставка", коментира Нинова. Борисов и да смени Танева, ще сложи друг, който ще продължи по същия начин, добави тя. Искаме промяната на модела чрез оставката на цялото правителство, каза лидерът на социалистите.

Тя коментира, че не са си поставяли контролни бройки за подписката, а искат да бъде максимално подкрепена. Вотът на недоверие в зала е до голяма степен математика. Сега вече търсим подкрепа извън залата, каза лидерът на БСП.

Попитана как ще коментира заявката на Божков за нов политически проект, Нинова отговори: "Никак, всеки има право да прави каквото иска в демократична държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
36- ТАЗИ ПАРТИЯ ИМА ДА БЕРЕ СРАМ ОТ МНОГО СЪБИТИЯ- 12.1994Г/5.4.1995Г- НАРОДНИЯТ СЪД ОСЪЖДА "ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА"- 2730 ЧОВЕКА НА СМЪРТ И 1300 ДОЖИВОТНИ, ВИНОВНИТЕ ЗА ВСВ В НЮРНБЕРГ СА 19, НА СМЪРТ 12 ЧОВЕКА, 1995Г/1997Г 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ И ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ, БНБ- СЪОТНОШЕНИЕ НА БГ ЛЕВ КЪМ ДРУГИ ВАЛУТИ 12.2.1997Г- 1ДЛ- 2965ЛВ- АКО В ТИЯ ГОДИНИ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПЕНСИОНИРАШ, НЕКА 70/80 Г ПЕНСИОНЕРИ БЛАГОДАРЯТ НА ЧЕРВЕНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА НИСКИТЕ ПЕНСИИ- ЧЕРВЕНИ МЕРАЦИ- БГ В ЕВРАЗИЯ- НИЕ ЗА 200ЛВ.
46
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП какво мисли за ковид19 ще смята ли да го държи в закона и да разиграва хората. Ясен отговор на тоя въпрос не са дали. Ще отнемат ли и те като Герб права и да налагат на хората КПП-та и маски. Ако отговорят отрицателно тогава ще си помислим.
45
21
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Чебурашка: И ти ли се появи тук. Масква, Путин, русофилство/русофобство, Грипена, зеления чорап и т.н. Пак това ли ще ни сервираш?А организираната престъпна група се казва ГЕРБ.
44
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Hhahah! Народа им бил съюзник! Ами като ви е "съюзник" що не ви избира бе??
43
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е безсилна крадливата шайка на Нинова !========Прочети "ШАЙКАТА" от Антон Тодоров, дано ти светне лампичката в празната кра*туна!
42
6
 
14
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 3 години
ИМАМЕ ЗАКОН ЗА ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО И Т.Н.-НАКРАТКО ЗАКОН ЗА РЕФЕРЕНДУМИТЕ.СВАЛЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО МОЖЕ САМО С РЕШЕНИЕ НА НС- НЕ И С РЕФЕРЕНДУМ,ОЩЕ ПО-МАЛКО С НЯКАКВА СИ ПОДПИСКА.ЗАТОВА НИНОВА СЕ ГЪБАРКА С ПОДПИСКА,КАКВАТО В ЗАКОНА НЕ Е ПРЕДВИДЕНА. НЯМА МНОЗИНСТВО В НС И ТАМ НЕ МОЖЕ ДА ПРОБИЕ. ЗАВЪРШИЛА Е ПРАВО,А ТВОРИ ДИВОТИИ..."НАРОДЕ????"
41
3
 
3
 
! Отговори
ГРОБАР преди 3 години
alo vulgar profsouzite, kornelia na kakva trudova pochasova vulgarska stavka zaplastane e?!dobre e da znaem po kolko vulgar leva i stotinki ni struva na nas danakoplatcite i demografskite izvirateli edna minutka trud na tasi velika krushovica...:-))============А, на данъкоплатците колко ни струва ШАЙКАТА, ммм?!
40
3
 
24
 
! Отговори
Крадлива Нинова преди 3 години
Много е безсилна крадливата шайка на Нинова !
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пустеняци.
38
13
 
5
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
До заключение: Троите "заключения" ги публикуват серийно гербаджийските *** от доста време. Но откакто Корнения Нинова е лидер, БСП има два пъти повече депутати отколкото по времето на Станишев, излъчи президент и има два пъти повече кметове.Така че не се кахъри за БСП. Да мислим как да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка, Едва тогава ще се отлепим от дъното на ЕС.
37
8
 
23
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Нищо в БСП не е истинско, дори и името. Тя не е Българска а руска, не е социалистическа а на едрия капитал и не е партия а организирана престъпна група!
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остави!
35
5
 
22
 
! Отговори
заключение преди 3 години
Нинова, подай си ОСТАВКАТА, че съвсем ще я довършиш тази 100 годишна Партия! А в тази партия има и много свестни и почтени хора, които не заслужават да поемат плюенето, за което си виновна (в повечето случаи) ти!
34
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
alo vulgar profsouzite, kornelia na kakva trudova pochasova vulgarska stavka zaplastane e?!dobre e da znaem po kolko vulgar leva i stotinki ni struva na nas danakoplatcite i demografskite izvirateli edna minutka trud na tasi velika krushovica...:-)))
33
18
 
2
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Мълчете си да не чуят от ЕС , че и от тук крадем , че ще ни спрат и тези пари. Удобно се разболя сега за да забравят поредната кражба на гроб. На хората им стана вече все едно след като всеки ден се разбира , че тези са там само за да крадат. Не искам подмяна с БСП искам цялостна промяна и затвор за крадците
32
1
 
19
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Тая работа не става с подписка, а в НС. Там да се пробват!И като съберат 1000-2000 подписа, тогава какво?И 20 000 да са!
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неграмотни са ама носят паричики от ЕС, а тия някога нещо да са донесли на някой.
30
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да светне другарката, че герберастите са неграмотни. Всичките сте за Затвор бе!
29
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойковата патерица!
28
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златния пръст ще е Слави, ха сега да видим на кой викахте чалгар.