Политическият екстремизъм на Радев - опасен за държавата

Правителството станало "мафия" след арести на съветници на президента
Обновена: 11 юли 2020 18:03 | 11 юли 2020 15:55, Камелия Цветанова
55
Политическият екстремизъм на Радев - опасен за държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социалния министър Деница Сачева политически екстремизъм на президента Румен Радев е опасен за страната.

Вицето Томислав Дончев увери, че от ГЕРБ няма да има огледална реакция на изявлението на президента, който поиска оставката на МС, защото това би вкарало страната в още по-тежка институционална криза.

„Радев има малко повече от година до края на мандата си и аз държа той да го изкара въпреки всичко и въпреки че не съм съгласен с много неща. Няма да хуля президентската институция“, коментира той.

Още по темата

Според него правителството се е превърнало в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение на съветници на президента.

„Днес Радев поиска цялата власт, защото конституционната процедура следва служебно правителство без парламент, но напомням, че това правителството е единствена възможна конструкция, която може да се сглоби в този парламент. Само че това върви със споменаването на някаква цел и програма и защо се прави това“, допълни вицето.

Дончев настоя, че ако някой иска цялата власт трябва да обясни защо я иска и какво ще направи.

„Ще заповяда на агитките да влязат в МС да набият някой неудобен или някакви социални промени ще направи, нищо такова не чухме. Живеем в страна, където бурните емоции се разпалват лесно и има точка, от която нещата се връщат трудно“, предупреди Дончев.
 
Той призова политиците да пазят държавата, защото друга България няма.

Деница Сачева добави, че в момента всички се борим с тежка пандемия и с икономически последици, които са непредвидими.

„Мислим за това какво ще направим с българската зима, а досега не чуваме нито една визия за това какво следва, след като подбуждаме тези метежи. Човек, който подбужда тези метежи трябва да знае докъде води това, политическият експеризъм на Радев е опасен за държавата“, предупреди тя.

Според нея трябва да се възстанови разговорът между институциите, защото това, което се случва в момента тревожи всички.

„Ако на някой демокрацията не му е по мярка, да има доблестта да излезе и да каже това. Това правителство е законно избрано и в този смисъл призиви за метежи как трябва да бъдат изметени хората от правителство, как трябва да бъдат арестувани, ни напомнят за друго време“, коментира Сачева.

Лидерът на ВМРО Красимир Карачанов посочи, че едиственият изход от създалата се ситуация е диалогът.

Той призна, че по време на протестите вчера е имало платени провокатори, чиято цел е била само да нагнетяват напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мустафа Карадайъ каза "Всичко е ДПС ".Ха сега го опровергайте.
181
6
 
16
 
! Отговори
- преди 3 години
Чуйте хората! Безсмислено упорствате! Подавайте оставка и да си спретнем държавата!
180
2
 
12
 
! Отговори
izh преди 3 години
Има една кохорта от родове дето от 30 години са недосигаеми. Акумулирали са огромни средства, та има и за протести, и за избори. Подредили са си в гвардията достатъчно *** срещу дребни за техните мащаби пари, както и служби и службички . Повечето не се понасят помежду си, ама като стане въпрос за интересите им хукват по площади и микрофони предоставени от финансово зависимите медии Посегна се сега на комуномилионерите и гавазите им. Борбата ще бъде жестока българи срещу комунопростаци
179
5
 
11
 
! Отговори
Валю Златевич преди 3 години
Бойка Борисовна дали гледа какво се случва в момента пред местоработата му и какви дитирамби пеят в негова чест?
178
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев има самочувствие на - философ, който бълва по странен начин много глупости с купешки думи.Да застанат на един брифинг тези ангели небесни, чисти като сълзица и да кажат - ние сгрешихме веднъж - ето за това и това.Политика - "кой ми с...а в гащите"е недостойна.Сърдите де, че ви наричаме мафия!?Къде сме след 10-годишното ви управление?На всички последни места и на първо -по смъртност!Лицемери !Радев бил опасен!Опасен е, защото е смел и силен да ви каже, че сте крадци!Стига вече!
177
4
 
18
 
! Отговори
статистика преди 3 години
Полвин милион чиновници на държавна хранилка срещу останалия народПлюс милиционери.
176
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Херо днес ще чете ли Ана Каренин в подкрепа на гешеф?!
175
8
 
8
 
! Отговори
клип в ЕС преди 3 години
Гавазите на радев БИЯТ ЖУРНАЛИСТ.
174
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интриги напоследъкТо не бяха дронове, нощни шкафчета, пури, къщи в БарселонаТо вече стана не държава а сапункаВместо да управляват те си използват държавата и власта за лични вражди и разчистване на сметки.
173
4
 
14
 
! Отговори
Hoty преди 3 години
Вижда му се края !!! Браво ГРАЖДАНИ !
172
14
 
9
 
! Отговори
ибриka на Решетников преди 3 години
С какво толкова прегрешихме пред руснаците, че ни натресоха тая неадекватна , злобна ушата мижитурк от хасковските села. Толкова ли не можаха да намерят някой поне с малко акъл и милеещ за България от това БеСиПе ???
171
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опасен, а побоищата на МВР що не ги покажат ?Мамка им мафиоти мръсни гадни
170
4
 
17
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Томислав, я кажи защо ви е страх всичките от Доган. Видяхме на кой е България. Това е ясно. Ама вие какво правите в управлението?
169
4
 
15
 
! Отговори
Не, не е вярно преди 3 години
Опасна за държавата най-вече е огромната корупция, символ на която стана вашата партия. Дано да се стигне до разследване на злоупотребите на властимащите и до съдебни процеси, на които да се разбере, кой от вас какво е правил, докато е бил на власт.
168
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пращате хора с автобуси да подкрепят властта и след това им пращате момчета с черни фланелки да ги бият все едно че протестиращите ги бия.
167
3
 
3
 
! Отговори
До 176 преди 3 години
Защото и Прокопиев застана срещу управляващите чрез Христо Иванов, а Роско си е негов личен слуга. При ББ беше под наем. Ама прокуратурата ги скара, щото Гешев е *** ***!
166
2
 
11
 
! Отговори
Мозъчен трезор преди 3 години
Мозъчния трезор на ГЕРБ Томи Дончев разсъждава! Яко са го закъсали гербаджиите щом разчитат на този да умува в партията им, а дебелата грозна *** Сачева, която остави всички бременни, майки с деца, социално слаби, безработни, пенсионери, хора с ТЕЛК и др. без пукната стотинка, без абсолютни никакви реално работещи социални услуги в карантината, заради своята безгръбначност и послушание за да е там също нещо се изказала. Няма ли срам...
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм чул извънредно интервю от Плевнелиев ... защо така все още не сте го активирали
164
2
 
6
 
! Отговори
айде на яйцата преди 3 години
от пазара в габрово
163
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
169О, да, много наивници повярваха на лазите му.Радев бе избран, заради неизбираемата Цецка, повече няма да се излъжат.